Laminaat- en houtresten vallen onder de categorie houtafval en moeten dus in de container met houtresten komen en PVC valt bijvoorbeeld onder kunststof.
Resten laminaat van een nieuwe vloer of een oude uit gebroken vloer kunnen naar het afval breng station/ milieu straat worden gebracht. Omdat laminaat onder de categorie houtafval valt moet het dus in de container met hout worden gedeponeerd. Vergeet niet een paar planken op reserve te bewaren.
Stook geen geïmpregneerd of geverfd hout
Als je bewerkt hout stookt komen er zware metalen vrij. Het is daarom verboden om bewerkt hout te verbranden. In (spaan)plaat en laminaat zit veel lijm. Ook die horen daarom níét in de houtkachel of open haard.
Laminaat kun je in principe hergebruiken. (Mits je voldoende overhoudt, want je zult uiteraard verlies hebben bij het verwijderen.) Ook moeten de tussennaden niet verlijmd zijn, maar dat is meestal niet het geval.
Geïmpregneerd hout, zoals van tuinschuttingen, mag u niet verbranden of weggooien bij het restafval. U brengt geïmpregneerd hout weg naar de milieustraat van uw gemeente.
Als je een laminaatvloer hebt gekocht is het belangrijk dat je het maar liefst 48 uur laat acclimatiseren in de desbetreffende ruimte. Je kunt het laminaat wel tijdelijk ergens anders opslaan, maar zorg er voor dat het minimaal 48 uur heeft kunnen acclimatiseren in de ruimte waar je het laminaat gaat leggen.
Grofvuil is afval dat te groot is voor de vuilniszak, bijvoorbeeld kapotte matrassen, tapijt, meubels en grote stukken piepschuim. Je kunt het in veel gemeenten laten ophalen. Spullen en materialen die hergebruikt kunnen worden, gaan naar recyclebedrijven.
Wat kost het? U kunt wit- en bruingoed gratis afgeven. Bedrijven mogen geen wit- en bruingoed naar de Milieustraat brengen. Zij moeten hun eigen afvoer regelen.
Het beste kun je een hele lengte aan laminaatdelen er uithalen door de rij iets op te wippen. Daarna haal je de kopse kanten uit elkaar. Zo ga je verder. Gebruik geen hamer of ander gereedschap, want hierdoor ontstaan er ook beschadigingen.
wat hoort niet bij bouw- en sloopafval
Hierbij kunt u onder meer denken aan: parket. laminaat. tapijt/zeil.
Grofvuil en groot tuinafval zoals snoeihout en takken mogen niet bij het gewone huisvuil. U brengt het zelf weg naar een afvalbrengstation bij u in de buurt.
Wanneer je je laminaatvloeren hebt ontvangen, laat deze vervolgens 48 uur staan (in de verpakking!) in de ruimte waarin ze gelegd gaan worden. Op die manier kan het laminaat wennen aan de temperatuur en luchtvochtigheid van de ruimte. Dit is een zeer belangrijk proces!
Geen laminaat leggen, tenzij je een 100% afsluitende onderlaag aanbrengt. Maar dan nog; denk dat er vaak niet gestookt wordt en er grote kans op condensatie tegen de vloer is.
In principe is laminaat nooit helemaal waterbestendig. Het meeste laminaat kan wel tegen kort contact met vocht, bijvoorbeeld wanneer je in de keuken iets knoeit of er een glas drinken van de eettafel valt.
Gips is een afvalstroom die zoveel mogelijk apart van andere afvalstoffen ingezameld dient te worden, dit omdat het vermengen van gips in bouwafval sloopafval of puin kan leiden tot een afkeur van het materiaal vanwege de sulfaatvervuiling.
In een puincontainer mag enkel en alleen schoon puin en steen. Wanneer er ander afval bijkomt wordt het automatisch een bouw- en sloopafvalcontainer en krijg je een naheffing. Het afval dat in een bouw- en sloopafvalcontainer mag is wat gevarieerder. Zo mag hier bijvoorbeeld ook hout en grofvuil bij.
Ja, er moet altijd een ondervloer onder een click pvc of laminaatvloer geplaatst worden. Een uitzondering is een laminaatvloer of pvcvloer met aangehechte onderlaag, zoals de vloeren van COREtec Een bestaande ondervloer hergebruiken heeft niet...
Markeer met een potlood de plank die uiteindelijk vervangen moet worden. Plak daarna de plank af met tape zodat je goed weet welke plank je moet verwijderen. Teken een zaaglijn op de nieuwe laminaat plank. Teken een zaaglijn op de klik verbinding van de nieuwe laminaat plank.