De mosterdproducten zijn in principe glutenvrij.
Ja, mosterd is glutenvrij en kun je goed toepassen in een glutenvrij dieet als smaakmaker. Mosterd wordt gemaakt met de ingrediënten mosterdzaad, azijn, zout en eventueel wat kruiden. Er zijn wel verschillende soorten mosterd zoals honingmosterd of Dijon mosterd.
GOED OM TE WETEN: zonder conserveringsmiddelen. geen kunstmatige kleurstoffen. glutenvrij.
Alle mayonaises van Remia Professioneel zijn glutenvrij!
Er is vanuit de markt een stijgende vraag naar glutenvrij eten. Ongeveer 1 procent van de Nederlanders heeft glutenintolerantie (coeliakie), dit zijn zo'n 170.000 mensen. Het is voor deze groep belangrijk dat ze glutenvrij eten.
Ook andere zoetmiddelen zoals kokosbloesemsuiker, agavesiroop, honing, ahornsiroop en stevia zijn allemaal glutenvrij. Zoetstoffen vervangen suiker, of een deel daarvan, in bijvoorbeeld frisdranken, sap, yoghurt en jam.
Roomboter, melk, naturel yoghurt of kwark, room, verse kaas zoals ricotta, mascarpone, mozzarella, Parmezaanse kaas, Nederlandse harde kazen van koe, geit of schaap zijn glutenvrij.
Zilvervliesrijst en aardappelen zijn van nature glutenvrij en kun je gewoon eten. Ook glutenvrije granen, zoals gierst, teff, quinoa en boekweit zijn geschikt.
Bij ketchup en mayonaise geldt hetzelfde: er kunnen om levensmiddeltechnologische redenen glutenhoudende ingrediënten toegevoegd worden. Dus: altijd nauwgezet lezen, wat er op de verpakking staat en navraag doen.
Remia Fritessaus wordt bereid met vrije uitloop eieren en is natuurlijk glutenvrij. Zij is lekker bij diverse snacks, frites en salades. Door onze handzame 800 ML tube kunt u makkelijk doseren en wordt een optimaal smaakbehoud gegarandeerd.
Ja, inderdaad zo simpel en ook nog eens super lekker! Heerlijk op een glutenvrij pistoletje, cracker of gewoon op een toastje. Door het ei en het rauwe vlees is de filet americain beperkt houdbaar. Zo'n 2 dagen in de koelkast.
Denk bijvoorbeeld aan de bekende Dijon-mosterd (afkomstig uit Dijon in Frankrijk en gemaakt met alleen fijngemalen bruin en zwart mosterdzaad) en Zaanse mosterd (afkomstig uit de Zaanstreek, grof van structuur en gemaakt van gele en bruine mosterdzaden).
Zwart mosterdzaad is de meest scherpste van de drie. Hou je dus van scherpe mosterd, kies dan voor zwart mosterdzaad. Je kunt ook in de toko en via internet zwart mosterdzaad kopen, let wel op biologisch.
Wist je dat alle mosterdsoorten van de Marne passen binnen een vegetarisch dieet? Een groot deel van onze mosterd soorten is zelfs geschikt voor een veganistisch dieet.
In onze fabriek worden naast mosterdzaden de volgende allergene stoffen verwerkt: sulfiet, kaneel, koriander, peulvruchten, tarwe(bloem) en, bij onze MosterdSauzen, ei en tarwe. Deze allergene stoffen zitten in ingrediënten die wij aangeleverd krijgen en/of gebruiken.
Mosterdmeel is het gemalen gele mosterdzaad zonder velletjes en wordt ook wel mosterdmeel genoemd.
Over het algemeen zal mosterd glutenvrij zijn. De basisingrediënten bevatten geen gluten. Wees je bewust van het type azijn dat wordt gebruikt en kies fijngemalen mosterd. Als een mosterdetiket het glutenvrije logo heeft, is het sowieso goed.
Glutenvrij, Mayonaise, Lactosevrij.
Calvé mayonaise is glutenvrij. De yofresh vind ik ook erg lekker. De volgende puddingen van Mona zijn sowieso glutenvrij: Vanille, Bitterkoekjes, Kwark bosvruchten, Chipolata, Dame Blanche, Frambozen. Producten van Aviko zijn voorzien van gluten- en lactosevrije vermelding indien van toepassing.
Niet alle mayonaise is glutenvrij/tarwezetmeelvrij en/of lactosevrij. Ik gebruik eigenlijk altijd één merk, maar het is eigenlijk ook heel erg makkelijk om het zelf te maken. Voordeel is dat je weet wat er in zit en het is vers.
Remia Tomaten Ketchup | Tube 880 G
De Remia Tomatenketchup is vol van smaak en bevat 30% minder suiker dan de meeste ketchups. Deze tomaten ketchup is 100% natuurlijk, lactosevrij, glutenvrij, allergenenvrij en vegan. Lekker bij een hamburger, hotdog of tosti. Verpakt in 880g tube.
De Remia Curry Ketchup is lekker zoet en kruidig van smaak. Heerlijk bij een frikandel speciaal of een frietje speciaal. Lactosevrij, vegan en natuurlijk glutenvrij. Verpakt in een 10L emmer.
Aan het begin van het productieproces wordt de tomatenpasta gemengd met azijn, suiker, zout, water en verschillende geheime kruiden. Door de azijn en suiker blijft de ketchup heel lang houdbaar. Na het mengen van de ingrediënten wordt het geheel warm gemaakt en vervolgens verdikt.
Ja, pindakaas is normaal gesproken een glutenvrij product. We moeten wel een kanttekening maken: sommige andere soorten of merken pindakaas bevatten mogelijk (sporen van) gluten. Door zogeheten 'kruisbestuiving' is het namelijk mogelijk dat er in sommige soorten pindakaas gluten zitten verstopt.
Chocolade op zichzelf is glutenvrij, maar in eindproducten van chocolade zitten toch vaak gluten of sporen van gluten verwerkt. Kies daarom altijd chocolade met het kenmerk 'glutenvrij', zo weet je zeker dat je ongestoord kan genieten!
#3: verlichting van darmklachten. Het is logisch om glutenvrij te eten bij glutensensitiviteit en coeliakie. Maar ook bij een opgeblazen gevoel, obstipatie of winderigheid kan een glutenvrij dieet uitkomst bieden. Deze soms onverklaarbare klachten worden vaak bestempeld als prikkelbaar darm syndroom (PDS).