Ze worden sinds de 19e eeuw gemaakt worden in Nantes, waar deze zomer een mooie expositie is over de historie van de bekendste koekjesfabriek van Frankrijk. In 1850 begint het echtpaar Lefèvre-Utile (afgekort LU) een koekjeswinkel in Nantes.
Vandaag de dag worden talrijke LU koekjes nog steeds geproduceerd in Herentals. De fabriek is maar liefst 50 000 m² groot (de grootste van Europa) en telt 13 productielijnen die jaarlijks 72 000 ton koekjes produceren.
Handtekeningen van het echtpaar Lefèvre - Handig onderaan hun huwelijksakte (1850). LU , voorheen Lefèvre-Utile , is een Frans merk van koekjes karakteristieke van de stad Nantes .
Lefèvre-Utile, beter bekend als LU, is een biscuitproducent uit Frankrijk. De naam LU is samengesteld uit de beginletters van de Franse namen Lefèvre en Utile, het Franse echtpaar dat tot 1887 koekjes van het merk LU verkocht.
LU, sinds 1846
LU, het favoriete koekjesmerk van België, de met liefde gevulde koekjes zijn een streling voor de tong. Alle Belgen groeiden op met Cent, Cha-Cha, PiM's, Prince, Petit Beukelaer, Boudoir, Mikado en vele anderen en ze veroveren onze harten nog elke dag.
Geen Lucrecia (Lu) en Nadia in seizoen 4
Tot grote teleurstelling van velen keert Danna Paola, die in de serie Lucrecia (Lu) speelt, niet terug in seizoen 4. Ook Nadia, gespeeld door Mina El Hammani, is alleen in de korte miniserie voorafgaand aan het vierde seizoen te zien. Net als Ester Expósito, die Carla speelt.
Bastognekoeken: geïnspireerd door de Ardennen
In 1890 nam de Belgische graanhandelaar Eduard Parein een noodlijdende koekjesfabriek in Antwerpen over. Vijf jaar later kregen de koekjes zijn eigen naam: Biscuit Parein.
Wanneer je toch graag een koekje wil meegeven naar school, kies je best voor de droge varianten zonder chocolade, rijstkoekjes of granenrepen. Deze bevatten weer minder suiker en meer vezels. Chocoladekoekjes, wafels en cakejes kunnen zeker af en toe, maar maak er dan een speciale gelegenheid van.
De bastognekoek heeft zijn oorsprong in België. De koek is uitgevonden door bakker Paul Parein in 1952. Voor de naam van zijn nieuwe koek liet hij zich inspireren door de stad Bastenaken. De Waalse naam voor deze stad is Bastogne.
Biscuit of dubbelgebakken koekjes kennen hun ontstaan uit de zeevaarttijden, toen ook brood tweemaal gebakken werd om snel bederf tegen te gaan. De ingrediënten van de koekjes zijn: bloem, een mespunt zout, vanillesuiker, witte basterdsuiker en harde boter.
Liberale Unie, afgekort LU, een Nederlandse politieke partij van 1885 tot 1921.
Lu is een Tibetaanse volksmuziek die vooral door nomaden in Oost- en Noordoost-Tibet wordt gezongen. Bij Lu wordt a capella gezongen met grote verschillende in toonhoogte door vibraties met de stemspl [..]
Cent Wafers zijn een typisch Belgisch product. Toch worden deze koekjes sinds vorig jaar niet langer in Herentals gebakken. Mondelez International verhuisde de productie ervan naar een productie-eenheid in Oekraïne. Deze fabriek ligt in Trostyanets, in het noordoosten van Oekraïne.
Wanneer je naar heel Nederland kijkt dan kun je stellen dat we in heel Nederland graag als hartige snack een kroket, bitterbal, haring, kibbeling, kaas of een patatje eten. Zoete snacks die in heel Nederland worden gegeten zijn poffertjes, pannekoeken, drop en stroopwafels.
Stroopwafels zijn typisch Nederlandse koekjes. De eerst werd gebakken 200 jaar geleden in een bakkerij in Gouda. Dat is het begin van de stroopwafel. Het bekendste koekje van Nederland.
Er zit 2 gram vet in 1 stuk (10 gram) bastognekoek, waarvan 0,9 gram verzadigd vet. Voor je hart en bloedvaten is het gezond om vooral producten te kiezen met veel onverzadigde vetten. Onverzadigd vet zit bijvoorbeeld in olie, halvarine, vloeibare bak- en braadproducten, avocado, noten en (vette) vis.
De bastognekoek lijkt op speculoos. Het verschil is dat aan het deeg kandijsiroop wordt toegevoegd die tijdens het bakken samen met de suiker karameliseert en de karakteristieke smaak veroorzaakt. En als koekje is de bastogne veel brosser.
Een bastognekoek is een koekje van zelfrijzend bakmeel, suiker, kandijstroop, eidooier en boter. Voor de smaak is er nog kaneel en kruidnagel in verwerkt.
In de slotepisode werd duidelijk dat Lucretia (Lu) degene was die Polo met de hals van een gebroken champagnefles in zijn maag stak, maar de complete vriendengroep beschermde Lu door stuk voor stuk een valse verklaring af te geven bij de tobbende politie.
Ari onderhield in het vijfde seizoen een ingewikkelde relatie. Al snel verloor ze haar hart aan Guzmán, maar al daarvoor had ze het bed gedeeld met Samuel. De twee bleven door haar hoofd spoken, totdat Samuel haar in het slot van het seizoen tot een keuze dreef: Kiezen tussen hem en Guzmán.
Zeg maar 'Adiós' tegen Carla, Lu, Nadia, Valerio en Polo! De geruchten gingen al eerder, maar Netflix heeft zojuist bevestigd dat deze vijf acteurs uit de Spaanstalige Élite niet meer zullen terugkeren in het vierde seizoen. Voor de echte Élite-fans zal dit niet als een grote verrassing komen.