Ouzo is een zoete Griekse anijslikeur die dankzij Griekse aromatische zaden zoals venkel, steranijs, anijs, kardemom, kaneel en nootmuskaat, al meer dan 100 jaar op traditionele wijze gemaakt.
Ouzo is een alcoholische Griekse drank met anijssmaak, gemaakt van druivenresten, die eerst tot een soort grappa worden gestookt. In een tweede stookronde krijgt deze grappa vervolgens een anijssmaak. Het resulterende drankje is zoet en zijdeachtig, met een alcoholpercentage van rond de veertig procent.
Ouzo kan zowel puur als met water aangelengd worden gedronken. Hoe meer anijs er tijdens het distilleren wordt toegevoegd, des te troebeler zal de ouzo worden bij aanlegging met water.
Over Ouzo 12
Ouzo 12 is een gerenommeerde gedistilleerde drank die de essentie van Griekenland in elke slok weergeeft. Gemaakt met precisie en traditie, belooft deze 1-liter fles Ouzo 12 een authentieke Griekse ervaring.
Gezondheid
Alcoholische dranken zoals Ouzo zijn niet geschikt als onderdeel van je dagelijkse voedingspatroon. Ouzo kun je wel als extraatje drinken. Het advies is om dat niet meer dan drie keer per week te doen.
Hoe drink je Ouzo? Ouzo kan zowel puur als aangelengd met water gedronken worden.Ook kan je Ouzo serveren met een ijsblokje erin.
Prijs €11,10.
Beschrijving. Sans Rival Ouzo is een mooie Griekse ouzo met een zachte smaak van alleen de aller beste Griekse ingrediënten zoals steranijs en venkel. Deze ouzo is door de jaren heen vaak in de prijzen gevallen, zo heeft de Sans Rival Ouzo op alle exposities goud gewonnen!
Yeni Raki een anijslikeur met een goede smaak die niet te zoet is. Het komt het best tot zijn recht met toevoeging van water, hierdoor verandert het van heldere naar troebel drank.
Ouzo mag alleen ouzo heten als het in Griekenland wordt gemaakt terwijl raki niet uitsluitend Turks is. Raki en Ouzu lijken qua smaak op elkaar maar Raki heeft vaker een andere smaak gekregen door het toevoegen van bepaald fruit terwijl bij ouzo de sterke smaak van anijs altijd behouden blijft.
Ouzo wordt gemaakt van druivenresten, die tot een soort grappa worden gestookt. Tijdens de tweede stookronde krijgt de Ouzo een anijssmaak. Ouzo heeft een alcoholpercentage tussen de 37,5 en 48 procent.
Het lekkerste is om de Ouzo in de vriezer te bewaren en deze ijskoud te drinken in een shotglas.
Ouzo is dus een beetje de light versie hiervan: zoeter dan raki en met een overheersende anijssmaak. De echte ouzo wordt altijd in koperen ketels gedistilleerd waarbij aan het einde kruiden als anijs maar ook venkel, kardemom of steranijs toe worden gevoegd.
In wisselende samenstellingen hebben wij tussen de 10 á 16 verschillende bijzondere en exclusieve ouzo's beschikbaar van grote producenten zoals Plomari tot kleine producten die exclusievere ouzo's maken.
Goed afgesloten sterke drank is onbeperkt houdbaar.
Het woord "ouzo" is afgeleid van het woord "üzüm", wat druiven betekent in het Turks. Ouzo wordt in koperen ketels gedistilleerd en aan het distillaat worden fijne kruiden toegevoegd zoals anijs (Pimpinella anisum), steranijs, venkel, kardemom, maïs, angelica (engelwortel), lindebloesem en koriander.
Tsipouro. De lokale drank van Pilion is tsipouro. Deze sterke drank is vergelijkbaar met ouzo, maar heeft een iets hoger alcoholpercentage.
Op de voorzijde van het gelas bevind zich het logo van het Griekse merk Ouzo 12 in rood, beige en zwart. Het glas heeft geen maataanduiding maar een totaal inhoud van 20 cl.
Beschrijving. Ouzo di Cafe! Een geweldige likeur uit Rhodos. Zoals de naam al doet vermoeden, is Ouzo di Café een mengsel van ouzo en koffielikeur.
Een van de meest bekende Griekse sterkedrank is ouzo, die menig puzzelaar tegenkomt bij een puzzel. Griekse drank met vier letters. Maar dit kan ook het andere Griekse drankje raki zijn. Bij ons vindt u de Griekse sterkedranken allemaal, hoge kwaliteit ouzo, raki, tsipouro, metaxa en verschillende Griekse likeuren.
Op het moment dat de producent van een alcoholishe drank met anijssmaak van de drank proefde zei hij: "Uso Massalia".Hiermee bedoelde hij dat de drank zo goed was, van de allerbeste kwaliteit, dat hij voor gebruik in Marseille bestemd had kunnen zijn. En zo werd deze drank Uso - Ouzo genoemd.
De basis van deze drank is alcohol van 96%, die van verschillende landbouwproducten gestookt kan worden. De gestookte alcohol wordt vervolgens op smaak gebracht met (ster)anijs en verschillende kruiden, waaronder kruidnagel, koriander en kaneel.