Chocolade zelf, zonder bijvoorbeeld toevoegingen van koek, is in principe glutenvrij. In het algemeen zijn het de chocolades met vulling of andere toevoegingen – zoals biscuit - waar je extra op moet letten als je glutenvrij wil of vanwege gezondheidsredenen moet eten.
Chocolade op zichzelf is glutenvrij, maar in eindproducten van chocolade zitten toch vaak gluten of sporen van gluten verwerkt. Kies daarom altijd chocolade met het kenmerk 'glutenvrij', zo weet je zeker dat je ongestoord kan genieten!
Het Kinder Surprise ei en de chocoladerepen zijn glutenvrij.
Helaas niet. Oreo koekjes bevatten tarwe en zijn daarom niet geschikt voor een glutenvrij dieet.
Wist je dat oldskool Nutella ook gewoon glutenvrij is? Voor wie gestampte muisjes mist: deze muisjespasta is glutenvrij. En de kokospasta ook. Let op: ze kunnen wel sporen bevatten.
Ja, pindakaas is normaal gesproken een glutenvrij product. We moeten wel een kanttekening maken: sommige andere soorten of merken pindakaas bevatten mogelijk (sporen van) gluten. Door zogeheten 'kruisbestuiving' is het namelijk mogelijk dat er in sommige soorten pindakaas gluten zitten verstopt.
Gelukkig zijn er veel glutenvrije dingen die u wel mag eten, zoals: vis, vlees, kip, eieren. aardappelen, groente en fruit.
De mierzoete witte vulling werd oorspronkelijk gemaakt van reuzel (varkensvet, ja), maar inmiddels stapten de makers van de zoete snack in de 90's over op plantaardig vet. De verhouding koek/vulling is in ieder koekje precies gelijk: 79% koek, 21% vulling.
Door de melk worden de Oreo koekjes zacht, dus nu kun je ze makkelijk fijnmalen met een vork.
Oreo's, die twee donkergekleurde biscuitjes met een witte middenlaag ertussen. In tegenstelling tot wat velen denken, is de roomvulling lactosevrij (én vegan). Daar worden wij blij van!
Ingrediënten. Ingrediënten Kinder Chocolate: Superieure melkchocolade 40% (suiker, melkpoeder, cacaoboter, cacaomassa, emulgatoren: lecithinen [soja], vanilline), suiker, magere, melkpoeder, palmolie, boterconcentraat, emulgatoren: lecithinen [soja], vanilline.
In Nederland zijn in april Kinder Surprise en andere producten van het merk Kinder uit de schappen gehaald. Consumenten wordt geadviseerd de chocolaatjes niet te eten. Fabrikant Ferrero trof in februari de salmonellabacterie aan in een installatie.
Ingrediënten Kinder Bueno: melkchocolade 31,5% (suiker, cacaoboter, cacaomassa, magere melkpoeder, boterconcentraat, emulgatoren: lecithinen [soja], vanilline), suiker, palmolie, tarwemeel, gemalen hazelnoten 10,8%, magere melkpoeder, melkpoeder, pure chocolade (suiker, cacaomassa, cacaoboter, emulgatoren: lecithinen [ ...
Chocolade zelf, zonder bijvoorbeeld toevoegingen van koek, is in principe glutenvrij. In het algemeen zijn het de chocolades met vulling of andere toevoegingen – zoals biscuit - waar je extra op moet letten als je glutenvrij wil of vanwege gezondheidsredenen moet eten.
Bevat merci gluten? De meeste van onze producten voldoen aan de wettelijke normen en de normen van de Duitse Coeliakievereniging voor glutenvrije voeding (maximaal 20 mg gluten per kg voeding).
Glutenvrije chips Lays
De volgende soorten zijn daarvan glutenvrij: Naturel. Sticks naturel.
"Oreo" zou kunnen komen van het Franse woord voor goud: "or" (de verpakking was ooit goud) of van het Griekse woord "oreo" dat "mooi" of "goed" betekent.
Sommige mensen spraken Oreo hier namelijk uit als Oréo.
'Draaien, dippen en likken', een Oreo kun je het beste eten door de twee biscuits los van elkaar te draaien en vervolgens in de melk te dippen. De bekende witte vulling werd ontwikkeld door voedingswetenschapper Sam Parcello. De witte crème is vooral populair omdat het gemaakt is zonder enige dierlijke producten.
Oreo is dus geen samenwerking aangegaan met een een bedrijf die het halal certificeert en dat is ook op hun site aangegeven. Wel geven ze per mail aan dat er geen dierlijke vetten en of alcohol in de producten zitten.
Ideale snack voor veganisten
Maar de belangrijkste reden waarom het koekje zo populair is, is misschien wel omdat de witte crème is gemaakt zonder enige dierlijke producten. De uitvinding van voedingswetenschapper Sam Parcello kan daarom naar hartenlust worden verorberd door vegetariërs en veganisten.
Alle mayonaises van Remia Professioneel zijn glutenvrij!
Er is vanuit de markt een stijgende vraag naar glutenvrij eten. Ongeveer 1 procent van de Nederlanders heeft glutenintolerantie (coeliakie), dit zijn zo'n 170.000 mensen. Het is voor deze groep belangrijk dat ze glutenvrij eten.
Roomboter, melk, naturel yoghurt of kwark, room, verse kaas zoals ricotta, mascarpone, mozzarella, Parmezaanse kaas, Nederlandse harde kazen van koe, geit of schaap zijn glutenvrij.
Patat is glutenvrij.
Sommige cafetaria's of restaurants bakken in hetzelfde frituurvet niet glutenvrije kroketten of bitterballen. Hierdoor kan er kruisbesmetting ontstaan door het paneermeel van de kroketten (bitterballen) of gepaneerde aardappelkroketjes.