(sommige kindjes eten ze graag heel) Een plakje ontbijtkoek: ontbijtkoek bevat wel suiker, maar geen vet.Dat maakt het gezond genoeg voor een verantwoord tussendoortje.
Baby 6 maanden
Maar ook fruit is belangrijk, als het maar gepureerd is: banaan, mango, appels en peren, gaan er vaak in als koek. En een stukje ontbijtkoek, dat mag ook, omdat daar flink wat ijzer in zit.
Zowel ontbijtkoek als eierkoek zijn niet erg gezond. Beide producten zitten eigenlijk bomvol suiker en bevatten weinig vezels en andere nuttige voedingsstoffen. Een gezonder alternatief is een eigengemaakte kruidcake of bananenbrood.
Geef je dreumes of peuter tussendoor alleen producten uit de Schijf van Vijf zoals fruit, groente of wat volkorenbrood. Er is een groot aanbod aan kinderkoekjes, snoepjes of sapjes voor tussendoor. De meeste van deze tussendoortjes voor kinderen zijn niet gezond.
Volgens een onderzoek van de website gezondheid.be zijn ontbijtkoeken geen evenwichtige manier om de dag mee te beginnen. “Ontbijtkoeken kunnen geen ontbijt vervangen en zijn ook geen evenwichtig tussendoortje. Ook al bevatten de koeken minder suiker dan andere koekjes, het blijven koekjes.
Dikmaker 3: ontbijtkoek
Een ontbijtkoek bevat bijna geen vet, maar wel ontzettend veel verborgen suikers. Hierdoor is een plak ontbijtkoek helemaal niet zo gezond. Ongeveer een derde van zo'n ontbijtkoek bestaat uit de boosdoener suiker. Vervang je plak ontbijtkoek dus voor het gezonder alternatief roggebrood!
Conclusie. Als we kijken naar degene die de meeste vezels en minste suikers hebben zijn er drie varianten die goed scoren, namelijk: Peijnenburg Ontbijtkoek zero volkoren. Peijnenburg Ontbijtkoek zero.
Met snacken en snoepen wordt het eten van ongezonde dingen zoals snoep, chocolade, koekjes, zoutjes, gefrituurde snacks, snacks uit de oven en de airfryer bedoeld. "Gezonde tussendoortjes als fruit en groenten, een volkoren boterham, cracker of ongezouten nootjes zien wij niet als ongezond snacken."
Maar hoeveel tussendoortjes hebben kinderen dan nodig? Het Voedingscentrum adviseert om kinderen twee keer per dag een voedzaam tussendoortje te geven en één keer per dag iets lekkers, maar minder gezonds. Het is belangrijk dat kinderen leren dat ze niet de hele dag hoeven te eten en drinken.
Een kind van zeven tot negen jaar heeft bijvoorbeeld een energiebehoefte van 1800 kcal per dag. Volgens de 10 procent-regel kunnen daarvan 180 kcal worden 'opgesnoept'. Naast gezonde kost mag een kind van die leeftijd vijf boterkoekjes, één theelepel jam en drie fruitsnoepjes per dag eten.
De winnaar: Gelijkspel, want de snacks gaan bijna gelijk op. In een eierkoek zitten iets meer calorieën en koolhydraten en, heel logisch, eiwitten. Een plakje ontbijtkoek bevat iets minder vet en iets meer vezels. Een echte gezonde winnaar kunnen we niet aanwijzen, omdat er in de tussendoortjes veel suiker zit.
Ontbijtkoek bevat veel minder vet en vaak meer vezels dan andere koekjes.Toch krijg je er vaak meer calorieën mee binnen dan met een gewoon koekje. Sommige mensen kunnen er ook winderig van worden.
Ontbijtkoek: een welbekend tussendoortje (of ontbijtje) voor veel Nederlanders.Toch is het minder gezond dan de naam wellicht doet vermoeden. Ontbijtkoek bevat vaak veel suikers, en bovendien wordt de koek meestal gemaakt van witmeel. Laat dat nu net nauwelijks vezels bevatten!
Voor kinderen onder de 4 jaar geldt: Geef liever geen vlees waar veel vitamine A in zit, zoals (smeer)leverworst of paté. Te veel vitamine A kan schadelijk zijn voor jonge kinderen.
Als je kind zo rond zijn eerste verjaardag mee-eet met ontbijt, lunch en avondeten kun je af en toe iets tussendoor geven zoals rozijntjes. Let er wel op dat je niet te veel geeft. Wanneer zijn buikje al gevuld is met iets anders, heeft je kind minder trek bij de volgende maaltijd.
De snack die het 'gezondste' uit de test komt is: chips! Chocolade bevat een stuk meer suiker en dat zijn toch wel echt de boosdoeners als het gaat om toename van je lichaamsgewicht. Let op: chips is wel veel zouter. Qua calorieën loopt het bijna gelijk op.
De winnaar van de meest gezonde snack van de snackbar gaat naar de kroket. Een kroket bevat namelijk minder zout dan een frikandel. Bovendien wordt een frikandel vaak gegeten met mayonaise, currysaus en uitjes.
Brinta en havermout zijn beide gezond.Ze bevatten veel vezels die je kunnen helpen bij een gezonde spijsvertering en een verzadigd gevoel na het eten. Daarnaast bevatten ze beide veel koolhydraten die je de benodigde energie geven tijdens het sporten.
Conclusie. Weinig ingredienten, maar ook erg weinig voedingsstoffen en veel suiker. Het voegt dus weinig toe voor je lichaam. Deze reep bevat veel suiker wat een negatieve invloed heeft op je bloedglucosespiegel en je immuunsysteem.
Er is geen verschil in voedingswaarde tussen al deze suikers. Zelfs suiker uit fruit of groente is dezelfde suiker als die uit suikerbiet of suikerriet. Er wordt door het lichaam geen onderscheid gemaakt tussen van nature aanwezige of toegevoegde suiker. Alle suikers worden door het lichaam op dezelfde manier verwerkt.