Jongeren ervaren sexting meestal als positief en zien het als online flirten. Zo lang het passend is bij de seksuele ontwikkeling van jongeren en er consent wordt gegeven, is het oké. Het is belangrijk om met jongeren te werken aan leuk, veilig en respectvol online gedrag.
Je partner ondeugende berichtjes sturen kan in een relatie natuurlijk voor wat spontaniteit zorgen, maar uit nieuw onderzoek is gebleken dat sexting toch niet zo goed is voor de liefde.
Hoewel sexting op zich niet gevaarlijk of verkeerd is, is het niet helemaal zonder risico. De kans bestaat immers dat de sext bij mensen terecht komt voor wie deze niet is bedoeld. En soms heeft dat zware gevolgen. Onthoud dat je zelf de controle verliest over een sext eens de foto of het bericht is verstuurd.
Ja, sexting is heel normaal. Het sluit aan bij de seksuele beleving van jongeren en ook voor volwassenen kan het een meerwaarde zijn, zowel binnen een relatie als voor vrijgezellen. In feite is sexting gewoon een nieuwe manier om liefde en seksualiteit te beleven.
Wat is sexting? Sexting is online seksueel getinte tekstberichtjes, foto's of video's uitwisselen. Dat kan gebeuren tussen bekenden of onbekenden.
Sexting, het delen van seksueel getinte foto's via sociale media, is vooral populair onder jongeren van 16 en 17 jaar. Van hen zegt bijna 40 procent wel eens het verzoek te hebben gekregen om een pikante foto van zichzelf te maken.
Egoïstische daad. In plaats daarvan, sturen mensen dit soort berichtjes om het gevoel te krijgen dat hun partner hen nog aantrekkelijk vindt, of omdat ze iets anders (niet-seksueels) terugverwachten. Sexting blijkt dus vooral een egoïstische daad: men wil er meer zelfvertrouwen of iets anders voor terug.
Vooral de oudere tieners doen aan sexting: in de eerste graad van het secundair onderwijs doet 2% aan sexting, in de derde graad gaat het om 17%. Daarnaast versturen holebi-jongeren vaker sexts dan hetero-jongeren. Jongeren gebruiken vooral Snapchat om te sexten, omdat de foto's daar na enkele seconden verdwijnen.
Er zijn verschillende vormen van sexting. Van suggestieve tekstberichtjes tot naaktfoto's en filmpjes waarin seksuele handelingen gebeuren. Sexting gebeurt meestal met een lief of een crush, maar het kan ook gebeuren met iemand die je online hebt leren kennen.
Sexting is niet raar
Volgens hem is het dan ook minder vreemd dan het op het eerste gezicht lijkt. Het is best logisch dat jongeren hun seksuele ontwikkeling combineren met het gebruik van hun telefoon. Het is natuurlijk aan jou of je dit ook daadwerkelijk doet.
Sexting is een combinatie van de Engelse woorden sex en texting (texting betekent sms-en): het versturen een eigen naaktfoto, spannende video of erotisch tekstbericht. Via sms en ook via WhatsApp en andere sociale media.
Geef duidelijk je grenzen aan (en nee, dat is geen dooddoener) Om dit gesprek zo opwindend mogelijk te houden, is het goed om vooraf wat regels en grenzen op te stellen. En nee, doet hoeft geen dooddoener te zijn aan wat er te wachten staat. 'Als je maar een uurtje de tijd hebt, zeg dat dan,' is Chantelle's eerste tip.
Seksuele meerderjarigheid vanaf 16 jaar
Dat betekent dat je vanaf 16 jaar voor de wet oud genoeg bent om toestemming te geven voor seksueel handelingen. Je mag dus seks hebben met iedereen ouder dan 16 jaar op voorwaarde dat jullie dit beiden willen.
In Nederland wordt sexting gedoogd mits er wederzijds goedvinden is. Iemand kan vervolgd worden als er sprake is van een (of meer) van onderstaande zaken: Er is sprake van druk of dwang. De beelden zijn verspreid.
Het is heel normaal om als 14-jarige vaak zin te hebben in seks. Daardoor zijn er dus heel veel jongeren die masturberen en dat is perfect normaal. Er zijn ook 14-jarigen die reeds seks hebben, maar dit is wel wat minder vaak.
Wat zegt de wet hierover? Er is wettelijk gezien niets dat je verbiedt een relatie te hebben met iemand die jonger of ouder is dan jij.
Je mag vanaf 14 jaar seks hebben als:
iedereen toestemming geeft. het leeftijdsverschil tussen jullie max.3 jaar is. niemand hun vertrouwens - of gezagsrelatie gebruikt (zoals bv.
Het woord is afgeleid van de Engelse woorden 'sex' en 'texting' (=berichtje sturen). Het maken en naar elkaar versturen van seksuele beelden kan leuk en spannend zijn. En handig, als je niet bij elkaar kunt zijn en naar elkaar verlangt. Sexting gebeurt altijd in vertrouwen en met respect voor elkaar.
Als jij en je vriend of vriendin allebei 15 jaar oud zijn en jullie willen allebei seks met elkaar, dan is dat niet strafbaar. Voorwaarde is dat de seks tussen jullie vrijwillig is. Dus dat je geen van beiden iets doet wat je eigenlijk niet wilt.
Gemiddeld hebben jongens de eerste gevoelens van seksuele opwinding als ze 13,4 jaar zijn.Voor meiden is dit bijna twee jaar later, met 15,1 jaar. De meeste pubers zeggen nog niet toe te zijn aan seks. Dat geldt voor meiden iets vaker dan voor jongens.
Deze ontwikkeling geldt voor alle type seksuele handelingen. Zo heeft de helft van de jongeren geslachtsgemeenschap gehad op de gemiddelde leeftijd van 18 jaar. Vijf jaar eerder, in 2012, was dat 17 jaar. De helft van de jongeren tongzoenden voor het eerst op de gemiddelde leeftijd van 15,4 jaar in 2017.
Ook zoenen onder dwang valt onder aanranding. Het grote verschil met verkrachting is dat bij een verkrachting sprake is van binnendringen van het lichaam en bij aanranding niet. Tongzoenen onder dwang valt niet meer onder verkrachting, maar kan een ontuchtige handeling opleveren.
Dit heet een kindgesprek of kinderverhoor: je mag de rechter vertellen wat je ergens van vindt. Je kunt voor de rechter komen, als je de wet overtreedt. Pleeg je tussen je 12 en 15 jaar een strafbaar feit, dan word je gestraft volgens het jeugdstrafrecht.
Je bent meerderjarig en volwassen voor de wet. Nu mag je in principe alles wat volwassenen mogen: Je hebt stemrecht en mag dus stemmen bij de verkiezingen. Je mag jouw zetel innemen als je verkozen bent voor de gemeenteraad, Provinciale Staten, Eerste of Tweede Kamer.
Baby's kunnen al erecties krijgen. Die kunnen met seksuele gevoelens gepaard gaan. Maar baby's hebben er geen seksuele fantasieën bij, volwassenen wel. Jongens (vanaf zes maanden) en meisjes (vanaf negen maanden) pakken hun geslachtsdelen vast.