Wat ook fijn is om te weten; de make-up van Max & More is dierproefvrij. Het ene product beviel beter dan het andere, maar als ik écht zou moeten kiezen dan zou ik vooral de blushes aanraden. De Pressed Powder Blush in de kleur Brown is perfect als bronzer en de Mineral Blush in de kleur Peach is werkelijk schitterend!
Deze merken zijn nog niet dierproefvrij: Benefit, Bobbi Brown, Chanel, Clinique, Dior, Estee Lauder, Lancôme, L'Oréal, MAC, Make up for ever, Max Factor, Maybelline, NARS, Rimmel, Sephora, Yves Saint Laurent.
M·A·C doet niet aan dierproeven. Wij hebben zelf geen faciliteiten waar dierproeven worden uitgevoerd en vragen ook nooit aan anderen om deze namens ons te doen.
Rituals. Producten van Rituals zijn dierproefvrij. Dus kan je zonder last van je geweten genieten van een deugddoende verwenavond.
Bekende make-upmerken die wel cruelty free zijn: BECCA, Charlotte Tilbury, Anastasia Beverly Hills, Catrice, Too Faced, Urban Decay, Illamasqua, Hourglass, Marc Jacobs Beauty, By Terry, Milani, NYX, Makeup Geek, Colourpop, Kat von D, Natasha Denona, Pixi, Tarte, Essence en Lush.
Andrélon producten worden niet op dieren getest. Wij gebruiken wetenschappelijke-, maar geen diertest-methoden om de veiligheid van onze producten vast te stellen.
Het zal je dan misschien ook verbazen dat de make-up van Hema gewoon 100% dierproefvrij is. Op de Hema website staat het volgende: "Make-up tegen zachte prijsjes. Bovendien gemaakt met respect voor de natuur. We kunnen dan ook met trots zeggen dat al onze make-up dierproefvrij is."
Labello wil jouw lippen de beste verzorging bieden. Daarom worden al onze producten uitvoerig getest voordat ze in de winkels komen te liggen. Dit testen doet Labello zonder dierproeven, wat betekent dat Labello dierproefvrij is.
Zwitsal producten worden niet op dieren getest. Wij gebruiken wetenschappelijke-, maar geen diertest-methoden om de veiligheid van onze producten vast te stellen.
Dierproefvrije merken bij Kruidvat zijn o.a.: Biodermal, Catrice, Dermolin, Dr. van der Hoog, Essence, Hairwonder, Hennaplus, Herôme, Inecto, Kruidvat eigen merk, Therme & VOGUE.
Dove test niet op dieren. Al meer dan 30 jaar maken we gebruik van verschillende alternatieve, dierproefvrije methodes om onze producten en ingrediënten op veiligheid te testen. Om Dove dierproefvrij te maken hebben we een beleid ingevoerd dat dierproeven over de hele wereld verbied.
Alle make-up van ons eigen merk is gemaakt van natuurlijke ingrediënten en zonder dierlijke bestanddelen. En natuurlijk testen we niets op dieren. De Vegan Society houdt daar toezicht op.
Sommige producten zijn moeilijk dierproefvrij te verkrijgen. Tandpasta bijvoorbeeld. Die van Vogel kan, die van AH, DA, Kruidvat, Trekpleister en Etos ook. Maar verder zijn alleen Weleda, Neobio, Lakshimi en Urtekram diervriendelijk te gebruiken.
KIKO MILANO voert geen tests uit op dieren en geeft daar ook geen opdracht voor, zoals in de betreffende Europese wetgeving wordt voorgeschreven.
Zijn de Etos cosmeticaproducten dierproefvrij? Vanaf 11 maart 2013 zijn alle make-up en persoonlijke verzorgingsproducten in Europa dierproefvrij.
"Al in 1989 besloot Yves Rocher te stoppen met het testen van haar eindproducten op dieren en over te gaan op alternatieve testmethoden. Wij blijven trouw aan onze waarden en beloften: onze eindproducten worden nooit op dieren getest. Hetzelfde geldt voor de bestanddelen die in onze producten verwerkt worden".
We geloven dat verzorgingsproducten veilig voor mensen gemaakt kunnen worden zonder dat hier dieren gebruikt voor hoeven te worden. En daarom, vanaf het begin, is Love Beauty and Planet wereldwijd toegewijd om niet te testen op dieren.
Omdat cosmetica zowel goed als betaalbaar kan zijn. Het merk onthoudt zich bovendien van dierproeven. Deze diervriendelijke ontwikkeling en productie van de NYX-make-upreeks wordt bevestigd door dierenbond Peta.
Worden de Kneipp producten op dieren getest? Nee. Wij willen graag benadrukken dat wij tegen dierproeven zijn, dat wij zelf geen dierproeven uitvoeren en dat wij ook geen opdracht geven voor dierproeven aan andere partijen.
Universiteiten, universitaire ziekenhuizen, onderzoeksinstellingen en farmaceutische bedrijven doen dierproeven. Hiervoor hebben zij een instellingsvergunning nodig. Daarnaast moeten instellingen een projectvergunning aanvragen, voorafgaand aan de dierproef.
Wat gebeurt er met dieren na de proef? De meeste dieren sterven of worden gedood voor de proef . Op deze manier kunnen we hun weefsels en organen onderzoeken. De dieren die na het einde van de proef in leven zijn gelaten, kunnen indien mogelijk worden ingezet bij een volgende proef.
De beautybranche veranderen
Wij testen onze producten niet op dieren. Olay werkt nauw samen met overheden over heel de wereld om in alternatieve onderzoeksmethodes te voorzien voor het testen op dieren en zo diervriendelijke huidverzorging in de beautybranche mogelijk te maken.