De gemiddelde reviewscore voor ritalinkopen.online is een 9.6. Deze score is een gemiddelde van reviews op 9.6 (trustpilot).
Hoe populair ook, het is illegaal om ritalin te verhandelen en het hoofdbestanddeel Methylfenidaat staat op lijst 1 van de opiumwet als 'harddrugs'. De (door)verkoop buiten de apotheek om is strafbaar.
Ritalin staat op lijst 1 van de Opiumwet en is dus een harddrug. Het aanwezig (voorhanden) hebben van iedere drug op die lijst is strafbaar/illegaal.
Dit geneesmiddel is enkel verkrijgbaar op voorschrift. De prijs is louter indicatief, voor terugbetaalde geneesmiddelen betaalt u enkel het remgeld. U kan het hier enkel reserveren en daarna het geneesmiddel met het voorschrift komen ophalen in de apotheek.
Onder jongeren en studenten is ritalin populair als hulpmiddel bij het studeren, omdat het de focus verhoogt. In het illegale circuit wordt ritalin verkocht voor €5 per pil. De prijs zakt naar €4 bij grotere bestellingen (meer dan 30 stuks).
De prijs varieert van een paar Euro op school, tot 20 Euro per pil op de zwarte markt. De vergelijking van Ritalin met cocaïne is niet alleen maar een reclameboodschap. Ritalin is chemisch soortgelijk aan cocaïne.
Maar het bezit of gebruik van methylfenidaat zonder recept is wel degelijk illegaal, waarschuwt IVM-gedragswetenschapper Hanneke Zwikker. Methylfenidaat staat namelijk op dezelfde lijst van de Opiumwet als drugs zoals cocaïne en xtc.
Bij een matig werkend werkgeheugen kan Rilatine de concentratie verbeteren, maar bij een normaal werkgeheugen kan de werking er juist door achteruitgaan. Voldoende slaap, gezonde voeding, regelmatige beweging en ontspanning zullen meer bijdragen tot een goed schoolresultaat dan Rilatine.
Alcohol kan het effect van Ritalin versterken. Alcohol kan de bijwerkingen van Ritalin op het centraal zenuwstelsel (met name rusteloosheid, spreekdrang, angst en ontstemmingstoestanden, bij zeer hoge doses wanen en hallucinaties) verergeren. Bovendien kan alcohol nieuwe bijwerkingen van Ritalin oproepen.
Uit de resultaten bleek dat zowel Rilatine (methylfenidaat) als amfetamines meer effect hadden dan placebo bij kinderen en adolescenten, maar dat amfetamines veel nevenwerkingen hadden en de therapie om die reden vaak werd stopgezet (dubbel zo vaak als placebo).
Het middel Adderall, een soort amfetamine, is in Nederland niet verkrijgbaar. Ritalin en Concerta wel. Maar volgens het CBG zijn deze medicijnen onlangs nog tegen het licht gehouden. Daarbij bleek dat hartproblemen alleen voorkwamen bij patiënten die al hartproblemen hadden of als er sprake was van overdosering.
Ritalin kan verslavend zijn wanneer je het langdurig gebruikt. Bij mensen die het medicijn op doktersrecept gebruiken, is de kans op een Ritalin verslaving klein. Wel worden patiënten regelmatig gecontroleerd en wordt de medicatie zo mogelijk afgebouwd.
Effecten van Ritalin zonder ADHD
Doordat je je beter kunt concentreren, is Ritalin ook populair bij mensen zonder ADHD. Zij merken daarnaast ook het opwekkende effect van dit middel, dat verwant is aan speed.
Volwassenen die het adhd-medicijn Ritalin gebruiken, lopen een verhoogd risico op hart- en vaatziekten en psychiatrische problemen. Drie sterfgevallen hebben wellicht hiermee te maken. Dat blijkt uit een publicatie van bijwerkingencentrum Lareb.
Het kortwerkende ADHD-medicijn methylfenidaat (vaak van het merk Ritalin) wordt volledig vergoed door de basisverzekering. Voor langwerkende medicatie als Concerta, Straterra en Medikinet betaal je een eigen bijdrage.
Bij ADHD is de aanbevolen startdosering voor volwassenen en kinderen ouder dan zes jaar 0,25 mg methylfenidaat per kg lichaamsgewicht per dag. De startdosering is doorgaans twee keer per dag een normaal tablet van 5 mg. Vervolgens kan de arts de dosering om de week verhogen met 5 tot 10 mg tot maximaal 60 mg per dag.
Ritalin is een merknaam en niet zozeer de naam van het medicijn zelf. De werkzame stof in de drug is methylfenidaat: een stof die chemisch lijkt op amfetaminen, ook wel bekend als de harddrug speed. Het is een medicijn dat bijna altijd wordt voorgeschreven aan kinderen en jongeren, en niet aan volwassenen.
RILATINE Kinderen (vanaf 6 jaar) Beginnen met 5 mg 1 tot 2 maal per dag (bijv. bij het ontbijt en het middagmaal) en de dosis geleidelijk verhogen met 5 - 10 mg per week. De totale dagdosis over verschillende innamen verdelen. Volwassenen De gemiddelde posologie bedraagt 20 - 30 mg per dag verdeeld over 2 à 3 innamen.
De meeste mensen zonder ADHD die de medicijnen nemen krijgen meer energie en zin om te praten. Ze voelen zich wakker en soms een beetje blijer. De pillen met cafeïne en L-theanine geven minder sterke effecten. De meeste mensen ervaren iets minder vermoeidheid als ze de pillen hebben genomen.
Een van de bijwerkingen van methylfenidaat is verminderde eetlust. Reden dat het middel ook gebruikt wordt als afslankmiddel. Ritalin© zul je echter niet snel van de huisarts voorgeschreven kregen om je wasbord uit de kast te halen of een paar kledingmaten minder uit de rekken te kunnen trekken.
Veel studenten gebruiken rilatine tijdens de blok, ook al hebben ze geen diagnose van ADHD of een slaapstoornis. Dat schrijft De Standaard en blijkt uit een onderzoek van de Universiteit Antwerpen.
Aanbevolen dosering
De gemiddelde dagdosering ligt tussen 40 en 100 mg. De maximum dosering van methylfenidaat bij volwassenen is onbekend; in de praktijk komen de meeste patiënten uit beneden een totale dosering van 150 mg per dag.
Meestal raadt de arts aan de dagdosering in 2 of 3 keer in te nemen. Gebruikelijk is dan dat u de eerste tablet 's ochtends neemt, meteen na het opstaan, en de tweede rond één uur 's middags. Het werkt dan gedurende de hele dag.
Onder andere: gebrek aan eetlust, niet kunnen inslapen, hoofdpijn, buikpijn en psychische klachten als nervositeit, angst en snel geïrriteerd zijn. Treden er bijwerkingen op, neem dan contact op met de huisarts.