Ninebot by Segway E+ toegestaan op openbare weg De Ninebot by Segway E+ dient verzekerd te zijn en het verzekeringsplaatje dient op de Ninebot by Segway E+ bevestigd te zijn voordat je op de openbare weg gaat rijden. De Ninebot by Segway E+ is net als de Segway i2 & x2 toegestaan op de openbare weg.
Elektrische steps van het merk Segway
Er zijn ook elektrische steps (e-steps) van het merk Segway. De meeste elektrische steps zijn niet goedgekeurd. U mag er in Nederland niet mee rijden op de weg.
Goed om te weten: met de Segway-Ninebot Kickscooter mag je in Nederland niet de openbare weg op. In België mag het tot een snelheid van 25 km/uur.
! De Segway Ninebot Max G30E 2 is niet toegestaan op de openbare weg in Nederland!
Op dit moment zijn er geen goedgekeurde elektrische steps. Je mag alleen de weg met een e-step op als de overheid (RDW) het type heeft aangewezen / goedgekeurd als bijzondere bromfiets.
Ninebot by Segway E+ toegestaan op openbare weg
De Ninebot by Segway E+ dient verzekerd te zijn en het verzekeringsplaatje dient op de Ninebot by Segway E+ bevestigd te zijn voordat je op de openbare weg gaat rijden. De Ninebot by Segway E+ is net als de Segway i2 & x2 toegestaan op de openbare weg.
Niet alle e-steps mogen de weg op
Dan mag u niet op de weg rijden. De politie kan een boete geven. Of uw e-step in beslag nemen.
Veeley V5 elektrische step De Veeley V5 is de eerste elektrische step die van het Dienst Wegverkeer (RDW) de weg op mag.
Als eerste de Segway zelf. Voor alle modellen met een hoog stuur heeft het toestemming voor de openbare weg. Het gaat om de Segway i2 en x2 SE en de Ninebot by Segway E+. Voor alle andere producten, zoals de step KickScooter, MiniPro, MiniPlus en ONE S2 heeft het geen toestemming.
De politie kan een boete opleggen van minimaal € 300,00 en de e-step in beslag nemen op basis van de huidige regelgeving. Het aantal boetes was in 2022 en 2023 fors, wat verklaard wordt door de forse groei van de verkoop van de e-steps in Nederland.
Omschrijving. De Ninebot D38E Powered by Segway heeft een actieradius van 38 km en een maximum snelheid van 25 km/u.
Een elektrische step met trapondersteuning mag in Nederland legaal op de openbare weg. Dit omdat je de step ook zonder de ondersteuning kunt gebruiken. Het is hetzelfde principe als een elektrische fiets, die in Nederland ook legaal zijn.
Ninebot GT2P
Met een maximumsnelheid van maar liefst 70 km/u en een actieradius tot 90 kilometer rijd je voortaan iedereen op de weg voorbij. Ook beschikt de GT2P over voor- en achterwielaandrijving, evenals een exclusieve boost-modus die je van 0 tot 48 km/u kan brengen in slechts 4 seconden.
E-steps worden legaal vanaf 2023
Vanaf 2023 mag je dus op de openbare weg rijden met een e-step in Nederland. Wel moet de step voorzien zijn van een kentekenplaatje. Ook is de minimale leeftijd voor het besturen van een e-step 16 jaar en moet de bestuurder WAM verzekerd zijn.
De snelheid neemt af met de levensduur van de batterij, doordat de spanning in de batterij afneemt. Het gebruik van een elektrische step/elektrische e-bike (met gashendel) op de openbare weg is in de regel niet toegestaan. Dit betekent dat je enkel op privéterrein mag rijden.
Het RDW bepaalt welke e-steps een kenteken mogen krijgen, aangezien het RDW de officiële keuringsinstantie is die voor alle voertuigen in Nederland kentekens uitgeeft. De RDW regelgeving bepaalt dan of de elektrische step voldoet aan de technische eisen voordat ze een kenteken vrijgeven.
Sinds januari 2018 een definitief verbod op de verkoop van scooters van de milieuklasse euro-2 en euro-3.
De B110S 45 km/h is niet verder op te voeren. Is het opvoeren van de snelheid legaal? Ja, omdat de snelheidsaanpassing ruim binnen de wettelijke marge blijft is het opvoeren 100% legaal. U kunt geen bekeuring krijgen voor de iets verhoogde snelheid.
Waarom zijn veel e-steps niet toegestaan op de openbare weg? Elektrische steps worden gezien als motorvoertuig. Ze moeten daarom aan voertuigeisen voldoen. Er zijn eisen voor bijvoorbeeld fietsen, e-bikes, bromfietsen, motorfietsen en auto's.
Als uw elektrische step met zadel een maximale snelheid van 25 km/uur heeft, mag u op het fietspad rijden. Met een elektrische step met zadel met een maximale snelheid van 45 km/uur mag u op het fietspad rijden waar de snelheid beperkt is tot 50 km/u.
De StapStep is de eerste en enige elektrische step die in Nederland legaal de openbare weg op mag. De StapStep is een unieke elektrische step die speciaal is ontworpen om legaal en duurzaam te zijn.
Met een snorfiets mag je niet harder dan 25 km per uur.Met een bromfiets mag je niet harder dan 45, 30 of 40 km per uur (alleen op de rijbaan of op het fietspad binnen of buiten de bebouwde kom).
In Nederland en België geldt er geen verplichting voor het dragen van een helm op de e-step. Wel is er in België een uitzondering gemaakt voor elektrische steps met een zadel die tussen de 25 km/u en 45 km/u gaan.
Voortaan geldt een minimumleeftijd van 16 jaar om te rijden met een klassieke elektrische step zonder zadel. Er is geen inschrijving of verzekering vereist. Ook het dragen van een fietshelm is niet verplicht maar wordt wel sterk aanbevolen. Wie met een elektrische step rijdt, wordt aanzien als een fietser.