WELKE RUMSOORTEN ZIJN ER EN WAT ZIJN DE VERSCHILLEN? Een beetje rum kenner weet het wel, er zijn verschillende soorten rum, van heldere witte tot rijpere bruine rums. Wat de rums gemeen hebben is de zoete smaak. Afhankelijk van de soort varieert de smaak tussen lichtzoet tot nootachtig vol specerijen.
Witte rum heeft over het algemeen een licht zoete smaak. Een voorbeeld van een heldere, witte rum is de populaire Havana Club Anejo 3 Años. Deze rum wordt in Nederland vaak gebruikt voor het maken van hoge kwaliteit cocktails of mixdrankjes.
Ook al is het niet per definitie zoet — een veelvoorkomend misverstand — rum roept de smaak van suiker op, of het nu helder en nectarachtig is of donker en gekarameliseerd. Een reden is dat alle rum begint als suikerriet.
Witte rum zal heel jong zijn, licht gekleurde rum is iets gerijpt en donkere rum heeft meer en een betere smaak! Dat blijkt dus niet zo te zijn. Bij gebrek aan kennis van het distillatieproces zijn we geneigd ons teveel te richten op de kleur van het distillaat.
Rum wordt zowel puur gedronken als vermengd met andere dranken, en het wordt ook gebruikt om mee te koken. Je kan het drinken als aperitiefje, vermengd in een cocktail, als digestief of zelfs als 'slaapmutsje'. De kleurloze rums zijn heel geschikt om in cocktails en longdrinks te gebruiken.
Om je te concentreren op de kwaliteiten van rum alleen, is er geen betere manier dan rum puur te drinken . Lichte rum kan puur worden genoten, en sterkere rums kunnen worden verdund met een scheutje sodawater of ijs om je kater te verminderen zonder in te leveren op smaak.
Alcohol heeft een destructieve werking op je lichaam. Het gebruik van grote hoeveelheden alcohol hebben verschillende lichamelijke gevolgen. Op de korte termijn kun je minder goed bewegen, pijn hebben, ziek worden en gaten in je geheugen krijgen. Des te meer redenen om rustig aan te doen met alcohol!
Een beetje rum kenner weet het wel, er zijn verschillende soorten rum, van heldere witte tot rijpere bruine rums. Wat de rums gemeen hebben is de zoete smaak. Afhankelijk van de soort varieert de smaak tussen lichtzoet tot nootachtig vol specerijen.
In tegenstelling tot wat algemeen wordt aangenomen, bepaalt de kleur van rum niet per se de sterkte ervan . Zowel lichte als donkere rums kunnen een vergelijkbaar ABV hebben, meestal rond de 40%. Het belangrijkste verschil zit in hun verouderingsproces en de smaken die ze in deze periode krijgen.
Bruine rum is steviger van smaak en heerlijk om puur te drinken, maar is ook een prima basis voor cocktails. witte rum: Rijpt de rum in stalen tanks dan blijft de rum kleurloos. Witte rum is lichter van smaak en daardoor een ideale basis voor cocktails.
Hot Buttered Rum - bruine rum, boter, bruine suiker en warm water. Rum Sour - bruine rum, citroensap en suikersiroop. Rum and Ginger - bruine rum, gemberbier en een partje limoen. Mojito - bruine rum, limoensap, muntblaadjes, suikersiroop en sodawater.
Een van de meest voorkomende dingen die je mensen over rum hoort zeggen, is dat het 'zoet' smaakt. Dit kan een aantal redenen hebben - je hebt misschien een rum die geen toegevoegde suiker bevat, maar op een bepaalde manier is gemengd waardoor de drinker een 'waargenomen' zoetheid ervaart bij het proeven van de rum .
Smaak: Rum is doorgaans zoet , terwijl whiskey doorgaans rokerig of turfachtig is. Toegevoegde kruiden: Hoewel elke rum gekruide rum kan zijn en toegevoegde smaakstoffen en kruiden kan bevatten, hebben de meeste whiskey's geen smaakadditieven.
Ron Zacapa 23 Solera rum heeft de nummer 1 rank gehaald bij het Beverage Testing Institute met een punten totaal van 97. Dit garandeert een heerlijke rum. Ron Zacapa 23 Solera heeft een heerlijke, ingewikkelde smaak met honing butterscotch, gekruide eik en ingedroogd fruit.
Zo wordt Bacardi gemaakt
Het productieproces van Bacardi begint met de zorgvuldige selectie van de beste suikerriet, een van de belangrijkste ingrediënten van rum. De suikerrietstengels worden geoogst en verwerkt om suikerrietsap te verkrijgen, dat de basis vormt voor het fermentatieproces.
Het originele recept schrijft witte rum voor deze cocktail voor. In Nederland heb je keuze uit superveel rum merken. Havana Club, Bacardí, Captain Morgan, Plantation rum, Flor de Caña, Diplomatico. Witte rum is een goede combinatie met rietsuiker omdat witte rum gemaakt wordt van rietsuiker.
Hoeveel calorieën zitten er in rum? Alcohol bevat ongeveer zeven calorieën per gram, bijna net zoveel als puur vet. Dit betekent dat rum veel alcohol bevat en daarom ook veel calorieën bevat . En vergeet niet dat in een cocktail de mixer ook bijdraagt aan het totale aantal calorieën.
In een notendop is Navy Rum een high proof blend van verschillende merken Rum . We hebben het over bestemmingen als Guyana, Jamaica, Trinidad en Barbados. De Britse Royal Navy had een dorst naar Rum die duurde van eind 1600 tot 31 juli 1970 (Black Tot Day).
Welke rum is goed voor de gezondheid? Het lijkt erop dat sommige van de oudere processen die rum produceren, de meeste gezondheidsvoordelen met zich meebrengen. Er wordt gezegd dat Old Monk goed vastgestelde gezondheidsvoordelen heeft. Het lijkt erop dat de productiemethode van donkere rums de beste rum voor de gezondheid oplevert.
Ze zijn meestal gemaakt van gekarameliseerde suiker of melasse. Ze zijn over het algemeen langer gerijpt, in sterk verkoolde vaten, waardoor ze veel sterker smaken dan lichte of gouden rum, en hints van specerijen kunnen worden gedetecteerd, samen met een sterke ondertoon van melasse of karamel.
Rum is een drank die barst van de smaak. Van de zoete tonen van karamel en vanille tot de pittige kick van nootmuskaat en kaneel, er gebeurt veel in een glas rum. Als je het puur of on the rocks drinkt, ervaar je al deze smaken in hun puurste vorm . Geen mixers, geen chasers, gewoon heerlijke rum.
In ons aanbod sterkedranken vind je voor ieder wat wils: gin, wodka, whisky, rum, porto, sherry, amaretto, vermout,…
Kies voor alcoholische dranken met een laag alcoholgehalte en zonder suiker, bijvoorbeeld champagne, schuimwijn, cava, droge witte wijn, rode wijn, pils. Combineer het drinken van alcohol met het eten van complexe of trage koolhydraten.
Puur: Geniet van de rijke en complexe smaken van bruine rum door het puur te drinken. Neem kleine slokjes en laat de smaken langzaam op je tong dansen. Probeer verschillende merken en ontdek welke het beste bij jouw smaakpapillen passen! On the rocks: Schenk bruine rum over ijsblokjes en laat het even rustig koelen.