Een vaste prijs en de andere voordelen van Luminus BasicFix Je vermijdt elke prijsstijging en betaalt altijd dezelfde prijs. Je bent zeker dat jouw laagste prijs 2 jaar gegarandeerd is. Luminus BasicFix is de laagste vaste prijs van Luminus.
Hoeveel zo'n vast contract kost, wou Luminus niet onmiddellijk bekendmaken, maar de details raken nu bekend. Zo kost een vast contract een gemiddeld gezin zo'n 300 euro per maand. Ondertussen waarschuwt Test Aankoop om niet overhaast voor een vast contract te kiezen.
Het vaste Eneco-contract kost voor een doorsnee gezin met een gemiddeld verbruik op jaarbasis zo'n 3.207 euro, zo'n 170 euro meer dan het goedkoopste vaste energiecontract bij Luminus.
Met Luminus heb je een betrouwbare energieleverancier en het goede nieuws: alles blijft voor jou hetzelfde. Je krijgt ononderbroken energie, zoals altijd. Je energietarief blijft hetzelfde, dus net zo interessant als vandaag.
De energieleverancier die het best uit deze score komt, wordt tot 'De Beste Energieleverancier' bekroond en ontvangt de Gaslicht.com Award. In 2023 is Greenchoice door overstappers en Gaslicht.com uitgeroepen tot beste energieleverancier van Nederland.
Opnieuw afficheert Eneco het goedkoopste tarief (429,29 euro). Engie (432,34 euro) en Mega (479,74 euro) vervolledigen ook hier het podium.
Luminus Comfy biedt je onder meer:
Een vast tarief. 100% groene Belgische elektriciteit. Extra kortingen als trouwe klant. Gratis gas en elektriciteit*
Bij Luminus ligt de geschatte vergoeding voor je overtollige stroom tussen 2 en 3,6 eurocent per kWh. Dit is een variabele eenheidsprijs die de marktprijzen volgt.
Door de schommelingen op de energiemarkt bieden veel energieleveranciers geen vaste tarieven meer aan. Ook Luminus schroefde haar aanbod eind 2022 even terug, maar sinds 1 januari 2023 geniet je weer van een ruime keuze vaste tarieven. Ook Engie, Eneco en Mega besloten opnieuw enkele vaste tarieven aan te bieden.
Op het moment dat je contract afloopt (na 1 of 2 jaar – afhankelijk van welk tarief je hebt), wordt je contract hernieuwd en wordt je prijs aangepast aan de prijzen die op dat moment gelden.
Vanaf 1 januari 2023 werd het onderscheid tussen het dag-en nachttarief voor de distributienettarieven afgeschaft. Die afschaffing geldt dus enkel voor het deel distributienettarieven op je elektriciteitsfactuur, niet voor het deel elektriciteitskosten.
Ja, dat kan zeker. Na je contractondertekening start je levering bij Luminus op vandaag + 30 dagen. Je kan ook zelf een startdatum kiezen als dit meer dan 30 dagen in de toekomst is. Luminus stopt je contract bij je huidige leverancier zodra wij deze hebben overgenomen.
Word Luminus-klant en bespaar op je energie
Geniet als Luminus-klant van het beste energietarief van het moment, advies op maat en kortingen via onze EXTRAS!. Via My Luminus, je online klantenzone, kan je je energieverbruik, facturen en persoonlijke gegevens beheren en zelfs je verhuis regelen.
We vinden het erg jammer dat je je contract wenst te annuleren of stop te zetten. Om een van je contracten stop te zetten, bel je naar onze klantendienst of regel je dit gemakkelijk online in je persoonlijke klantenzone My Luminus.
Vanaf die datum vernieuwt Luminus contracten met een vast tarief naar het voordeligste gelijkaardig variabel tarief. Contracten met een vast tarief afgesloten tot en met 30 september 2022 behouden na 1 oktober 2022 hun vast tarief van Luminus tot het einde van de duurtijd van het contract.
ENGIE onderscheidt zich door het aanbieden van meerdere soorten contracten en aanvullende diensten, zoals ketelonderhoud. Luminus is na de vrijmaking van de energiemarkt in België begonnen als energieleverancier en is sindsdien hard gegroeid.
Hieronder zie je de vijf energieleveranciers die op dit moment de hoogste terugleververgoeding geven. De hoogste terugleververgoeding krijg je op dit moment bij Energie VanOns, namelijk 0,133 per kWh. Laatste update: 3 oktober 2023.
Op basis van de jaarcijfers van 2021 zijn er vier bedrijven met een negatieve solvabiliteit te noteren. Het gaat om DGB, Gulf Gas and Power, Mega Energie en Budget Energie.
Het gaat om DGB, Gulf Gas and Power en Mega Energie. Eind vorig jaar vielen zes energiebedrijven om die er niet goed voorstonden qua solvabiliteit.