Ten opzichte van een operatie biedt een laserbehandeling enkele belangrijke voordelen. Het oog hoeft niet operatief te worden geopend; er is daardoor geen gevaar voor infecties. Een laserbehandeling kan poliklinisch plaatsvinden.
Volgens andere studies krijgt één op de vijf of zelfs de helft van de patiënten last van droge ogen na ooglaseren. Een recente studie in het toptijdschrift JAMA Ophthalmology zegt dat vier op de tien patiënten na het laseren van de ogen nieuwe problemen krijgen met hun zicht.
Het woord laser is de Engelse afkorting van “Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation”. Een laser zendt een heel dunne, felle en zuivere lichtstraal uit. Via een microscoop kan deze lichtstraal gericht worden om in het oog een brandplekje te geven of weefsel te snijden.
Na een staaroperatie kan na een tijdje nastaar in uw oog ontstaan. Dit is het troebel worden van het lenszakje, waardoor u weer wazig gaat zien. Nastaar kunnen we met een laserbehandeling verwijderen. Na het laseren ziet u weer net zo scherp als na uw staaroperatie.
Ooglaseren is heel veilig en wordt zelfs met de dag veiliger, omdat er nog steeds uitvoerig onderzoek naar behandelmethoden wordt gedaan. Door voor een betrouwbare, ervaren ooglaserkliniek te kiezen en de instructies van de arts goed op te volgen, zijn de risico's op complicaties minimaal.
Veelgestelde vragen. Kan ik blind worden van een ooglaserbehandeling? Nee, de angst voor blindheid is niet reëel. Met de laser wordt alleen het hoornvlies bewerkt, het voorste laagje van uw oogbol.
Het resultaat van een behandeling is blijvend
Het risico dat uw ogen er in de toekomst er weer op achteruit gaan, is nihil. Het resultaat van een behandeling is daarom blijvend.
Wil je je ogen laten laseren? De kosten voor een ooglaserbehandeling worden alleen bij hoge uitzondering en een medische indicatie vergoed vanuit de basisverzekering. De medische indicatie wordt bijvoorbeeld gegeven als er een groot verschil zit tussen de afwijking van beide ogen (4 dioptrieën).
Enkele maanden of jaren na de staaroperatie kan het lenszakje waar de lens in zit troebel worden. U ziet dan weer slechter . Dit kunnen we gelukkig met een behandeling verhelpen.
De eerste 2 weken na de operatie moet u tijdens het douchen goed uw ogen dicht houden. De eerste 2 weken na de operatie mag u niet zwemmen, in een bubbelbad of naar de sauna. De eerste 2 weken na de operatie mag u geen oog make-up gebruiken. U mag naar een zonnebank.
twee dagen na de behandeling mag u het behandelde gebied niet irriteren, bijvoorbeeld door te krabben. gebruik minstens gedurende 2 weken na de behandeling zonbeschermingcreme als bescherming voor de huid. u mag minstens 2 weken na de laserbehandeling niet zonnebaden (ook niet onder de zonnebank)
Foto-epilatielasers staan bekend als de robijnlaser, alexandrietlaser, diodelaser, YAG laser en IPL flitslampen. Deze lasers worden ingezet zodat er definitieve ontharing gedaan moet worden. Resurfacing lasers zijn lasers die helpen bij het verminderen van littekens en rimpels.
Met laser kun je rimpeltjes verzachten en ook kan je huid na de laserbehandelingen steviger aanvoelen. En je kunt bijvoorbeeld littekentjes aanpakken. Het effect van die behandelingen is vooral zichtbaar bij mensen met beginnende huidveroudering. Maar diepe groeven of plooien zal je er uiteindelijk niet mee wegkrijgen.
De kans dat u een nabehandeling nodig heeft na een geslaagde ooglaserbehandeling is klein. Minder dan 5% van alle patiënten heeft een nabehandeling nodig. Daar staat tegenover dat een grote meerderheid ook jaren later nog steeds melding maakt van een verbeterd, scherp gezichtsvermogen.
Waarom een maximumleeftijd voor ogen laseren? Strikt gezien staat er geen ouderdomsgrens op een laserbehandeling. Wel is het zo dat mensen vanaf de leeftijd van 45 jaar presbyopie of ouderdomsverziendheid ontwikkelen, waardoor men een leesbril nodig heeft.
Waarom contactlenzen uitlaten? Contactlenzen kunnen een afdruk achterlaten op het hoornvlies. Tijdens het vooronderzoek wordt de bouw van het oog opgemeten, de gezondheid van het oog bekeken en je visuele eisen in kaart gebracht.
Oorzaken van staar
Dit is een normaal ouderdomsverschijnsel dat al vanaf 55 jaar kan ontstaan. Rond de 75 jaar heeft 70% van de mensen staar. Ouderdomsstaar is dan ook de meest voorkomende vorm van staar.
De operatie doet geen pijn. Artsen kunnen de staaroperatie ook met een laser doen. Onderzoek heeft laten zien dat dit meestal niet beter is dan een gewone operatie. Na de operatie krijgt u meestal een plastic doorzichtig oogkapje op uw oog.
Als u slecht ziet of een oogaandoening heeft zoals staar, glaucoom of maculadegeneratie, kan dit risico's opleveren in het verkeer. U kunt bijvoorbeeld moeite hebben met diepte zien, verkeersborden lezen of gevaar zien aankomen.
Het resultaat is in principe blijvend: het effect kan niet ongedaan gemaakt worden. Bij een ooglaserbehandeling wordt namelijk de vorm van je hoornvlies aangepast. Dit proces is onomkeerbaar.
Nee, een ooglaserbehandeling is niet pijnlijk. Tijdens de ooglaserbehandeling wordt gezorgd voor een goede pijnstilling. Ook na de behandeling krijgt u pijnstillers mee naar huis. U kunt na de behandeling het gevoel hebben van een zandkorrel in het oog.
Ooglaseren in Turkije via Alma Care kost slechts € 885,00 voor beide ogen. Een compleet verzorgd VIP arrangement, inclusief reis, verblijf, luchthaven transfers en ooglaseren kost € 1450,00. Hiermee is Alma Care de goedkoopste aanbieder van kwaliteit in Nederland en België.
Met ooglaseren kunnen we refractieafwijkingen als verziendheid, bijziendheid of een cilinderafwijking corrigeren. Een ooglaserbehandeling is pijnloos. Uw oog wordt verdoofd met oogdruppels zodat u van de behandeling niets zult voelen.
Mensen met ongecontroleerde auto-immuunziekten zoals Lupus of een familiegeschiedenis van keratoconus kunnen meer vatbaar zijn voor complicaties met ooglaseren. Mensen met diabetes of andere gezondheidsproblemen kunnen geschikt zijn, afhankelijk van hun specifieke situatie.
Een bijziende persoon kan voorwerpen op een afstand niet (goed) onderscheiden. Het zicht is wazig en zich verplaatsen, koken en televisie kijken kan enkel met een aangepaste bril of met lenzen.