Taugé bevat nauwelijks calorieën en is rijk aan voedingsstoffen. Dat is de ideale combinatie voor een gezond gewicht. Je kunt de kiemgroente dan ook vrijwel onbeperkt eten, zelfs als je aan het afvallen bent.
Taugé is rijk aan vezels
Nog een belangrijk voordeel: taugé bevat veel vezels. Voedingsvezels zorgen voor een gezonde werking van de darmen, een goede spijsvertering en een verzadigd gevoel na de maaltijd. Daarnaast verminderen voedingsvezels het risico op hart- en vaatziekten, diabetes type 2 en darmkanker.
Gewichtsverlies
Het wordt ook gezien als een gezonde manier om af te vallen . Taugé komt in deze situatie in het spel. Omdat het geen vet bevat, mag je er zoveel van eten als je wilt. Meng het in soepen en salades om te genieten van de voordelen van mineralen en vitaminen terwijl je afvalt zonder je gezondheid in gevaar te brengen.
Taugé is een bron van folaat (vitamine B11) en bevat volop vezels. Folaat is in je lichaam betrokken bij de aanmaak van cellen en weefsels, waaronder je witte en rode bloedcellen. Ook draagt folaat bij aan het goed functioneren van je geheugen en helpt het je weerstand goed te houden.
Sojascheuten, ook bekend als taugé, zijn een heerlijke toevoeging aan een koolhydraatarm dieet. Ze hebben een knapperige textuur en een milde, nootachtige smaak.
Taugé of gekiemde bonen zijn een goede optie als gezonde snack, of u kunt ze consumeren als aanvulling op uw normale maaltijden. Met de aanwezigheid van een goede hoeveelheid voedingsvezels zijn ze vooral gunstig voor mensen met gezondheidsproblemen, zoals obesitas, een hoog cholesterolgehalte en diabetes.
Op kiemgroenten als taugé of alfalfa, kunnen schadelijke bacteriën voorkomen, zoals salmonella en E.coli. Deze bacteriën worden gedood door hitte. Door taugé en andere kiemgroente onder te dompelen in kokend water of mee te wokken met de maaltijd, voorkom je een voedselinfectie.
Taugé bevat goede hoeveelheden vitamine C, zink en magnesium . Volgens recent onderzoek van de Faculteit Gezondheids- en Medische Wetenschappen van de Universiteit van Adelaide in Australië zijn al deze voedingsstoffen essentieel voor het in evenwicht brengen van stemmingen, het verlichten van angst en het bevorderen van slaap.
Bij het schoonmaken van taugé is het belangrijk om mogelijke bacteriën te verwijderen, vooral als je van plan bent om de spruiten rauw te gebruiken. Een effectieve manier om dit te doen is door de taugé kort in kokend water te dompelen. Deze snelle blancheerbehandeling helpt om bacteriën, zoals salmonella, te doden.
Taugé is op veel manieren gezond, van de hoge concentraties vitamine C en K tot de eiwitten en vezels die ze hun kenmerkende crunch geven. Ze bevatten ook foliumzuur, mangaan, fosfor en ijzer. Hier zijn enkele voordelen die u kunt krijgen door taugé aan uw dieet toe te voegen.
Het eten van moong sprout salade voor ontbijt of lunch is extreem gunstig voor het bieden van verzadiging en het bevorderen van gewichtsverlies. Spruiten bevatten weinig vet. Voedingsmiddelen die weinig calorieën en vet bevatten en rijk zijn aan vezels, blijken volgens onderzoeken het lichaamsgewicht te verminderen.
Ze kunnen om verschillende redenen een waardevol onderdeel zijn van een afslankplan . Voordelen voor gewichtsverlies: Laag in calorieën: Taugé bevat weinig calorieën, waardoor het een ideaal voedingsmiddel is voor mensen die hun calorie-inname willen verminderen zonder voedingsstoffen op te offeren.
Rauwe taugé is gezond.Alle vitamines en mineralen blijven er namelijk in behouden. Maar omdat het gekweekt wordt in een warme en vochtige omgeving waar ook bacteriën goed gedijen, is er wel een heel klein risico op besmetting.
Reken als groente op ongeveer 100-125 gram per persoon. Taugé is vooral geschikt voor roerbakken en stoven in combinatie met andere groenten zoals kool, ui, prei, tomaat en paprika.
Veel mensen die kiemgroenten eten, eten ze op de boterham in combinatie met vleeswaren, kaas of tomaat, als salade, in roerbakschotels, in soepen of als garnering. Je kunt er ook sproutbread of kiemenbrood van bakken. Taugé wordt veel gebruikt in Aziatische gerechten, zoals nasi goreng, gadogado en soto-soep.
Taugé is rijk aan eiwitten en mineralen. De groente bevat niet alleen vitamine C, maar ook vitamine A en B. Zulke voedingsstoffen helpen ons immuunsysteem te versterken, wat nuttig is bij de behandeling van verkoudheid of stomatitis , een ontsteking van de mond en lippen.
Taugé is rijk aan vitaminen C, B1, B2, B6 en B11, aan de mineralen Kalium, Calcium, Fosfor, Ijzer, Magnesium, Koper en Zink. ÉN… Aan anti-oxidanten (zoals vitamine C)! Taugé bevat na 8 dagen ontkiemen bijvoorbeeld al bijna 24 keer meer vitamine C dan het originele mungboontje waar hij uit ontkiemt is!
Als de bonen of zaden besmet zijn met schadelijke bacteriën, kunnen de groeiomstandigheden ervoor zorgen dat de bacteriën zich zo vermenigvuldigen dat ze ziekten kunnen veroorzaken als de spruiten rauw worden gegeten .
Taugé roerbakken duurt 1-2 minuten. Je kunt de groente ook in de magnetron bereiden in 2 tot 3 minuten. Of stoom de taugé in 3-5 minuten.
Groene bladgroenten zijn spinazie, sla, andijvie, paksoi en groene kool. Deze zijn rijk aan vezels. Deze vezels zorgen ervoor dat je maag vol komt te zitten. En het mooie is dat ze nauwelijks calorieën bevatten.
De groenten die tot de nachtschade behoren zijn wel onderdeel van een gezond voedingspatroon, maar staan dus niet in onze top 10: gewone aardappel, tomaat, aubergine, paprika, chilipeper, groene peper, Spaanse peper, kruisbessen en goji-bessen.