Belgische inlichtingendiensten waarschuwen naast Huawei ook voor toestellen van Xiaomi, Oppo en OnePlus. Niet enkel Huawei, maar ook smartphones van Chinese fabrikanten als Xiaomi, Oppo en OnePlus vormen een risico voor (bedrijfs)spionage.
Afgelopen jaar zijn er twee privacy-incidenten bij OnePlus geweest. Zo werden de creditcardgegevens van 40.000 klanten gestolen. Eerder bleek al dat OnePlus gebruiksgegevens van klanten niet anoniem opslaat.
De smartphones van OnePlus staan bekend om hun krachtige high-end specificaties, gecombineerd met een relatief laag prijskaartje. De laatste tijd richt het bedrijf zich niet alleen meer op het hogere segment van de markt.
OnePlus is een Chinese smartphone-fabrikant opgericht in december 2013. Het hoofdkwartier is gestationeerd in Shenzhen in China. Afgezien van het vasteland van China, bedient het bedrijf 42 landen en regio's over de hele wereld met ingang van maart 2016.
Hoge verkoopprijs ten opzichte van andere Chinese merken
Voor veel consumenten vormt de prijs een doorslaggevende reden om een bepaalde telefoon wel of niet te kopen. Oppo behoort echter tot het duurste Chinese merk. De toestellen zijn duurder dan die van OnePlus en ook beduidend duurder dan Xiaomi smartphones.
De Oppo A91 is sneller, heeft een betere batterij en de vingerafdrukscanner werkt veel beter. De Samsung is qua software meer up-to-date en beter ondersteund en kan veel mooiere plaatjes schieten met zijn camera, hoewel die minder consistent is.
De processor van de OPPO is op papier iets beter, maar doordat de Xiaomi zo goed is afgesteld is het verschil nauwelijks merkbaar. Ook in accucapaciteit zijn de telefoons gelijk: beide hebben 5000mAh. In het werkgeheugen zit op papier wel een groot verschil: de OPPO heeft 6GB RAM en de Xiaomi 4GB RAM.
Iets wat Apple met elke nieuwe telefoon weer weet te doen met groot succes. Het is dan ook niet gek dat Apple het goud pakt in deze lijst met beste telefoonmerken aller tijden.
De smartphones van het Chinese merk Xiaomi zijn dan wel populair om hun lage prijzen en hoge kwaliteit, maar er blijkt een addertje onder het gras te zitten: de apparaten sturen veel privégegevens door naar servers in China. Daar kunnen ze worden ingezien door de Chinese overheid, meldt onderzoeksite Follow The Money.
Belgische Staatsveiligheid waarschuwt voor Chinese smartphones. De Belgische Staatsveiligheid waarschuwt voor Chinese smartphones van merken als Xiaomi, Oppo en OnePlus. De Belgische minister van Justitie stelt dat er een 'diepgaande vermenging is' tussen die Chinese smartphonebedrijven en de overheid van China.
De beste budget smartphone van dit moment is de Samsung Galaxy A53. Eigenlijk biedt deze goedkope smartphone alles wat u zoekt in een moderne smartphone. Genieten van een prachtig OLED-beeldscherm, een geweldige 5.000 mAh batterij en het razendsnelle 5G-netwerk? Met de Samsung A53 kan het allemaal.
De OnePlus 8 heeft nog steeds een officieuze bescherming tegen water; de OnePlus 8 Pro is officieel IP68-waterdicht. Dat wil zeggen dat het geen probleem is als hij ondergedompeld wordt.
Wat je moet weten over de OnePlus Nord
De OnePlus Nord is een nieuwe en betaalbare smartphone van de Chinese fabrikant. Het toestel is een stuk goedkoper dan de OnePlus 8 en 8 Pro, die wel betere specificaties hebben dan de Nord.
De batterijspecificaties zijn ook hetzelfde. De Xiaomi kan wat sneller opladen, maar beide toestellen kunnen niet draadloos opladen. Uit bovenstaande kun je een conclusie trekken: zowel Samsung als Xiaomi gaan gelijk op. Dit geldt dan wel voor de goedkopere toestellen van Samsung.
In september kwam Litouwse overheid met een negatief koopadvies voor de telefoons van Xiaomi. Na eigen onderzoek trof de overheid Chinese censuursoftware aan, die in Europa momenteel niet geactiveerd is. "Onze aanbeveling is om geen nieuwe Chinese telefoons te kopen.
Xiaomi Corporation is een Chinese fabrikant van o.a. smartphones, tablets en wearables, gevestigd in Peking. Sinds juni 2021 is Xiaomi de grootste smartphonefabrikant in de wereld en heeft Xiaomi Samsung ingehaald.
Waarom hij de beste is: De Samsung Galaxy S22 Ultra borduurt voort op alles wat de Galaxy S21 Ultra zo goed maakt, zoals de superieure camera's en prestatiekracht. Daarnaast komt de S22 Ultra met nieuwe functies, zoals een inbegrepen S Pen-stylus.
Voor consumenten zijn Huawei-smartphones met aangepaste Android-software en zonder duidelijk updatebeleid niet gebruiksvriendelijke en niet toekomstbestendig. Om die redenen hebben veel telecomproviders en bekende (web)winkels de verkoop van Huawei-smartphones de afgelopen twee jaar uitgefaseerd.
De Mobiele telefoons gaan gemiddeld vijf jaar mee. Om preciezer te zijn: een Android vier jaar en een iPhone 6 jaar. De fabrikanten hebben een korte periode om de smartphone te produceren. Er zit veel stress achter de productie omdat je zo snel mogelijk met de nieuwste technologieën op de markt moet komen.
Oppo was in 2020 de op vijf na grootste mobiele telefoonfabrikant, direct na Huawei. Oppo is een dochteronderneming van BBK Electronics samen met Realme, Vivo en OnePlus.
Daarna ging het ook aan de slag met het maken van smartphones, headsets en versterkers. OPPO valt onder hetzelfde moederbedrijf als OnePlus. Het is na Samsung, Xiaomi en Apple de grootste telefoonfabrikant ter wereld.
De Huawei levert tot 23 procent betere prestaties in AnTuTu Benchmark (388K versus 316K) De accucapaciteit en laadvermogen zijn hoger bij de OPPO Reno 5 dan bij de Huawei P30 Pro. In de single-core GeekBench 5-test is de Huawei 11 procent sneller dan de OPPO: 667 om 603 punten.