Vikorn is Vegan! Mooi meegenomen? Ja, maar ook een bewuste keuze. Het toegevoegde vitamine D is gewonnen uit plantaardige bron, niet uit dierlijke bron.
Ingrediënten van dit brood zijn: tarwebloem, gerstemoutmeel, zonnebloempitten, roggebloem, lijnzaad, havervlokken en plantaardige olie. Voor meer informatie over dit vitaminebrood verwijzen we u naar de volgende website: www.vikorn.nl. Het vikornbrood is lactosevrij.
Volkorenbrood is de meest gezonde keuze omdat het de meeste vezels en andere gunstige voedingsstoffen bevat. Brood wordt gemaakt van graan, meestal tarwe. Bij het maken van witbrood wordt alleen de kern van de graankorrel gebruikt. Voor volkorenmeel wordt de hele graankorrel vermalen.
Waldkornbrood is een meergranenbrood en staat erom bekend om nog donkerder te zijn dan volkorenbrood. Meergranenbrood kan gemaakt zijn van volkorenmeel of bloem (of een mix), maar bevat ook andere graansoorten zoals gerst, mais, spelt, rijst en boekweit. Deze graansoorten zorgen voor een rijkere smaak aan het brood.
Volkorenbrood. Volkorenbrood is een van de gezondste soorten brood. Deze gezonde soort heeft enorm veel vormen brood. Denk aan stevig volkorenbrood, tijger volkorenbrood, grofvolkoren broden, boerenvolkoren brood en Allinson volkorenbrood.
Waldkorn is zeker niet ongezond, maar brood eten met veel zemelen zoals volkorenbrood is een stuk beter voor je darmen.
Vikorn Vitaminebrood is in eerste instantie een heerlijk mals, smakelijk en ambachtelijk meergranenbrood. Daarnaast bevatten Vikorn Volkoren en Vikorn VolVezel ook extra vitamines en mineralen. Vikorn bevat de vitamines B1, B2, B12 en D. Kortom, een heerlijk meergranenbrood, vol van smaak en vol met bouwstoffen!
In principe zit er geen verschil tussen de broden van de reguliere supermarkt en die van de bakker (qua voedingswaarde). Wanneer je kijkt naar twee dezelfde broden, zal er qua voedingswaarde niet zo veel verschil in zitten. Dit is de reden dat brood bij de bakker niet per se gezonder is.
Leverworst is namelijk koolhydraatarm en rogge zit vol gezonde vezels. Heerlijk met je favoriete mosterd.
'Gewoon' brood bevat in de meeste gevallen geen dierlijke producten. Bruin- en volkorenbrood past daarom goed in een veganistisch dieet. Het Voedingscentrum raadt zelfs aan om volkorenbrood te eten om voldoende ijzer en eiwit binnen te krijgen. Daarnaast is brood de belangrijkste bron van jodium.
Het fijnste brood voor je darmen is volkorenbrood. Van welk graan dan ook: tarwe, spelt, rogge. Als de hele graankorrel gebruikt wordt, bevat het brood namelijk meer gezonde voedingsstoffen en dus ook meer vezels.
Darmklachten en brood
We zetten ze hier op een rijtje: Brood eten kan winderigheid en een opgezette buik tot gevolg hebben. Brood eten kan vermoeidheid opleveren. Brood kan leiden tot allergische klachten met symptomen als jeuk of een verstopte neus.
Gezondheid
Dit product valt in de schijf van vijf en draagt bij aan een gezonde dagelijkse voeding. In een gezonde dagelijkse voeding passen volkoren graanproducten als volkorenbrood, zoals Beiers landbrood heel.
Koolhydraatarm brood bevat gemiddeld tussen de 15-30 gram koolhydraten per 100 gram. Een gewone/gangbare broodsoort bevat gemiddeld tussen de 40-50 gram koolhydraten per 100 gram. Je zult misschien verwachten dat koolhydraatarm brood minder calorieën bevat dan gewoon brood.
Wel is de kwaliteit van Aldi brood erg goed. Dit oordeelde de consumentenbond recentelijk nog. Dit geldt bijvoorbeeld ook voor Lidl. Het komt goed uit de test en is bovendien ook gezond en lekker.
Onderzoeksbureau GfK heeft Jan Linders Supermarkten uitgeroepen tot de Beste supermarkt in Brood. Consumenten beoordeelde de broodafdeling van de supermarkt met een 7,65. Het is de vijftiende keer dat de supermarktketen de ranglijst aanvoert. De beste broodafdeling is onderdeel van het het GfK Versrapport 2020.
Voor vegans
Wie heel strikt veganistisch eet, houdt het best bij Waldkorn® Classic want die bevat bijvoorbeeld geen honing, een ingrediënt dat wel in een paar andere broden in assortiment zit. Toch is het ook bij dit brood verstandig om even bij je bakker te checken of om het etiket op de verpakking te lezen.
Witbrood bevat alleen het binnenste van de graankorrel, dat vermalen is tot bloem. Dat witte poeder is weinig voedzaam. Juist de buitenkant van graankorrels bevat vezels, vitamines en mineralen. Die loop je mis in brood zonder zulke fijngemalen hele graankorrels.
Speltbrood is een gezondheidshype en supermarkten zoals de Albert Heijn, de Jumbo en de Plus gaan daar bewust op in. Het is bewezen dat speltbrood veel minder snelle koolhydraten bevat dan normaal wit of bruin tarwebrood.
FABEL: grof volkoren is gezonder dan fijn volkoren
Geen verschil dus. Het enige wat een klein voordeel zou kunnen zijn van grof volkoren is dat er nog hele korrels in het brood zitten. Dit dwingt je om beter te kauwen en rustiger te eten. Dit is goed voor de vertering en het is goed om bewust te eten.
Roggebrood gezond? Jazeker, in roggebrood zitten veel vezels. Zo'n 4,5 gram per plakje á 100 gram. Vezels zijn essentieel voor de stoelgang en een goede darmwerking.
Het stinken van winden heeft te maken met een geringe hoeveelheid stinkende gassen. Dit zijn vaak zwavelverbindingen (rotte eieren) die vrijkomen bij de afbraak van bepaalde eiwitten. De samenstelling en de geur van het darmgas heeft onder andere te maken met de voeding en de darmflora.