Psychiater en traumaspecialist Bessel van der Kolk in VPRO Zomergasten. 27 augustus 2022 – Psychiater en traumaspecialist Bessel van der Kolk (Den Haag, 1943) is morgenavond de zesde en laatste gast in VPRO Zomergasten. Janine Abbring interviewt Van der Kolk over zijn ideale televisieavond.
De laatste Zomergast is psychiater en traumaspecialist Bessel van der Kolk. Zijn ideale televisieavond bevat vanzelfsprekend veel filmfragmenten over trauma. Lees in dit artikel vijf redenen waarom je moet kijken.
Zomergasten is een Nederlands televisieprogramma van de VPRO dat elk jaar in de zomer, meer bepaald rond juli/augustus, op zes zondagavonden rechtstreeks uitgezonden wordt. Het programma bestaat sinds 1988.
Op meerdere fragmenten zit vaak een leeftijdskeuring, waardoor we de uitzending niet in zijn geheel kunnen herhalen op TV. VPRO Zomergasten is wel tot en met 21 dagen na de uitzending online te bekijken op npo.nl.
Sinds 2006 woonde ze in een boerderijtje in Westeremden, met een bomentuin van ruim 10.000 vierkante meter. Daarnaast had ze een kleine woonark in Loosdrecht. In 2014 verhuisde ze naar Amsterdam. In de zomer van 2018 vertrok ze naar Hilversum.
De uitzendingen van Zomergasten 2022 zijn vanwege auteursrechten niet meer te zien, maar nog wel te luisteren.
De laatste aflevering van Zomergasten met Janine Abbring als presentatrice heeft zondagavond zo'n 535.000 kijkers getrokken.
Het beeld: presentator Janine Abbring zit samen met haar gast (gisteravond schrijver en microbioloog Rosanne Hertzberger) bovenop een camper, omgeven door water. Écht water. Om bij hun stoel te komen was een loopplankje nodig. Koen: ,,Er staat een laagje van vijftien centimeter, in vijverfolie.
In 2011/2012 lag de presentatie dan weer geheel bij Heertje. In de laatste week van 2021 kwam Wintergasten terug, ditmaal gepresenteerd door Zomergasten-presentatrice Janine Abbring.
Journalist en programmamaker Janine Abbring presenteert zes weken lang VPRO Zomergasten 2021. Klik op de foto voor meer informatie over de gast.
Voor de berekening van de kijkcijfers maakt SKO gebruik van een kijkerspanel. Daarin zitten ongeveer 2.800 mensen, verdeeld over zo'n 1.250 huishoudens. Deze personen vormen een representatief beeld van Nederland. Via deze huishoudens wordt bijgehouden hoeveel mensen naar welk tv-programma kijken.
Journalist en programmamaker Janine Abbring presenteert zes weken lang VPRO Zomergasten 2022.
Zoveel mogelijk programma's moeten 7 dagen na de uitzending gratis op NPO Start te zien zijn. Van sommige programma's heeft de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) zelf het merendeel van de rechten. Die zijn langer terug te zien.
NPO Start, het oude Uitzending Gemist, is helemaal gratis. Daar zijn alle programma's, die op NPO 1, NPO 2 en NPO 3 zijn uitgezonden, minstens een week lang terug te kijken. Ook kun je hier gratis de livestreams van NPO 1, NPO 2, NPO 3, en de extra kanalen bekijken.
AMSTERDAM - Janine Abbring heeft nog steeds last van het ongeluk tijdens de opnames van Wie Is De Mol, waarbij ze haar ruggenwervel verbrijzelde. Voor het programma sprong ze van elf meter hoog in het water. "Ik vond het ook doodeng, maar ik wilde het wel doen.
Een zomergast is een niet-broedvogel die in de zomerperiode in een bepaald land verblijft. Dit is in Nederland een onbeduidende categorie. In de Avifauna van Nederland 2 staat geen vogelsoort, die getypeerd wordt als zomergast. De reden hiervan is dat soorten die zomergast zijn, tevens doortrekker en wintergast zijn.
Echte wintergasten in Nederland zijn: Kleine zwaan. Wilde zwaan. Taigarietgans.
Wat eet de koperwiek? De koperwiek voedt zich in de broedgebieden met een brede waaier aan ongewervelden (regenwormen, slakken). In het najaar en de winter wordt overgeschakeld op bessen (meidoorn, lijsterbes, vlier, klimop, hulst, braam) en fruit (appel, peer).
Horden vogels verzamelen zich om naar het zuiden te vliegen. Dat doen de gevederde snavelaars omdat ze het klimaat daar prettiger vinden. Ook is er meer voedsel te vinden in de andere gebieden. Vogels die uitvliegen om te overwinteren worden trekvogels genoemd.