De smaak van Lurpak smeerbaar ongezouten is erg fris en lekker. Het past onder ieder soort beleg en het kuipje was dan ook zo leeg. De gezouten lurpak blijft voor mij een speciale variant. Heerlijk op een hartige boterham of zo op een stukje stokbrood.
Lurpak (ongezouten): proeft romig, en licht. Het is erg lekker, en niet zwaar of vol zoals de roomboter. Ook hier ontstaat geen vettig laagje in de mond. Lurpak (gezouten): de gezouten variant is duidelijk romig en licht in de mond.
LURPAK® KWALITEITSBOTER SINDS 1901
We hebben al sinds 1901 een compromisloze aanpak voor het maken van echte roomboter van hoge kwaliteit. Lurpak® boter wordt alleen gemaakt met ingrediënten van de hoogste kwaliteit en heeft een kenmerkende, romige, delicate en frisse smaak.
Lurpak ongezouten is ook de perfecte boter om mee te bakken. Omdat er, door het traditionele karnen, minder vocht in zit. Geen gespetter, wel volop smaak! De zachte textuur van Lurpak maakt het ook nog gemakkelijk om bijvoorbeeld deeg te mixen en te verwerken in gerechten.
Mensen denken dat roomboter veel vetter is of slecht voor de gezondheid, maar dat is niet het geval. Wat calorieën betreft zijn margarine en boter gelijk.
Een mix van pure roomboter en plantaardige olie.
Naast de gezonde verzadigde vetten bevat roomboter ook veel butyraten, een vetzuur die infectieremmende eigenschappen bevat en je spijsverteringsstelsel beschermd tegen ontstekingen. Deze stof biedt je darmen dus extra bescherming. Ook bevat roomboter vitamine K, een transportmiddel voor calcium.
Dit keer: roomboter of margarine? Als het aan het Voedingscentrum ligt, smeren we bij voorkeur zachte margarine op ons brood. Boter bevat meer verzadigd vet dan margarine. En verzadigd vet vervangen door onverzadigd vet kan het risico op hart- en vaatziektes verkleinen, zo stellen ze.
Bakproducten met onverzadigde vetten
De beste opties zijn volgens Van Boekel zonnebloemolie en olijfolie. Al vindt hij dat je ook gerust roomboter kunt gebruiken. "Veel mensen vinden dit lekker, onder wie ikzelf. Het bevat wel verzadigd vet, maar ook weer niet zoveel.
Roomboter geeft door het hoge vetpercentage veel smaak en een heerlijk smeuïg resultaat. Kies als het kan voor biologische (gras)boter en geniet van de lekkerste baksels. Bak je liever met margarine? Dat kan natuurlijk ook!
Dat is alles. Het is die verfijnde Lurpak® smaak, die ervoor zorgt dat de smaak van andere ingredienten en gerechten optimaal tot hun recht komen. De perfecte boter om mee te bakken, braden en smeren. Het bevat geen palmolie, geharde vetten, kunstmatige kleurstoffen, conserveermiddelen of andere toevoegingen.
- Geschikt om in te vriezen. Ten minste houdbaar tot: zie deksel. Geproduceerd in Denemarken.
Het eten van roomboter hangt samen met een verkleind risico op obesitas, diabetes en hartproblemen. Margarine bevat iets minder calorieën dan roomboter. Bovendien is margarine volledig plantaardig, wat een reden zou kunnen zijn om voor margarine te kiezen. Margarine bevat daarbij minder verzadigd vet dan roomboter.
Het besmeren van de boterhammen (of crackers, rijstwafels) met boter is juist erg gezond! Boter bevat een aantal belangrijke in vet oplosbare vitamines. Zo bevat halvarine vitamine A en D welke noodzakelijk zijn voor het gezichtsvermogen, de vernieuwing van huidcellen, luchtwegen en het maagdarmkanaal.
De winnaar van de test is de Bona Halfvol. Dit is een halvarine zonder extra toevoegingen. Bona kreeg van de testers gemiddeld het hoogste cijfer.
Zo lang is boter houdbaar
In de koelkast kun je ongezouten roomboter ongeveer een maand bewaren. In een dichte verpakking is het tot ongeveer twee maanden na de THT-datum houdbaar. Tenminste, als het er goed uitziet en normaal ruikt.
Croma bevat geen water waardoor het vlees direct dichtschoeit en lekker mals blijft. Tevens zijn aroma's toegevoegd om de smaak van vlees te accentueren. Plantaardige olien is van nature gezond, omdat het rijk is aan goede onverzadigde vetten.
Olijfolie versus boter
Olijfolie is niet beter voor de lijn dan boter, maar wel beter voor de gezondheid. Oliën hebben namelijk als voordeel dat ze veel onverzadigde vetzuren bevatten. Die zijn goed voor je cholesterol: ze houden het slechte LDL-cholesterol laag en helpen zo hart- en vaatziekten voorkomen.
Ook met het authentieke frituren in dierlijk vet, zoals Ossewit, is helemaal niets mis. Deze vetten bevatten weliswaar meer verzadigd vet dan de meeste plantaardige vetten -en oliën, maar de ongezonde transvetten blijven ook hierin ver onder de vastgestelde norm.
Goede boter, of anders gezegd “ roomboter ”, is geconcentreerd melkvet en wordt uit koemelk vervaardigd. Goede boter bestaat voor ongeveer 82% uit dierlijk vet.
Blue Band Goede Start! bevat naast de essentiële vetten en vitamine A, D en E, ook vitamine B1, B2, B6 en B12 en extra calcium. Goed eten begint al bij het ontbijt, misschien wel de belangrijkste maaltijd van de dag. Een lekker en voedzaam ontbijt levert energie, vitamines en mineralen.
Kies daarom voor halvarine, margarine of vloeibare boter. Deze botersoorten bevatten in verhouding meer onverzadigde vetzuren en minder verzadigde vetzuren dan roomboter, kokosvet, harde margarine of bak- en braadvet uit een pakje.
Verzadigd vet is minder goed voor je hart en bloedvaten. Je herkent dit type vet doordat het bij kamertemperatuur vaak gestold is. Verzadigd vet komt veel voor in dierlijke producten, waaronder: roomboter.
Lurpak® roomboter ongezouten is gemaakt van 100% verse melk. We nemen de room van de melk en karnen totdat die in boter verandert. That's it. Echte topkwaliteit en een verrukkelijke smaak komen niet zomaar uit de lucht vallen.
De mix van plantaardige oliën in Becel bevat van nature de goede meervoudig onverzadigde vetten, Omega 3 en Omega 6. Omega 3 en 6 dragen bij tot de instandhouding van een normaal cholesterolgehalte in het bloed, en daarmee zijn ze goed voor het hart.