Venezuela is een goedkoop land om te reizen. Vervoer is goedkoop en voor weinig bolivars heb je een heerlijke maaltijd. Accommodaties kunnen in het hoogseizoen duurder worden, maar over het algemeen slaap je ook voor een redelijke prijs.
Is Venezuela een duur land? De prijzen van basisproducten in Venezuela zijn lager dan in Nederland. Je moet 1.69 keer minder betalen om te winkelen in Venezuela dan in Nederland.
In Venezuela betalen ze met de Venezolaanse bolivar. Op dit moment is die dus heel weinig waard. Als je Amerikaanse Dollars of Euro's mee neemt kun je daar heel wat Venezolaanse bolivar krijgen.
Veiligheid. Caracas staat bekend als een van de gevaarlijkste steden ter wereld. Ga 's avonds niet alleen op straat en loop niet te koop met dure spullen. Vraag daarnaast aan locals wat wel en niet veilig is.
Door de verslechtering van de complexe politieke en sociaaleconomische situatie in Venezuela, hebben sinds 2014 bijna 6 miljoen Venezolanen het land verlaten. Hun salaris en spaargeld is niets meer waard. Mensen zijn op zoek naar voedsel, onderdak en medische voorzieningen.
Vereisten voor een toeristenvisum voor Venezuela voor Nederlandse paspoorthouders. Geen visum benodigd voor een verblijf van maximaal 90 dagen. De reiziger moet: In het bezit zijn van een paspoort dat nog zes maanden geldig is bij aankomst, met tenminste één lege visumpagina.
De nationale munt, de bolivar, is niets meer waard. Het gevolg is dat er steeds meer nullen op de bankbriefjes terechtkwamen. Een briefje van 1.000.000 bolivar was tot vandaag slechts 0,25 dollar waard (22 eurocent).
De munteenheid van Venezuela is de bolivar, vernoemd naar de oprichter van Venezuela: Simón Bolívar. Briefjes komen in 1.000, 2.000, 5.000, 10.000, 20.000 en 50.000 bolivar.
De Zimbabwaanse dollar had de laagste waarde per eenheid ten opzichte van de euro of Amerikaanse dollar als stabiel ijkpunt. Sinds de invoering van de Zimbabwaanse dollar in 1980 is de munteenheid onderhevig geweest aan een inflatie van meer dan 6500%.
Hoeveel Venezolaanse bolivar is een Euro? Een VEF is 0.0000 EUR en een EUR is 218,335,564,719.1132 VEF. Deze informatie is voor het laatst bijgewerkt op 9 september 2022 00:05 CET.
Hoe lang is het vliegen naar Venezuela? Naar Caracas, de hoofdstad van Venezuela is de vluchtduur inclusief een overstap ongeveer 12 uur. Voor overige bestemmingen is de vliegtijd langer vanwege meerdere overstappen. La Chinita International Airport in Maracaibo bereik je in iets meer dan 17 uur.
Venezuela heeft ook de hoogste waterval ter wereld namelijk de Ángelwaterval met een hoogte van 979 meter. Aan de kust vind je mooie zandstranden met helderblauw water. Hier kun je ook o.a. duiken en snorkelen. Verder staat Venezuela bekend om een aantal Nationale parken, kerken en grotten.
Actuele status: Alle niet-essentiële reizen naar Isla Margarita worden ontraden. Actuele kleurcode: Oranje. Door deze status is er een gedeeltelijk negatief reisadvies van kracht voor Isla Margarita.
Met een waarde van bijna 3 euro is de Koeweitse dinar in nominale termen de duurste munt ter wereld; als je ten minste bitcoin en andere alternatieve valuta's niet meerekent.
Door de groeiende politieke en economische onzekerheid zijn miljoenen Venezolanen het land ontvlucht. Zij trekken veelal naar Colombia, Ecuador en Peru en in kleinere aantallen ook naar Brazilië, Aruba en Curaçao. Op Curaçao verblijven momenteel naar schatting 26.000 Venezolanen.
Vandaag heeft Venezuela zijn valuta, de bolivar, aangepast: er zijn zes nullen geschrapt. Door de hoge inflatie in het land was de munteenheid praktisch niets meer waard. Het biljet met de hoogste waarde was tot gisteren een miljoen bolivar, wat gelijk staat aan 0.00000000000205560 euro.
Het grootste deel van de bevolking (70%) heeft een gemengde achtergrond. Bestaande uit de mestiezen van indiaans-blanke afkomst en de mulatten van blank-negroïde afkomst. Verder bestaat de bevolking voor 20% uit blanken, 9% negroïde en 1-2% indianen. De Venezolaanse cultuur kent van vroeger uit Caribische invloeden.
Meer dan tweederde (69%) van alle vluchtelingen komt uit slechts 5 landen: Syrië (6,8 miljoen) Venezuela (4,6 miljoen) Afghanistan (2,7 miljoen)
Venezuela heeft de grootste oliereserves in de wereld. Per jaareinde 2020 werden ze getaxeerd op 304 miljard vaten ofwel 17,5% van het wereldwijde totaal. Saoedi-Arabië staat op de tweede plaats met een aandeel van 17,2%.