Bij honden is een teveel aan vitamine C erg gevaarlijk. De urine is namelijk een filtraat van het bloed, wat een hoge concentratie vitamine C bevat. De urine gaat door alle lichaamsweefsels en deze kunnen beschadigen door de hoge concentratie vitamine C.
Vitamine A is o.a. goed voor de ogen; Vitamine D helpt het lichaam calcium op te nemen voor de botopbouw; Vitamine E helpt het lichaam rode bloedcellen te maken; Vitamine K bevordert de bloedstolling en vormt beschermende korsten.
Als we kijken naar de gevolgen van hoge doses voor korte termijn, zou een lage dosis op lange termijn mogelijk kunnen bijdragen aan problemen aan de lever en het immuunsysteem, het ontstaan van allergie, irritatie aan huid of slijmvliezen, en de ontwikkeling van kanker.
Een optimale verhouding Omega-3 en Omega-6 is belangrijk voor een goede gezondheid. Honden kunnen zelf deze essentiële vetzuren niet aanmaken. Omega-6 is veelvuldig aanwezig in de voeding, maar Omega-3 krijgen onze honden te weinig binnen. Dit is dus een belangrijk supplement om te geven aan jouw hond.
Vooral de EPA en DHA hebben een belangrijke functie in het lichaam van je hond. Vaak geven we zalmolie aan honden voor het behoud van een gezonde en een glanzende vacht. Toch heeft het een veel bredere werking. Het geeft namelijk een belangrijke ondersteuning aan het immuunsysteem en de gewrichtsfunctie van honden.
Probiotica zorgt er voor dat alle bacteriën ofwel de darmflora van je hond in balans blijft. Wanneer de darmflora in balans is, is het immuunsysteem van je hond sterker. Wat weer zorgt voor een gezonde en blije hond! Daarnaast zorgt probiotica ook voor de vertering van de voeding in de darmen.
Rauwe vleesvoeding. De meest gezonde voeding voor de meeste honden is rauwe vleesvoeding, dit past het beste bij het verteringsstelsel van de hond en geeft het kleinste risico op gezondheidsklachten. Veel honden met onverklaarbare gezondheidsklachten, voelen zich beter als ze overgaan op rauwe vleesvoeding.
Goed hondenvoer bestaat voor ten minste 25% uit dierlijk eiwit. Denk daarbij aan vlees zoals kip, lam of rund. Ook vis bevat hoogwaardige eiwitten waar honden veel aan hebben. Naast dierlijk eiwit wordt er soms plantaardig eiwit zoals soja aan hondenvoer toegevoegd.
In tegenstelling tot mensen kunnen honden zelf vitamine C aanmaken. Gemiddeld wordt er zelfs 36 mg per dag per kg lichaamsgewicht aangemaakt. Om deze reden is het in normale omstandigheden niet nodig om extra vitamine C aan je hond te geven.
Vitamine D3 hond
Vitamine D3 is voor de hond namelijk onmisbaar. Het speelt een rol bij een goede opname van fosfor en calcium en draagt zo indirect bij aan sterke botten en tanden. Het wordt afgeraden om puppy's extra vitamine D te geven omdat een teveel kan leiden tot skeletafwijkingen.
ekort aan vitamine B12 leidt tot verminderde darmfunctie: meer ontstekingscellen in het darm slijmvlies, kortere darmvlokken. Daarnaast is vitamine B12 van belang bij het in goede conditie houden van het zenuwstelsel en de afweer.
Puur Magnesium bevat een essentieel mineraal dat van belang is bij vele processen in het lichaam. Magnesium stimuleert ontspanning bij katten, honden en paarden. Ideaal als jouw dier last heeft van stramme spieren na een training.
Visolie hond bij vachtproblemen
Omega-3 helpt bij vachtproblemen van honden en katten en heeft ook een gunstige invloed op hart, hersenen en bloedvaten. Bovendien wordt aan goede visolie een gunstige invloed op de gewrichten, het geheugen en het immuunsysteem toegeschreven.
Het verschilt per dier welke voeding het beste bevalt. Let er wel altijd op dat het vlees van een betrouwbare maker komt en dat er aan de hygiënevoorschriften is voldaan. Ook is het zo dat hoe meer men afwisselt in het diersoort van de vlees, hoe beter het voor de hond is. Denk aan variatie in kip, eend, kalkoen, etc.
Het beste natvoer voor je hond zijn de maaltijdzakjes van Pedigree. Dit zorgvuldig samengestelde natvoer geeft je hond alle voedingsstoffen die hij nodig heeft en is gunstig geprijsd. De maaltijdzakjes dragen bij aan een sterk en gezond gebit door de speciaal ontworpen textuur.
Net als bij mensen ontstaat winderigheid bij honden vaak doordat bepaalde voedingsmiddelen niet goed worden verteerd. De bacteriën in de dikke darm breken de resten verder af en produceren daarbij gas. Een andere optie is dat de hond lucht inslikt. Ook deze lucht wil het lichaam graag kwijt.
Voor de afwisseling van de voeding van je hond kun je je hond af en toe prima een beetje gekookte rijst geven, zorg dat de rijst niet gekruid is en het gewoon naturel is. Op deze manier krijgt je hond extra vezels binnen die goed zijn voor zijn lichaam en ook zeker voor zijn gezondheid.
In veel gevallen zorgen hondenbrokken van de Aldi en Lidl voor slechtere ontlasting. Echter zien we ook recensies waarin men aangeeft dat het aanschaffen van duurdere hondenbrokken zonde van je geld is. Kortom, overweeg jij om je hond brokken van de Aldi of de Lidl te geven, kijk dan goed hoe je hond hierop reageert.
Rauw hondenvoer bevat veelal alleen maar dierlijke grondstoffen, waarbij diverse organen en spiervlees als erg smakelijk worden ervaren. Vers vlees vormt dus een goed alternatief voor kieskeurige honden die bijvoorbeeld hun brokken slecht eten of last hebben van verteringsproblemen.
Probiotica zijn darmbacterieen die leven de darm bereiken en daar dus zonder zorgen (ziek worden) kunnen bijdragen aan een positieve darmflora. Een bekend voorbeeld bij mensen is bijvoorbeeld Yakult. Probiotica zijn dan ook melkzuurbacteriën die de hond nodig heeft in zijn darmen, de zogenoemde darmflora.
Het korte antwoord: de darmflora van je hond herstel je met pre- en probiotica! Door ervoor te zorgen dat er genoeg probiotica (goede bacteriën) in de darmen van je hond aanwezig zijn én genoeg prebiotica (voedingsvezels voor de goede bacteriën) komt de darmflora van je hond weer in balans.
Onze favoriete keuze is de Purina Pro Plan Fortiflora
Geef je hond de beste probiotica zodat zijn darmflora in optimale conditie blijft. De darmen zijn voor honden even belangrijk als voor mensen. Ze bevatten allerlei soorten bacteriën die elkaar in evenwicht houden.