In principe moet het niet uitmaken welk merk zonnebrandmiddel je gebruikt. Goedkopere merken kunnen net zo goed werken als duurdere merken. De kwaliteit van een zonnebrandmiddel zit echter in de werkzaamheid van de gebruikte UV-filter en die blijkt wél te verschillen tussen de merken onderling.
Nee.Een goedkope zonnebrand geeft dezelfde bescherming als een duurdere. Het verschil zit vaak in de extra's eromheen. Zoals de verpakking, geur of de smeerbaarheid.
Dit jaar is de Garnier Ambre Solaire Beschermende Zonnemelk SPF 30 verkozen tot Beste Koop! De Consumentenbond roept een product uit tot Beste Koop als het een goede prijs-kwaliteitverhouding heeft. Deze Eco-designed zonnebrand heeft een nieuwe verpakking en naam en scoort een 7,4 als eindcijfer.
Zonnebrandcrèmes die vallen in de groene categorie bevatten UV-filters met een lage giftigheid. Die vormen de beste keuze voor het milieu. In de gele en rode categorie vallen crèmes met UV-filters die biologisch slecht afbreekbaar zijn of/en giftig zijn voor algen, vissen of koraal.
Met de zomer in aantocht heeft consumentenorganisatie Test-Aankoop verschillende zonneproducten getest. In de categorie van zonnecrèmes met een factor 30, behaalde de Solait SPF 30 High Sunmilk van Kruidvat een score van 66 en is daarmee de Beste van de Test van Test Aankoop.
Kortom, Cien zonnebrand van Lidl is een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een betaalbare, maar effectieve zonnebrandcrème. Het biedt de bescherming die u nodig heeft tegen schadelijke UV-stralen, terwijl het uw huid hydrateert en verzacht.
Hiervoor moet je wel een abonnement hebben bij de Consumentenbond. Ook in 2020, 2021 en 2022 kwam de Suncover van Dr.Jetske Ultee als beste uit de test.
Beste uit de Test: Riemann P20 Sunscreen Original SPF30 2023.
Twijfel je tussen het kiezen van SPF 50 of 30? Wat is het verschil? SPF 50 biedt ongeveer 98% bescherming tegen UVB-stralen, terwijl SPF 30 ongeveer 96,7% bescherming biedt. Een beschermingsniveau hoger dan SPF 50 biedt slechts een marginale extra dekking en geen enkele SPF biedt 100% bescherming.
De Zenova Sensitive zonnebrand van de Action is door de Consumentenbond gekroond tot de allerbeste. En het kost geen drol! De Zenova Sensitive SPF 30 zonnemelk is niet alleen verkozen tot 'Beste uit de Test', maar ook tot 'Beste Koop' en 'Groene keuze'.
Dermatologen raden meestal aan om een gezicht zonnebrand te kiezen met een breed spectrum (tegen zowel UVA- als UVB-stralen) en met een SPF van minstens 30.
SPF 30 blokkeert 96,7% van de UVB stralen en laat 3,3% door, terwijl SPF 50(+) 98% van de UVB stralen blokkeert en 2,0% door laat. 100% bescherming bestaat dus niet [9]. Ten eerste wordt er over het algemeen aangeraden om altijd minimaal factor 30 te gebruiken.
Volgens de Consumentenbond zijn de zonnemelkjes van Ambre Solair van Garnier (met karité boter) en Nivea Sun Protect & Hydrate de beste en veiligste aankopen. Test-Aankoop testte zeventien producten en roept dan weer een andere zonnecrème uit tot de beste koop.
Het product van de discounter is niet alleen goedkoop (2,67 euro), ook scoorde de crème het beste wat betreft het vasthouden van vocht, de samenstelling van het product en de gebruiksaanwijzing. In totaal kregen 10 van de 20 producten het predicaat 'goed'. Ook de zonnecrème van Nivea behaalde een voldoende.
Fabel: Met factor 50 word je niet bruin
Het is een misverstand dat je niet bruin wordt wanneer je smeert met een hoge factor zonnebrandcrème. De factor heeft invloed op de tijd die je door kan brengen in de zon zonder te verbranden. En het zorgt ervoor dat uv-straling minder schadelijk is.
Wat is het verschil tussen SPF factor 30 en 50? In tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt, bestaat er geen groot verschil tussen zonnebrandcrèmes met een SPF boven factor 15. Ter illustratie: SPF15 biedt 93,3% bescherming, SPF30 biedt 96,6% bescherming, SPF50 biedt 98% bescherming. 100% bescherming bestaat niet!
Het korte antwoord is: ja!Als je de huid goed wilt beschermen tegen de schadelijke zonnestralen, dan moet je dagelijks een dagcrème met SPF gebruiken. Zonnestralen, dus de uv-A- en uv-B-stralen, zijn er altijd. Of het nu bewolkt of onbewolkt buiten is, 365 dagen per jaar is deze straling aanwezig.
SPF staat voor Sun Protection Factor ('zon beschermingsfactor'). Of vrij vertaald: hoe effectief een product je beschermt tegen de zon. Eenvoudig gezegd zorgt SPF 30 ervoor dat je '30 keer langer' in de zon kan zitten dan zonder zonnebrand. Dit geldt alleen als je je goed insmeert, élke twee uur.
Het KWF raadt de volgende factor zonnecrème aan per huidtype: Huidtype 1: verbrandt zeer snel -> gebruik SPF 20 - 30. Huidtype 2: verbrandt snel -> gebruik SPF 15 of hoger. Huidtype 3: verbrandt niet snel -> gebruik SPF 15 of hoger Huidtype.
De Garnier Ambre Solaire hydraterende zonnemelk SPF 30 werd in 2017 al als best getest door de Consumentenbond, maar zelfs jaren later doet deze zonnebrand het nog steeds goed. De zonnemelk hydrateert de huid, voorkomt uitdroging en biedt voldoende bescherming.
1. Biodermal zonnebrand melk. Deze sensitieve Biodermal zonnemelk is een huidvriendelijke zonnebrand optie voor het lichaam. De zonnebrand is vrij van troep en speciaal ontwikkeld voor de gevoelige huid.
Biodermal - Zonnemelk SPF 30
Deze zonnebrandcrème is voor vele een favoriet. En dat is niet voor niks: in 2020 is Biodermal zonbescherming door de Consumentenbond uitgeroepen tot beste zonnebrandcrème voor volwassenen en kinderen! Een goede keuze om veilig van de zon te kunnen genieten.
Lancaster / Sun Protective Fluid SPF30
De zonnebrandcrèmes van Lancaster zijn wat ons betreft allemaal aanraders. Deze beste zonnecrème voor het gezicht heeft een fijne en hydraterende textuur die niet plakkerig aanvoelt. Ook in de categorie beste zonnebrand voor het gezicht volgens dermatologen staat deze bovenaan.