Total wordt TotalEnergies - 11 vragen. Waarom onze naam veranderen in TotalEnergies? Deze naamsverandering wordt doorgevoerd om onze huidige dynamiek kracht bij te zetten.
Total verandert zijn naam in TotalEnergies. Hiermee wil het bedrijf de ambitie uitstralen 'een wereldspeler in energietransitie te zijn'. Tegelijk met deze naamsverandering lanceert TotalEnergies een nieuwe visuele identiteit. Patrick Pouyanné, voorzitter en CEO van TotalEnergies: 'Energie is leven.
TotalEnergies krijgt een score van vier sterren op vijf volgens de klachtenindicator van de Vlaamse energieregulator VREG. Hoe meer sterren, hoe minder tweedelijnsklachten per 5.000 huishoudelijke afnemers.
TotalEnergies is een wereldwijd actieve onderneming voor de productie en levering van multi-energie: aardolie en biobrandstoffen, aardgas en groen gas, hernieuwbare energiebronnen en elektriciteit.
Waar komt Total vandaan? Total is een Franse oliemaatschappij die stamt uit 1924. Opgericht na de Eerste Wereldoorlog toen de essentie van eigen oliebronnen toenam voor de Franse overheid. Na de overname van het Duitse deel (25%) van de Turkse Petroleum Company begon het allemaal voor Total.
TotalEnergies produceert ongeveer 31% van zijn energie zelf. Ze doen dit voornamelijk met gascentrales (77%) maar ook met windmolens en in mindere mate met zonneparken. Ongeveer 6% van de energie koopt het direct aan van andere energieleveranciers, vooral voor de Belgische markt.
Siham Kaddouri - Eigenaar - Total | LinkedIn.
Ga in je klantenzone naar de rubriek 'Mijn producten. Er bestaan particuliere en professionele contracten. Per telefoon, e-mail, post of via onze klantenzone, is het mogelijk een aantal gegevens van uw leveringscontract te wijzigen.
TotalEnergies is een multi-energiegroep die brandstoffen, aardgas en elektriciteit met lage koolstof produceert en commercialiseert. Onze 100 000 medewerkers zetten zich in voor een betere, meer betaalbare, veiligere en schonere energie die toegankelijk is voor een zo groot mogelijk aantal mensen.
Aantal klanten TotalEnergies
In Vlaanderen levert TotalEnergies aan ruim 257.000 huishoudens elektriciteit en aan 204.000 huishoudens aardgas. Hiermee is TotalEnergies de drie na grootste leverancier van energie in België.
Sinds 2015 zijn hun gas- en elektriciteitsprijzen beginnen stijgen en tegenwoordig is TotalEnergies gemiddeld qua prijs. Die verandering ligt aan een evoluerende strategie. Om klanten te lokken, begonnen ze met goedkope prijzen.
In 2021 is Pure Energie door overstappers en Gaslicht.com uitgeroepen tot beste energieleverancier van Nederland.
De ambitie van TotalEnergies in België, is dezelfde als in alle landen waarin we wereldwijd actief zijn: de energietransitie van onze klanten ondersteunen met schonere, meer betaalbare energie en oplossingen voor elektrische mobiliteit. Komt er een wijziging in je aanbiedingen?
Ruim vijf jaar na de overname door de Franse energiegroep Total, verandert energieleverancier Lampiris zijn naam in TotalEnergies. Voor de klanten blijven de huidige contracten en voorwaarden geldig. Total nam Lampiris in 2016 volledig over.
TotalEnergies heeft het dichtste netwerk van België. Met de Excellium-brandstoffen houdt u uw motor schoon. Vereenvoudig het beheer van uw vloot in alle veiligheid. Bij TotalEnergies staat een heel team voor u klaar.
Opnieuw afficheert Eneco het goedkoopste tarief (429,29 euro). Engie (432,34 euro) en Mega (479,74 euro) vervolledigen ook hier het podium. Wie één van de duurdere contracten op de markt heeft afgesloten, moet tot de helft meer ophoesten dan bij het goedkoopste aanbod.
In augustus 2021 was de gemiddelde gasprijs nog 0,95 euro per m3 gas. In 2022 is de gasprijs flink opgelopen. Momenteel betreft de gasprijs gemiddeld 3,83 euro per m3.
Bekijk de kaart en ontdek waar je de ruim 400 TotalEnergies tankstations in Nederland kunt vinden.
België koopt nauwelijks gas uit Rusland, of toch? Eerst het goede nieuws: volgens statistieken voert ons land slechts voor 4 tot 6 procent van zijn aardgas in uit Rusland.
Vooral door de sterk ontwikkelde industriële sector is Duitsland een grootverbruiker van olie en gas. Net als andere westerse landen is Duitsland voor de aanvoer hiervan afhankelijk van olie-exporterende landen uit het Midden-Oosten en van Rusland.
Waar komt het aardgas vandaan? In België zijn er geen aardgasbronnen. Het aardgas wordt voornamelijk ingevoerd uit Noorwegen, Nederland en Qatar (LNG) en in mindere mate uit Rusland en Groot-Brittannië. Aardgas kan onder vloeibare vorm, dit is LNG, worden aangevoerd per methaanschip via Zeebrugge.
Als u energieleveranciers wilt vergelijken, moet u eerst weten hoeveel energie u verbruikt per jaar. En wat u nu per jaar betaalt. Als u uw verbruik en kosten weet kunt u pas goed zien welke leverancier goedkoper is voor u. Pak uw laatste jaarafrekening erbij.