Ferrero, oorspronkelijk afkomstig uit Piëmont in Italië, heeft van dit lastige probleem een slimme oplossing gemaakt door een zoete pasta te maken van hazelnoten, suiker en een beetje van de zeldzame cacao. De voorvader van Nutella® werd geboren.
De chocoladepasta wordt verkocht in 75 landen en geproduceerd in tien fabrieken verspreid over West-Europa (Villers-Ecalles in Frankrijk, Alba en Sant'angelo dei Lombardi in Italië, Belsk in Polen, Stadstallendorf in Duitsland), Moskou in Rusland, Brantford in Canada en Lithgow in Australië.
Nutella = nutellanutella is de merknaam van een populaire chocolade-hazelnootpasta van het Italiaanse bedrijf Ferrero. De pasta werd in 1949 ontwikkeld en in 1964 op de markt geïntroduceerd, aanvankelijk onder de naam `Supercrema Gian...
Alle producten van Ferrero op de Nederlandse en Belgische markt zijn geschikt voor de 'Islamische gemeenschap' zoals ze dat noemen. Een uitzondering hierop is Mon Cheri (bevat alcohol). De weipoeder in Ferrero producten bevat stremsel die vrij is van dierlijke oorsprong.
Ferrero, oorspronkelijk afkomstig uit Piëmont in Italië, heeft van dit lastige probleem een slimme oplossing gemaakt door een zoete pasta te maken van hazelnoten, suiker en een beetje van de zeldzame cacao. De voorvader van Nutella® werd geboren.
De mogelijkheid bestaat dat Nutella heeft vastgesteld dat de gezondere pasta van Delhaize (zonder palmolie) knaagt aan de verkoop van Nutella in de supermarkten van Delhaize en dat de voedingsgigant daarom beslist heeft om Delhaize aan te vallen op het woord choco', aldus de consumentenorganisatie.
Pas later werd het een smeerbare pasta, die 'Supercrema' werd gedoopt. In 1964 werd uiteindelijk voor de naam 'Nutella' gekozen, van het Engelse woord voor 'noot' en het Latijnse achtervoegsel 'ella', wat zoet betekent.
3. De Ferrero-groep, waar Nutella onderdeel van uitmaakt, is goed voor zo'n 23,4 miljard dollar, omgerekend zo'n 20,5 miljard euro. Naast Nutella behoren ook Ferrero Rocher en Kinder Chocolade - van Kinder Bueno en die verrassingseieren - tot het chocolade-imperium van de familie Fissolo.
In 1958 beslist Michele Ferrero een verkooppunt te openen in Brussel om er Mon Chéri op de markt te brengen.
Geschiedenis. Het product werd oorspronkelijk uitgebracht in Duitsland, waar het sinds 1990 wordt verkocht. Tussen 1990 en 1995 werd het ook uitgebracht in Latijns-Amerika , Maleisië, Singapore, Israël en Griekenland. Daarna werd het ook op het Europese vasteland uitgebracht, met name Spanje, Italië en Frankrijk.
De bedrijfsstructuur van het Ferrero van nu is nog altijd gebaseerd op familiewaarden. In januari 2018 verkocht Nestlé zijn Amerikaanse divisie, die snoep en andere zoete tussendoortjes maakt, aan Ferrero. Ferrero is bereid zo'n US$2,8 miljard te betalen en krijgt merken als Butterfinger en Baby Ruth in bezit.
Nutella is de merknaam van een pasta voor broodbeleg van het Italiaanse bedrijf Ferrero.
De prijs van de Nutellapotten blijft wel dezelfde, want volgens de producent zijn de productiekosten gestegen. Hazelnoten bijvoorbeeld - een essentieel ingrediënt van Nutellachoco - zijn de laatste jaren schaarser en dus duurder geworden.
Ferrero legt prijs zelf op
"Ferrero bepaalt die prijzen, de retailer heeft daar nog weinig over te zeggen. Alleen de allersterkste internationale merken kunnen dat. Die slagkracht heb je alleen maar als je wereldwijd overal hetzelfde product op de markt brengt.
Nutella Hazelnootpasta 500 gram voor €1,79 (Duitsland)
kinderen. Het verhaal van Kinder begint in 1968, in het hart van het kleine stadje Alba, Italië. Hier zou een oprecht idee uitbloeien tot het Kinder dat we vandaag de dag kennen.
Hoewel Raffaello van oorsprong Italiaans is, wordt de praline wereldwijd geproduceerd in drie fabrieken. Eén daarvan staat in Aarlen. De Raffaello-praline is een van de topproducten van Ferrero Ardennes, en wordt hier al sinds de lancering in 1990 gemaakt.
De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) adviseert consumenten om geen enkel Kinder-chocolaatje uit de Ferrero-fabriek in het Belgische Aarlen te eten, omdat de chocolade mogelijk salmonella kan bevatten.
Wanneer werd de pasta Nutella gelanceerd? Nutella werd in 1949 door de Italiaanse chocolatier Pietro Ferrero bedacht. In de oorlog had Ferrero veel moeite om aan de sterk gerantsoeneerde cacao en chocola te komen.
In elke pot van 750 gram Nutella zitten 97 hazelnoten. Dat is meer dan in elke andere pasta. 25% van de jaarlijkse wereldwijde hazelnotenproductie wordt opgekocht door Ferrero.
HAZELNOOTPASTA met cacao 81,5% (suiker, palmolie, HAZELNOTEN 13%, magere MELKPOEDER 8,7%, magere cacao 7,4%, emulgatoren : lecithinen [SOJA] ; vanilline), TARWEMEEL 16%, biergist, GERSTEMOUTEXTRACT, zout, magere MELKPOEDER , emulgatoren : lecithinen [SOJA] ; TARWEPROTEÏNE, MELKEIWITTEN, water.
Het etiket maakt ons wel wat wijzer: een portie van 15 gram (oftewel één theelepel) bevat maar liefst 8,5 gram suiker. In een hele pot van 400 gram zit bijgevolg 227,2 gram suiker, oftewel 75 suikerklontjes.
Elk jaar worden er elf miljoen potten Nutella verkocht. Dit betekent dat er elke drie seconden ergens ter wereld een pot over de toonbank gaat.