12. Is polygel slecht voor je nagels? Polygel is zeker niet slecht voor je natuurlijke nagels. Om ervoor te zorgen dat de natuurlijke nagelplaat niet beschadigd wordt is het belangrijk dat polygel op de correcte manier wordt aangebracht en verwijderd.
Polygel is niet schadelijk voor de natuurlijke nagels. Daarnaast is de kans op allergische reacties aanzienlijk kleiner bij poly gel dan bij acrylnagels. Doordat poly gel geurloos is en er vrij weinig stof vrijkomt tijdens de behandeling, is polygel een geschikte optie voor een breed publiek.
Een van de belangrijkste verschillen is dat polygel 16% lichter is dan gel. Dit zorgt dat de nagels natuurlijker aanvoelen. Daarnaast is de polygel harder dan gel, maar tegelijkertijd wel flexibel. Polygel wordt gepresenteerd als een hybrid van acryl en gel.
De polygel is makkelijker te vijlen dan acryl. Een vijl van 180 grit is voldoende voor acryl gel. Door het vijlen van de acrygel komen er witte puntjes in de nagels. Als je dit direct over lakt met een top coat zie je een soort glitter ontstaan, kleine luchtbelletjes lijken het wel.
Polygel nagels zijn flexibel en sterk
Zo is polygel flexibeler dan acryl, maar sterker dan gel. De nagels hebben hierdoor een groot draagcomfort en blijven lang zitten zonder te chippen of te liften. Je geniet meerdere weken van het resultaat van de polygel manicure.
Acryl gel en Polygel verwijderen van je nagels is niet moeilijk, maar wel even een klusje. Vijl de kunstnagels eerst totdat je zo dicht mogelijk bij je natuurlijke nagel bent gekomen. Vervolgens kun je met nagellak remover met aceton de resterende laag zachter maken, zodat je hem daarna makkelijk kunt verwijderen.
Pas als je tevreden bent over het resultaat, hard je de Polygel snel uit onder een LED, CCFL of UV-lamp. Om te zorgen dat de Polygel nog beter blijft zitten kun je ook de Poly base en de Poly bonder erbij gebruiken. Hieronder volgt een uitgebreid stappenplan met de juiste voorbereiding van de nagels.
De Polygel is een “dikke” gel, een soort boetseerklei die je bewerkt met een penseel en een beetje vloeistof (Poly liquid). Omdat Polygel niet uitloopt en alleen uithardt onder een lamp, is het een ideaal product om mee te experimenteren. Je kunt er zolang mee oefenen als je zelf wilt.
Polygel uitharden
Laat de poly gel vervolgens uitharden onder de nagellamp (check de uithardingstijden op de verpakking of houd 30 seconden bij een LED-lamp en 120 seconden bij een UV-lamp aan).
Je kunt niet zeggen dat acryl beter is dan gel of andersom ,het heeft voornamelijk met voorkeur van de nagelstylist te maken. Gel is flexibeler waardoor de nagel makkelijker meebuigt en dus minder snel breekt. Acryl is daarin tegen veel harder en sterker.
Antwoord van Nail perfect
andersom gaat het niet! acryl over gel zou dus niet gaan het is mij vertelt en het is echt zo! gel kan echt over acryl gezet worden vijl wel zoveel mogelijk van de oude acryllaag weg! heb je iemannd met gelnagels en die overweegt om acryl te nemen vijl dan alles eraf!!!
Dit hangt natuurlijk af van welk merk builder gel je gebruikt, hoe goed je het aanbrengt en hoe goed je je nagels hebt voorbereid op de manicure. Wanneer je builder gel gebruikt op je natuurlijke nagels, is het belangrijk dat je gebruikt maakt van een sterke, niet schadelijke basecoat.
Acrylnagels kunnen tot wel vier weken blijven zitten en hechten zich zeer goed aan het nageloppervlak, waardoor ze het best blijven zitten van alle kunstnagels. Ondanks dat acrylnagels ook al een heel lange tijd bestaan, is de samenstelling onveranderd gebleven.
Sommige dames komen hier elke 2 weken, en anderen weer om de 5 weken. gemiddeld is dus 1x per maand voldoende. Als u uw acryl- of gelnagels goed blijft onderhouden, is het in principe nooit meer nodig een compleet nieuwe set aan te schaffen.
Te dikke laag gel aanbrengen
De gelnagels mogen echter nooit té dik zijn. Ze dienen zo goed mogelijk aan te sluiten op de vorm en dikte van de natuurlijke nagels. Een te dikke laag gel, zorgt voor een onnatuurlijke dikke bolling. Dat ziet er niet mooi uit en maakt de gelnagels zwaarder dan nodig.
Acryl is een synthetische vezel, die wordt verkregen uit polymerisatie van acrylonitril. Polyacryl vormt lange lineaire moleculen, die zeer geschikt zijn voor gebruik als (textiel)vezel.
Bij Nageldeco vind je kwaliteits polygel voor de beste prijs. Een innovatief nieuw product die een ieder zal aanspreken. Polygel is een dikke gel die als een bolletje op de nagel wordt geplaats.
De BIAB-nagels blijven 3 tot 4 weken zitten. Je kunt de behandeling blijven herhalen, zo vaak je wilt. Let op: het moet wel, net als gellak, professioneel eraf gehaald worden in een salon.
Powergel is een nieuw revolutionair product die in november 2017 gelanceerd is. Een product wat het beste van 2 werelden combineert; de hardheid en verwerkbaarheid van acryl met de flexibiliteit van gel. Het wordt net als gel uitgehard in een LED of UV lamp.
BIAB staat voor 'Builder in a Bottle'. BIAB nagels zitten tussen gellak en acrylnagels in. BIAB nagels zijn dikker dan gellak, maar dunner dan acryl nagels. Acrylnagels zijn soms beschadigend voor de eigen nagels en moet eraf gevijld worden.
Het WOW Hybrid Gel Systeem van LCN voorziet in een briljant glanzende gel textuur, egaliseert nagel oneffenheden en kan gemakkelijk worden verwijderd met aceton-vrije nagellakremover zonder de nagelplaat te belasten. Natuurlijk houdt dit systeem, welke ontworpen is voor de natuurlijke nagel, niet zo lang als UV-gellak.
Met de kwast kun je de polygel vormen. Je kunt het in de vorm neerleggen die je wilt dat je nagel heeft. Zorg ervoor dat je de polygel niet te dik aanbrengt en dat de polygel aan de kant van de nagelriem heel mooi afloopt en dun is. Wanneer je tevreden bent met de vorm gaan we naar de volgende stap.
POLYGEL GELNAGELS
Deze gel is over het algemeen iets dikker dan een klassieke gel nagellak. Deze gelnagels drogen onder een UV lamp, zodat de gelnagels snel hechten en een onvergelijkbare mooie glans hebben.
Veelvoorkomende oorzaken van loslatende of gebarsten gelnagels zijn: Foute voorbereiding van de natuurlijke nagel. Foute toepassing van de producten. Te veel vijlen van de nagelplaat.