Sinds 1982 kunnen vrienden en familie samen genieten van de Italiaanse klassieker Viennetta ijs. Toen geïntroduceerd als kerstspecialiteit, nu bij geen enkel diner meer weg te denken. Viennetta is een dessert ijs dat zowel bij feestdagen als bij avonden met familie en vrienden past.
Het werd oorspronkelijk gelanceerd in 1982 door het Brits-Nederlandse bedrijf Wall's (nu onderdeel van Unilever). Hoewel het werd ontwikkeld door een Brits-Nederlands bedrijf, wordt Viennetta vaak geassocieerd met Italië vanwege zijn naam en de suggestie van Italiaans ijs.
Viennetta werd in 1982 op de markt gebracht door het Britse ijsbedrijf Wall's. Het gelaagde product en de gepatenteerde techniek voor de productie ervan werden bedacht door Kevin Hillman, ontwikkelingsmanager bij de fabriek van Wall's in Gloucester; Ian Butcher; en Gordon Stewart Carrick.
Volgens Unilever zijn het basisrecept en de manier waarop het toetje wordt gemaakt, sinds de introductie in 1982 niet veranderd. Viennetta werd bedacht door de Brit Kevin Hillman, manager bij Ola.,,Zijn inspiratie moet Wenen, Vienna in het Engels, zijn geweest.
Arabieren. Veel mensen associëren ijs met Italië, maar de Italianen waren niet de uitvinders. Dat waren de Arabieren. Zij bedachten dat ijsschaafsels met siroop als delicatesse gegeten konden worden.
Hoe je een gelato artigianale, ambachtelijk bereid Italiaans ijsje herkent? Door te proeven! Je palato, gehemelte, spreekt klare taal: het ijs moet niet vettig aanvoelen, maar ook niet te vloeibaar.Het blijft niet plakken bovenin je mond.
Gelato (Italiaans: [dʒeˈlaːto]; letterlijk 'bevroren') is het algemene woord in het Italiaans voor alle soorten ijs. In het Engels verwijst het specifiek naar een bevroren dessert van Italiaanse oorsprong. Ambachtelijke gelato in Italië bevat over het algemeen 6-9% botervet, wat lager is dan andere soorten bevroren dessert.
Het werd voor het eerst gelanceerd door Wall's in 1982 met behulp van een techniek bedacht door Kevin Hillman, manager bij Wall's in Gloucester. Viennetta komt in vele smaken, waaronder chocolade, munt en ananas.
Wij zijn er dol op, maar ze zijn wel kleiner geworden. Een Viennetta is 30g kleiner .
Viennetta is gewoon van zichzelf al ontzettend lekker. What is this? De laagjes roomijs in combinatie met het knapperige van de dunne laagjes chocolade is gewoon heel erg lekker.
Voor gelato wordt veel meer water en melk gebruikt en het bevat nooit room. Men gebruikt ook veel minder eieren en het percentage fruit ligt een stuk hoger in het fruitijs. Italiaans ijs wordt ook veel trager gedraaid, waardoor een minder lucht onder geklopt wordt.
De Raket is al jaren het meest verkochte ijsje van Nederland. Jaarlijks worden er in Nederland 55 miljoen Magnum-ijsjes gegeten. Wanneer je die achter elkaar legt, vormt dat een lijn van 9.000 km. Het ijsje dat het meest wordt gegeten, blijft de Raket.
Italiaans ijs is de variant van consumptie-ijs die in Italië is ontstaan. Belangrijke ingrediënten naast water zijn suiker of andere zoetstoffen en uiteenlopende smaakstoffen als fruit, noten en etherische oliën. Er bestaan meer dan honderd varianten. Italiaans ijs kan ook melk, oom, eieren en bindmiddelen bevatten.
Geschiedenis. De geschiedenis van ijs gaat terug naar de tijd van de Romeinen, waar men de allereerste keer sprak van een sorbet. De Romeinen waren er verzot op en serveerden hun gasten diverse ijsgerechten bereid met sneeuw, gemengd met honing, rozenwater en fruit.
Al jarenlang is vanille de meest verkochte ijs smaak. En aardbeien, een yoghurt ijsje en ook chocolade blijven onwijs populair.
Viennetta vanille dessertijs, de ijstaart met vanille-ijs tussen krakende laagjes cacaofantasie om van te genieten met familie en vrienden. Met Viennetta is het altijd een feestje!
Het verhaal van Viennetta
Het idee om een taart te maken van ijs en afwisselende chocoladesmaaklagen werd in 1981 ontwikkeld door Kevin Hillman , een productontwikkelingsmanager bij Wall's Ice Cream. Geregistreerd als een uniek ontwerp, werd Viennetta in 1982 gelanceerd als een kerstspecialiteit.
Nee, Viennetta is niet geschikt voor een vegetarisch of veganistisch dieet . Wij adviseren consumenten om de individuele ingrediëntenlijsten op producten te controleren, aangezien de recepten onderhevig zijn aan verandering en de ingrediëntenlijst op de verpakking de meest recente informatie bevat. Voor verdere vragen kunt u contact opnemen met onze careline.
Het bleef groeien en vandaag de dag wordt Streets-ijs verkocht in heel Australië en Nieuw-Zeeland met bekende merken zoals Magnum, Viennetta, Paddle Pop, Cornetto, Gaytime, Calippo en Blue Ribbon. De onmiskenbare crack van Streets Viennetta is meer dan genoeg om het water in de mond te laten lopen!
Ola Viennetta: was 750ml, is nu 650ml gram (prijs per liter +15%) Listel Rose (1/2 fles): was 380ml, is nu 375ml (prijs per liter +14%) M&M's Chocolate: was 275 gram, is nu 250 gram (prijs per kilo +14%) Ola Calippo mini orange & citroen: was 480ml, is nu 400ml (prijs per liter +12%)
Bevat melk, soja en gluten.
Italiaanse gelato wordt geserveerd op een iets hogere temperatuur dan conventioneel ijs. Doordat het dichter bij de temperatuur van het menselijke gehemelte wordt geserveerd, kunnen de smaken zich intenser ontvouwen, waardoor de natuurlijke ingrediënten volledig tot hun recht komen .
Het grootste verschil tussen Italiaans ijs en gelato of ijs is zuivel en eieren . Hoewel Italiaans ijs zuivelvrij is, krijgen gelato en ijs allebei hun romige textuur van de hoge inhoud volle melk en room. Custardversies van zowel ijs als gelato kunnen ook eieren bevatten.