Uw hond mag dus zeker verwend worden met pure pindakaas (zonder xylitol). En als lekker-maak-smaakje mag het ook zeker. Aangezien pinda's echter wel behoorlijk calorierijk zijn is het beter om uw hond niet te veel pindakaas te geven. Dan voorkomt u overgewicht en alvleesklier problemen bij uw hond.
Mogelijke risico's van het eten van pindakaas
Het bevat veel calorieën en vet wat kan leiden tot obesitas. Gezoete pindakaas bevat Xylitol dat giftig is voor honden. Het wordt in verband gebracht met het veroorzaken van pancreatitis. Het bevat aflatoxinen, een bekende oorzaak van kanker.
Pindakaas mag geen vast onderdeel uitmaken van het dieet van een hond, en is eigenlijk alleen aan te raden om te gebruiken als traktatie tijdens het trainen of in uitzonderlijke gevallen zoals wanneer je je hond medicatie moet geven en deze wilt verstoppen in wat lekkers. Geef in alle gevallen zo weinig mogelijk.
Het veelvuldig eten – of zelfs voeren – van noten zorgt bij honden voor een hoog vetgehalte, verstoppingen of schimmelinfecties. Daarnaast bevatten veel noten gevaarlijke schimmels, wat weer kan leiden tot verdergaande problemen, zoals braken, diarree, ontsteking van de alvleesklier en zelfs spierverslapping.
Een gekookt ei is niet schadelijk voor je hond (je kunt je hond zelfs een rauw ei geven) en veel honden vinden het lekker om er af en toe ééntje te eten. Een ei kan voor een pup overigens wat lastiger te verteren zijn dan voor een volwassen hond, in verband met het nog kwetsbare maag darm stelsel.
Kaas bevat veel lactose en de meeste honden kunnen een grote hoeveelheid van deze melksuiker moeilijk afbreken. Vooral pups zijn hier erg gevoelig voor. Teveel kaas kan leiden tot misselijkheid, buikkrampen en diarree.
Uw hond mag dus zeker verwend worden met pure pindakaas (zonder xylitol). En als lekker-maak-smaakje mag het ook zeker. Aangezien pinda's echter wel behoorlijk calorierijk zijn is het beter om uw hond niet te veel pindakaas te geven.
Ja, een hond mag yoghurt, maar met mate en tenzij je hond lactose-intolerant is. Yoghurt is niet giftig voor je hond, dus in die zin mag hij hier af en toe eens van proeven. Maar onthoud dat yoghurt eigenlijk bestemd is voor menselijke consumptie, net als alle soorten zuivel zoals kwark, kaas en karnemelk.
Misschien nieuw voor je, maar bananen zijn (ook) heel gezond voor honden. Bananen zijn goed voor de spijsvertering van je hond, maar ook voor een gezond hart en spieren. In bananen zit onder meer veel kalium, vezels en Vitamine C.
Onze trouwe viervoeters kan je ook maar beter geen brood voeren. De voedingsstoffen die in brood zitten zijn namelijk niet goed voor honden en katten. Voor honden zorgen vooral de gluten in het brood voor problemen. Zo kunnen ze er ziek van worden, jeuk van krijgen en hun vachtkwaliteit kan er flink van achteruit gaan.
Ja, honden mogen komkommers eten, wel met mate. Deze groenten bestaan voor ongeveer 96% uit water en bevatten ook wat mineralen en vitamines. Maar wees voorzichtig bij het voeren van komkommer aan uw pup, aangezien grote hoeveelheden van deze groente tot spijsverteringsproblemen kunnen leiden.
Het korte antwoord: ja, dat mogen ze (als je goed op bepaalde dingen let)! Geef ze wel alleen gepelde pinda's waar geen zout, suiker of andere smaakstoffen aan zijn toegevoegd. Pinda's zitten boordevol proteïnen en bevatten gezonde vetten, niacine en de vitamines B en E.
Maar te veel is nooit goed. Als je de groente gebruikt als beloning, is je hond blij dat hij wat krijgt, hoe weinig dat ook is. Geef dus de voorkeur aan een paar kleine stukjes per dag in plaats van een groot stuk komkommer. Je hond mag het vruchtvlees, de stam en de schil opeten.
Pinda's zijn geen noten maar peulvruchten. Een likje pindakaas als beloning kan dus prima, maar sommige honden hebben een pinda-allergie. Pindakaas is bovendien erg vet dus geef het met mate. In veel light producten zit xylitol, een zoetstof die erg giftig is voor de hond.
Gekookte spaghetti of pasta is prima voor honden om in kleine hoeveelheden te eten. Spaghetti is niet schadelijk voor honden als het slechts af en toe wordt gevoerd en puur wordt geserveerd.
In sommige broodsoorten (zoals volkoren, of fijn volkoren) zitten vezels. En die stimuleren de spijsvertering. Dus dat is op zich positief. In wit brood zitten veel minder vezels, dus wit brood voor honden is echt een heel slecht idee.
Als je jouw hond fruit wilt geven, zijn appels een goede optie. In appels zitten namelijk antioxidanten, vezels, vitamine A en vitamine C. Behalve de gezonde eigenschappen van appels, zijn ze voor veel honden ook nog eens leuk om op te eten: door de knapperige structuur kunnen ze er lekker op kauwen.
VRIJ VAN PALMOLIE, XYLITOL, ZOUT EN TOEGEVOEGDE SUIKER: In tegenstelling tot andere producten, gebruikt Pets Purest 100% natuurlijke pindakaas voor honden alleen duurzame ingrediënten. We gebruiken NOOIT PALMOLIE. We bevatten ook geen gevaarlijke Xylitol, zout en toegevoegde suiker.
Gezonde fruitsoorten voor je hond zijn: ananas, appel, banaan, bramen, bosbessen, mango, watermeloen, meloen, perzik, peren, aardbeien, frambozen of blauwe bessen. Let er wel altijd op dat je de pitten uit het fruit haalt. Deze zijn namelijk niet goed voor je hond.
De gewone, simpele sperziebonen zijn wel geschikt voor honden en katten. Ze bevatten veel vezels en belangrijke vitamines en mineralen, zoals eiwitten, ijzer, calcium en vitamines B6, A, C en K. Bovendien bevatten ze maar weinig calorieën.
Is kip goed voor een hond? Kip is rijk aan eiwitten met essentiële aminozuren die de spieren van jouw hond in de loop van de tijd helpen ondersteunen. Bovendien bevat het Omega 6-vetzuren waarvan wordt aangenomen dat deze over het algemeen gezond zijn voor meerdere delen van het lichaam.
Om maar meteen met de deur in huis te vallen: Een tomaat is alleen giftig voor honden, wanneer het nog niet rijp is. Dus de rode vrucht zelf is niet giftig. Een groene tomaat, of een tomaat die nog niet helemaal rood is, is dus wel giftig. Daarnaast zijn de groene gedeeltes van de tomaat giftig.
Vlees (en vis) leveren namelijk dierlijke eiwitten en dierlijke vetten en dat zijn de superfoods voor honden. Als leefregel geldt dat vlees en vis het belangrijkste ingredient zou moeten zijn. Daarbij mag ook orgaanvlees verwerkt worden, graag zelfs! Hart en pens bijvoorbeeld, zijn heel gezond voor jouw hond.