Uitstekende vochtbestendigheid. Zowel minerale wol als polyurethaanschuim zijn materialen met een hoge mate van dampdoorlatendheid. Het voordeel van PUR-schuim ten opzichte van wol zit hem echter in het feit dat het geen water opneemt en dus veel beter bestand is tegen vocht.
Gespoten PUR is lucht- en dampdicht. Prima geschikt dus voor het dichten van koudebruggen en het vermijden van warmteverlies. Door zijn unieke werken kan gespoten PUR aangebracht worden in de moeilijkst bereikbare plaatsen.
Harde kunststofschuim isolatieplaten (EPS, XPS, PIR, PUR) zijn bij een dikte van minstens 6 cm voldoende dampremmend (je hebt dan geen extra dampremmende laag nodig).
De geslotencellige PURschuim wordt gebruikt om daken, gevels of vloeren te isoleren. Opencellig: De opencellige variant is dampopen en kan vocht opnemen en afgeven. Bij het aanbrengen van opencellige PUR wordt er alleen water als inblaasmiddel gebruikt. De opencellige wordt gebruikt als spouwmuurisolatie.
Wat is PUR isolatie? PUR is de afkorting van polyurethaan en is een van de meestgebruikte isolatiematerialen. PUR heeft namelijk een zeer hoge isolatiewaarde en is bovendien relatief eenvoudig aan te brengen.
Bij het aanbrengen van polyurethaan kunnen gevaarlijke stoffen vrijkomen. Veel woningen worden geïsoleerd met polyurethaan (PUR). Bij het aanbrengen en ook later nog, kunnen stoffen vrijkomen die de gezondheid soms blijvend kunnen schaden. Daarom zou deze isolatiemethode verboden moeten worden.
Met gespoten PURschuim is het mogelijk om ruimtes naadloos te isoleren. Daarnaast is gespoten PURschuim uitermate vochtbestendig en daardoor een van de meest efficiënte en gemakkelijkste materialen om warmtetransport door vloeren in woningen en gebouwen te beperken en deze daardoor energiezuiniger te maken.
Bij een juiste toepassing van woningisolatie met gespoten PUR-schuim is het onwaarschijnlijk dat bewoners hiervan nadelige gezondheidseffecten ondervinden. De blootstelling aan gevaarlijke stoffen blijft dan binnen veilige grenzen.
Hoeveel liter haal je uit een bus pur schuim van 750ml? Je haalt uit een 750ml bus ongeveer 45 liter.
Montageschuim, ook bouwschuim, isolatieschuim of PU-schuim genoemd, is een schuim dat op veel plekken in huis gebruikt kan worden.
Om te beginnen moet u altijd dampremmende folie aanbrengen aan de binnenkant (oftewel de 'warme zijde') van de constructie. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld damp-open folie, dat altijd aan de buitenkant (de 'koude zijde') moet worden aangebracht.
Het verschil zit vooral in de prestaties. PIR is namelijk een 'verbeterde versie' van PUR. PIR verschilt van PUR door een hogere isolatiewaarde en een grotere brandveiligheid (vooral op het gebied van ontwikkeling van rookgassen). Daarnaast biedt PIR een betere dimensionale stabiliteit en een verhoogde drukvastheid.
De hoge isolatiewaarde van pir zorgt voor een hoge vochtbestendigheid. Dit maakt het isolatiemateriaal ook heel geschikt voor het isoleren van vochtige ruimtes, zoals het isoleren van platte daken. Daarnaast voorkomt pir isolatie vocht- en schimmelvorming in uw huis.
Het PUR schuim is uitermate geschikt voor het naadloos isoleren van spouwmuren, vloeren, gevels en daken. PUR schuim is tevens goed bestand tegen vocht en heeft een goede isolatie waarde. (Lambdawaarde van 0,035 W/mk).
Voor het laten aanbrengen van PUR-schuimisolatie op de vloer kan je je verwachten aan een startprijs van ongeveer 25 euro per vierkante meter. Indien je je vloer laat isoleren met vloerisolatieplaten, dan mag je rekenen op prijzen van ongeveer 20 euro per m².
Bij dak- of vloerisolatie heb je een Rd-waarde van 3,8 nodig, omdat de vloer en het dak slechts 0,2 bijdragen. Hoe hoger de isolatiewaarde, hoe meer geld en energie je bespaart.
Indien gespoten purschuim in de kruipruimte geruime tijd na het aanbrengen nog nat of vochtig is, duidt dit meestal op condensatie aan de buitenkant van de aangebrachte gespoten purschuim die is veroorzaakt door een minder goede ventilatie van de kruipruimte.
Purschuim knagen muizen namelijk heel snel doorheen. Deze Mouseshield is geen pur maar een kit. Een bijzondere kit want deze droogt namelijk niet helemaal in zoals andere kitten. Het buitenste randje wordt droog maar het binnenste blijft altijd zacht.
Pur schuim zal NIET hechten op een mogelijke vochtige ondergrond ! Daarbij tijdens het uitzetten zal het wel hechten op de droge buitenkant en dan schoon maken is niet eenvoudig ! Daarbij denk aan de kosten 1 M3 pur schuim zijn heel veel bussen !
PUR is in principe brandwerend, alhoewel het wel kan branden. PUR is bestand tegen temperaturen van meer dan 100°C. Dit zorgt ervoor dat je gespoten PUR absoluut veilig kan toepassen als woningisolatie.
Wat is de levensduur van gespoten PUR? Polyurethaanschuim gaat ongeveer 75 jaar mee.
De beste vloerisolatie is nieuwe isolatie van het hoogste niveau. Op dit moment is PIR, de moderne variant van PUR schuim, vaak de beste isolatie voor de vloer. EPS en XPS, twee kunststof isolatie mogelijkheden, zijn het beste als je onder de vloer last hebt van vocht of water.
De Fomicom spuitschuimen zijn tweecomponenten PUR schuimen die opgebouwd zijn uit [minimum 95%] gesloten cellen wat zorgt voor een perfecte luchtdichtheid. Goede isolatie is immers maar zo degelijk als zijn zwakste schakel. Om energieverlies uit te sluiten dient alles perfect afgedicht te zijn.
PUR en PIR vallen beide onder de verzamelnaam PU. Ze worden dan ook op basis van dezelfde grondstoffen geproduceerd . Het verschil zit hem vooral in de verhouding van deze grondstoffen en het productieproces, waardoor de fysicochemische verbinding in een PIR schuim intrinsiek sterker is.
PU-schuimen zijn niet volledig 100% waterdicht, omdat er een bepaalde hoeveelheid waterabsorptie kan zijn. Maar afhankelijk van het type schuim is het wel meer of minder waterdicht.