1. Stomen is minder schadelijk. De stomerij van tegenwoordig gebruikt groene producten en die zijn minder schadelijk voor je kleren dan het ouderwetse thuis wassen en drogen. Je delicate kleren die speciale aandacht nodig hebben, worden altijd behandeld met de beste zorg.
Katoen, linnen, acryl, polyester en nylon kunnen vaak een thuiswas aan; leer, zijde en wol besteed je in principe uit. Die stoffen kunnen beter niet nat worden, en hoewel de naam anders doet vermoeden, komt aan stomen geen druppel water te pas. De stomer gebruikt perchloorethyleen, een chemische vloeistof.
opgespannen op een stoompop waardoor eerst stoom en dan lucht blaast. De stoom maakt het artikel vochtig zodat de kreukels eruit gaan, en de lucht zorgt voor een goede droging en het in vorm brengen van de kleding. Het opmaken/strijken is zeer arbeidsintensief en vergt net als het ontvlekken, een hoge vakkundigheid.
Stomen is superhygiënisch
Je kleren ruiken niet alleen fris, ze zijn ook echt fris. De kledingstomer doodt maar liefst 99% van de bacteriën. Ook geschikt voor mensen met smetvrees dus.
Als het gaat om het opfrissen van jouw kleding kun je in principe alle kleding stomen. Dat geldt ook voor strijken, behalve voor kleding die je niet mag strijken (of binnenstebuiten moet strijken). Houd er rekening mee dat je de kleding niet reinigt door die te stomen.
Stomen is minder schadelijk
De stomerij van tegenwoordig gebruikt groene producten en die zijn minder schadelijk voor je kleren dan het ouderwetse thuis wassen en drogen. Je delicate kleren die speciale aandacht nodig hebben, worden altijd behandeld met de beste zorg.
Een kledingstomer is in veel gevallen geen complete vervanging voor je strijkijzer. Zo verwijder je met een handstomer geen hardnekkige kreukels, omdat de continue stoomproductie over het algemeen te laag is. Bedenk daarom vooraf waarvoor je de kledingstomer gebruikt.
Wasmachines met stoomfunctie
Voordeel is dat het wasgoed hierdoor minder gekreukt uit de trommel komt en strijken makkelijker gaat. Daarnaast doodt stoom 99,9% van de bacteriën en verwijdert het nare luchtjes. Hierdoor wordt het wasgoed hygiënisch schoon en weer lekker fris.
De eerste mogelijkheid om je pak schoon te maken, is stomen. Zo wordt jouw pak op de beste manier gereinigd. Doe dit echter maximaal drie keer per jaar en alleen wanneer het echt nodig is of als je het pak voor langere tijd gaat opbergen.
Welke materialen kun je laten stomen? In principe zijn bijna alle meubelstoffen geschikt om gestoomd te worden, zoals katoen, wol, linnen en synthetische stoffen. Leer en kunstleer kunnen meestal niet gestoomd worden.
Textielreinigers reinigen het aangeboden wasgoed in een organisch oplosmiddel (chemisch reinigen) of in water. De stoom die in een stomerij gebruikt wordt dient ter verwarming van de reinigingsmachines en voor het afwerkingsproces (persen en strijken).
Daarnaast is de stomerij gespecialiseerd in het verwijderen van moeilijke vlekken. Heeft u een vlek op uw kleding, wat u zelf niet meer weg krijgt? Dan is het een goede optie om het bij een stomerij te proberen. We krijgen vaak meer vlekken weg dan u zou verwachten.
Je komt je kleding dan bij ons afleveren. Je gegevens worden opgenomen, waarna de mensen van het servicepunt ervoor zorgen dat de kleding bij een van onze stomerijen terecht komt. Wij gaan dan aan de slag met het reinigen van de kleding, waarbij we met de grootst mogelijke zorg te werk gaan.
Zitten er vetvlekken in, door bijvoorbeeld olie of make-up, dan is stomen de beste optie. Ongeacht te stof. Delicaat: voor wol, leer en zijde kun je beter naar de stomerij. Vet: in water lost vet gewoonweg niet op.
Wat is stomen bij verkoudheid? Stomen kan op verschillende manieren, maar het idee is dat je bij het inademen allemaal kleine verdampte waterdruppeltjes in je neus krijgt. Dit helpt om je neus en je bijholtes te openen en de verschijnselen van de verkoudheid wat te verlichten.
Stoom dringt gemakkelijker en dieper door tot in de vezels van stof dan bijvoorbeeld water. Hierdoor bereik je een schoner resultaat dan bij een reguliere wasmachine. Door het gebruik van stoom slijt kleding minder snel. Bij reguliere wasprogramma's met water kunnen er gaatjes in kleding ontstaan.
De stoom zorgt voor een “reshaping” van je trui. Je kunt je wollen trui net zo strijken als andere kledingstukken, het hoeft niet heel voorzichtig. Het enige wat je niet moet strijken zijn de boorden van je trui.
Ook voor het opfrissen van wasgoed gebruik je de stoomfunctie. Dat is handig als je shirt na één dag dragen muf ruikt, maar nog geen vlekken heeft. Of wanneer je trui al een lange tijd in de kast ligt. De wasmachine frist je was op met stoom, zonder water toe te voegen.
Op elke nieuwe Samsung wasmachine vind je het wasprogramma 'hygiënisch stomen'. Je gebruikt dit programma om je was grondig te reinigen. Tijdens het wassen voegt de wasmachine stoom toe in de trommel. De stoom verwijdert bacteriën en allergenen, zoals dierenharen, huisstofmijt en pollen.
De stoomfunctie kun je toevoegen aan het einde van een wasprogramma. Het doel is dan vooral om de was minder gekreukt uit de wasmachine te laten komen. Ook kun je ervoor kiezen om het stoomprogramma als apart wasprogramma te gebruiken.
Het is al snel duidelijk geworden: de beste kledingstomer is toch echt de SteamOne DP80SB Dualys Plus! Met de flinke stoomkracht, inhoud en extra standen maak je de hele kledingkast vrij van kreukels.
Hardnekkige kreukels ga je te lijf met een extra stoomstoot of de sproeifunctie. Strijk na het stomen het wasgoed zonder stoom weer droog. Het blijft het best kreukvrij als het droog afkoelt. Zonder stoom strijken gaat gemakkelijk met een regelbare stoomtoevoer op het strijkijzer.
Stoom kan het strijken dan makkelijker maken. Wanneer de vezels weer afkoelen en drogen, behouden ze de uitgerekte vorm. Om mooi glad te blijven, moet het wasgoed dus goed droog zijn. Het is handig als je de stoomtoevoer kunt instellen, zodat je eerst mét stoom en daarna zonder kunt strijken totdat de stof droog is.