Laserontharing is volkomen veilig, mits het op de juiste manier wordt uitgevoerd. Normale huidreacties die kunnen voorkomen na een laserbehandeling zijn: roodheid, zwelling en warmte. Deze huidreacties zijn van korte duur en vaak veel minder irriterend dan het scheren of harsen.
Met laser kun je rimpeltjes verzachten en ook kan je huid na de laserbehandelingen steviger aanvoelen. En je kunt bijvoorbeeld littekentjes aanpakken. Het effect van die behandelingen is vooral zichtbaar bij mensen met beginnende huidveroudering. Maar diepe groeven of plooien zal je er uiteindelijk niet mee wegkrijgen.
Voordelen van laserontharing
Je gezicht laten laser ontharen heeft een aantal voordelen. Een van de grootste voordelen is dat je bij laserontharen veel minder last hebt van irritaties van de huid. Het is namelijk zo dat wanneer je zelf probeert de haren te verwijderen, er ingegroeide haren kunnen ontstaan.
Of soms ook de vraag of je huidkanker zou kunnen krijgen van een laserbehandeling. Tot nu toe zijn er geen studies bekend waaruit gebleken is dat mensen ziektes of aandoeningen kregen door het laseren.
Dit komt voor, dus het is niet zo vreemd dat je je afvraagt of laserontharing schadelijk is. Het antwoord op deze vraag is simpel: Laserontharing is niet schadelijk, mits je dit in de juiste professionele kliniek laat doen.
Een kwalitatief laserapparaat is veel kostbaarder dan een IPL apparaat. IPL behandelingen zijn daardoor vaak goedkoper. Maar een laser is daarentegen effectiever en sneller in de behandeling tegen ongewenste haren dan IPL. De haren moeten zodanig verhit worden om definitief weg te blijven.
Gemiddeld genomen zijn er 6 tot 8 behandelingen nodig om uw gezicht te ontharen met een permanente haarreductie. Tussen twee behandelingen zitten ongeveer 6 weken. afhankelijk van de gebruikte techniek 1 á 4 weken voor en 1 á 4 weken na de laserbehandeling uit de zon blijven en geen zonnebank gebruiken.
De laser kan ongewenste haren effectief en veilig verwijderen, mits deze donker en dik genoeg zijn. Na iedere behandeling zullen de haren minder en dunner worden. Afhankelijk van de haren en de huid zijn er gemiddeld 6 tot 8 behandelingen nodig. Tussen de behandeling zit 6 tot 8 weken.
Het verwijderen van haartjes met een laser is effectief, maar niet definitief. Net als met scheren, harsen of epileren groeien haartjes na verloop van tijd weer terug. Bij laser ontharen duurt dat echter veel langer. Met een laserbehandeling worden haarzakjes verhit.
Voor de vervolg behandelingen dient u zich thuis te scheren vóór dat u komt laseren. De haar moet zo kort mogelijk zijn om het laserlicht goed door te leiden naar de haarwortel toe zodat deze voldoende energie krijgt en daardoor verhit raakt.
Scheren mag wel en het liefst 1 dag voor de behandeling, zelfs met een wegwerpscheermesje. Gebruik geen scheermesjes of scheersystemen die het haartje eerst een stukje uit de huid trekken alvorens deze af te scheren, omdat het haartje daarna terug in de huid zakt.
Hoe vaak moet ik laten laser ontharen voor permanent resultaat? In totaal heeft men gemiddeld genomen 8 behandelingen nodig voor een permanent resultaat.
De behandelde huid is gevoelig voor de zon en voor warmte. Direct na de behandeling is het verstandig om niet te heet te douchen/baden, geen sauna bezoek. Gedurende 4 weken na de behandeling is het belangrijk om voorzichtig te zijn met de zon, en een zonbescherming met SPF50 te gebruiken.
Hoe ziet mijn huid eruit na de laserbehandeling? Na de behandeling is je huid wat rood. De behandelde bloedvaatjes kunnen wat donker of blauwig verkleurd zijn. De algehele rode verkleuring trekt binnen enkele uren tot een dag weer weg.
De CO2 laser is de meest effectieve laser op gebied van huidverbetering. Rimpels, littekens, een onregelmatige huidstructuur en pigmentvlekken kunnen effectief behandeld worden met deze laser.
Douchen en water
Het is niet verstandig om, tot ongeveer twee weken na de behandeling, niet heet te douchen, naar een sauna, zwembad of stoombad te gaan. Bij het douchen is het verstandig om producten te vermijden zoals scrubs.
Het is belangrijk om een laserontharing goed te plannen. Je haar moet namelijk in een groeifase zitten, want alleen dan is er pigmentvorming in het haartje. Ideaal gezien laat je 4-6 weken tussen de behandelingen, zodanig dat je haar telkens in een groeifase zit.
Kunnen er weer haren terugkomen? Door de laserbehandeling raken de haarzakjes permanent beschadigd en komen er dus geen haren meer terug. Wel kunnen in de loop van de tijd nieuwe haarzakjes ontstaan, waaruit weer nieuwe haren kunnen groeien.
Je schaamlippen zelf ontharen kan erg pijnlijk zijn. Met de laserbehandeling van Smooth Laser Clinic is het ontharen van je schaamlippen pijnloos en effectief. Zo heb je nooit meer last van ongewenste of ingegroeide haartjes op en rond je schaamlippen.
Laseren is dan dé perfecte optie. Dit is een vrijwel pijnloze behandeling met een permanent resultaat. Huidirritaties, bultjes en ingegroeide haren bij de schaamstreek zijn hierdoor verleden tijd.
Uit ervaring kunnen we zeggen dat het laseren van de schaamstreek wel wat gevoelig is, maar niet als pijnlijk ervaren wordt. Het gevoel is te vergelijken met een klein speldenprikje. Tijdens de behandeling zorgen we ervoor dat de huid gekoeld wordt, zodat je er zo min mogelijk van voelt.
Heeft u een 30+-huid met al wat rimpels of ziet u dat de huid in uw gezicht wat begint te verslappen? Dan is de laserbehandeling met de ALMA-Q Fractional Laser heel geschikt. Dit is eigenlijk een behandeling in huidverstrakking; uw gelaat ziet er al na zo'n 3 weken strakker, gladder en frisser uit.