Het is niet brandbaar. Mede daardoor is het erg geschikt als isolatiemateriaal.
Bij een radiator met één plaat is het beter om geen radiatorfolie aan de radiator plakken. Bevestig de radiatorfolie in dit geval aan de muur, omdat je anders de plaat inpakt en hierdoor de warmteafgifte van de radiator aan de ruimte beperkt.
Radiatorfolie: verminder je gasverbruik. Bij veel radiatoren gaat een deel van de warmte verloren door de buitenmuren. Met radiatorfolie hou je de warmte binnen. Zo hoeft je cv-ketel minder hard te werken en bespaar je flink op gas.
Radiatorfolie houdt stralingswarmte tegen
Radiatorfolie is gewoon een soort aluminiumfolie. En elke padvinder weet dat aluminiumfolie goed werkt om bananen of aardappels te poffen op een kampvuur zonder dat je eten aanbrandt.
De besparing met radiatorfolie
Gemiddeld levert radiatorfolie een besparing op van ongeveer 10 m3 gas per jaar per vierkante meter radiatorfolie (wanneer de muur niet extra geïsoleerd is). Woon je in een huis waar de isolatie wel goed is, dan bespaar je nog steeds de helft hiervan.
Je hebt de kosten er meestal binnen 2 jaar uit. Die radiatorfolie besparing komt omdat de folie de warmte goed binnenhoudt. De radiator in je huis warmt aan de achterkant namelijk vooral je buitenmuur op.
De warmtepomp.
De installatie van een warmtepomp kan duur uitvallen. Toch biedt dit verwarmingssysteem op lange termijn een interessant alternatief. Dit type verwarming gebruikt namelijk de calorieën in de omgevingslucht en zet ze om in warmte. Op jaarbasis kan je zo tot wel 60% op jouw energierekening besparen.
De EcoSavers Radiatorfolie is de beste radiatorfolie 2022 doordat je deze folie niet op de muur achter de radiator hoeft te plakken, maar gewoon achterop de radiator zelf. Op deze manier krijg je geen lelijke reflecterende plakken folie op je muur en zie je er dus helemaal niets van.
Bevestig je de folie op de radiator? Breng de tape dan juist tegen de meest glanzende kant aan. Plak vervolgens de radiatorfolie achter de radiator. Laat de folie voorzichtig achter de radiator zakken terwijl je de meest glanzende kant naar de radiator toe houdt.
Radiatorfolie achter de radiator plaatsen
Plak eerst de bovenrand vast en bevestig het tape daarna aan de onderkant van de radiator. Tip! Plak de folie op de achterkant van de radiator in plaats van de muur. Dit zorgt voor minder warmteverlies.
Zet de verwarming 's nachts dus op 15 graden, en doe dat al een uur voor je naar bed gaat (het blijft nog wel een tijdje warm in huis). Dat scheelt gemiddeld 6,5 procent op je gasverbruik (als je eerder de verwarming 's nachts niet laag zette).
De radiatorfolie zorgt er dus voor dat er in huis meer warmte wordt vastgehouden. Hierdoor kunt u met radiatorfolie zo'n 30 euro per jaar besparen. In onze webshop vindt u meerdere soorten radiatorfolie, die tussen de 30 en de 40 euro kosten.
Een gewone radiatorfolie heeft wel een warmteweerstand en kan daarom niet achterop de radiator geplaatst worden.
Met deze supersterke radiatorfolie magneet zet je heel gemakkelijk radiatorfolie vast aan de achterzijde van de radiatoren. Per radiator heb je ongeveer 4 supermagneetjes nodig.
Door onder je radiator een ventilator te plaatsen, bespaar je gas en wordt het sneller warm in je huis. Je hebt dus meer warmte voor minder geld want je bespaart tot 22% op je stookkosten.
Houd er rekening mee dat je de radiator plaatst op 3cm tot 5cm afstand van de muur. Aan de onderzijde houd je het beste minimaal 10cm afstand vrij. Wanneer je overweegt in de toekomst een nieuwe vloer te plaatsen, kun je de radiator het beste op een hogere afstand van de vloer plaatsen.
Zet de verwarming laag als je niet thuis bent, op 15 °C. Je kunt dit regelen met een klokthermostaat of met een slimme thermostaat. Zet de verwarming 's nachts laag. Als je slaapt hoeft de verwarming ook niet aan.
Supermagneetjes zijn een ideale, niet-permanente bevestigingsmethode voor de HR-radiatorfolie of andere folies. Enkele magneetjes zijn sterk genoeg om de folies op hun plek te houden. Natuurlijk zijn er telbare andere oplossingen voor deze magneetjes. Bijvoorbeeld het bevestigen van folie op de cv-ketel of boiler.
Eventueel zou je ook een radiatorfolie op een stukje karton/hard materiaal kunnen bevestigen en achter de radiator plaatsen. Radiatorfolie werkt niet isolerend maar zorgt ervoor dat er geen stralingswarmte verloren gaat richting de buitenmuur. Veel succes met het verduurzamen van de woning.
Ga je zelf radiatorfolie aanbrengen, dan ben je bij GAMMA op het juiste adres. Wij hebben stappenplannen voor diverse isolatie oplossingen. Denk bijvoorbeeld aan de GAMMA radiatorfolie die je hierboven ziet staan. Hiermee voorzie je jouw huis snel en eenvoudig van radiator isolatie.
Warmte uit zonlicht is gratis, dus benut het optimaal. Open je gordijnen en laat het zonlicht overdag binnen om van deze gratis warmte te profiteren. Sluit je gordijnen wanneer het donker wordt, want gordijnen zijn een extra laag isolatie en houden de warmte in je kamers.
Wil je evenwel helemáál klaar zijn voor de toekomst en van je huis een BEN-woning (bijna-energieneutrale woning) maken? Dan kies je het best voor een warmtepomp. Zo'n systeem haalt gratis warmte-energie uit de lucht, het water of de aardbodem en gebruikt dit om je woning en je sanitair water te verwarmen.
Gezelligheid met kaarsen
Hoewel ze de verwarming niet geheel vervangen, warmen ze de woonkamer behoorlijk op. Vooral in kleine ruimtes merk je al snel dat een kaarsje warmte afgeeft. Daarnaast staat het ook nog eens gezellig en knus. Kies ook eens voor een geurkaars.
TONZON is de uitvinder van een type radiatorfolie die achterop de radiator zelf kan worden geplakt. De TONZON HR-Radiatorfolie doet op deze manier onzichtbaar zijn werk en is effectief. De radiatorfolie kan aangebracht worden met dubbelzijdige tape of met supermagneetjes.