Surimi sticks met een topkwaliteit! Bevat 52% surimi en is MSC gecertificeerd. De surimi Sea Noodels zijn een glutenvrij alternatief voor pasta.
Surimi is in principe een pasta van viseiwitten, gemaakt door mager vlees van witvissen, voornamelijk kabeljauw, koolvis of blauwe wijting, te versnijden en te vermalen. Voor surimi met krabsmaak worden vervolgens schaal en schelpdieraroma's toegevoegd en wordt het opgerold en voorzien van rode kleurstof.
Surimi is een gezond tussendoortje als je kijkt naar de voedingswaarde, het bevat weinig vet en suikers. Verder bevat het veel gezonde mineralen. Bovendien is het laag in calorieën. Wel bevatten surimisticks E-nummers die nadelige eigenschappen kunnen hebben.
Nee, het is nog niet gelukt surimi vegetarisch te maken. Bij surimi wordt het vlees van vis en van landdieren (restproducten) eerst fijngehakt. Het resultaat wordt vervolgens gestampt, verpulverd en omgevormd tot een gelatineachtige pasta.
De sticks kun je opeten als hapje met een dipsaus (bijvoorbeeld sojasaus). Je kunt er warme en koude bereidingen mee maken. Koud is ze lekker in alle soorten salades of cocktails. Het smaakt prima in (koude) rijst- of pastasalades of maaltijdsalades.
De surimi Sea Noodels zijn een glutenvrij alternatief voor pasta.
Surimi, alias imitatiekrab, bestaat voor het grootste gedeelte uit witvis, en dan met name kabeljauw, koolvis of blauwe wijting. Nadat de vis is gevangen wordt deze ontdaan van alle niet-bruikbare onderdelen zoals de huid, ingewanden en de kop, en schoongespoeld zodat alle smaakjes en geuren verdwijnen.
Met 25 procent van de surimi-productie is de stick nu de meest voorkomende soort ter wereld. Zit er nou echt krab in surimi? Nee, helemaal niet. De krabsmaak komt puur van de toegevoegde smaakstoffen.
Voor schelpdieren geldt hetzelfde als voor garnalen, kreeft en krab. Ze worden door sommigen beschouwd als voedingsmiddelen met een hoog cholesterolgehalte, maar ze zijn rijk aan meervoudig onverzadigde vetzuren en goed cholesterol.
Voorbeelden van schaaldieren zijn: Kreeft (Zeekreeft, hoornkreeft, langoustine en rivierkreeft) Garnalen (Hollandse en Noorse, kleine Aziatische en grote tropische garnalen, die ook bekend zijn als gamba's) Krab.
Er zit 6 gram vet in 1 voor snee (25 gram) krabsalade, waarvan 0,5 gram verzadigd vet. Voor je hart en bloedvaten is het gezond om vooral producten te kiezen met veel onverzadigde vetten. Onverzadigd vet zit bijvoorbeeld in olie, halvarine, vloeibare bak- en braadproducten, avocado, noten en (vette) vis.
Surimi is een soort imitatiekrabvlees, waarin meestal 'echt' krabvlees verwerkt zit. Voor het grootste deel bestaat dit vlees echter uit Surimi en daarom wordt het als imitatiekrab beschouwd.
Verpakken en invriezen
Na het mengen wordt de vis, welke inmiddels surimi genoemd wordt, verpakt in grote polyetheen zakken. De zakken worden met 10 kg surimi gevuld. De zakken vis worden snel ingevroren tot - 20ºC.
Er zitten 21 kilocalorieën in 1 stuk (17 gram) surimi. Wil je weten hoe het zit met de andere voedingswaarden in 'surimi'? In onze caloriechecker hieronder kom je te weten hoeveel vet, verzadigd vet, eiwit, koolhydraten, suikers en vezels erin zit.
Heel veel verschillende soorten vis en een aantal geur-, kleur- en smaakstoffen. Surimi, lekker als snack of in de salade. Een soort namaakkrab voor mensen die krap bij kas zitten. Het smaakt naar krab, het ruikt naar krab en het ziet eruit als krab.
Omschrijving. Voor deze imitatie krabpoten, genaamd 'kanimi crablegs', is gebruik gemaakt van de Nemipterus spp. Het witte visvlees wordt behandeld en gemalen tot pulp. Deze wordt in een vorm gegoten, bevroren en uiteindelijk oranje-rood geverfd om zo het krab gevoel te imiteren.
Over het algemeen bevat vis, zoals zalm, veel meer omega-3 vetzuren dan schelpdieren. Deze vetzuren verlagen het risico op hart- en vaatziekten en daarom zijn schaaldieren wat betreft de inname van omega-3 vetzuren geen goed alternatief voor vis.
Gezondheid. Tong is een zeer magere vis. Maar ook magere vis bevat veel eiwitten, vitaminen en mineralen. Eén tot twee keer per week vis eten, is ideaal voor de gezondheid.
Gekookt krabvlees is in allerlei vormen te koop: vers, diepgevroren en in blik. De meeste delen van de krab kunnen gegeten worden maar vaak worden alleen de scharen verkocht, die in sommige landen als een echte lekkernij beschouwd. Het vlees is mild, visachtig en heeft een typische zoetige smaak.
Nee, dat is niet mogelijk. Als je een salade invriest, verliest deze namelijk zijn smaak en structuur.
Recepten met krab
Bekijk voor meer culinaire inspiratie ons online platform FoodXperience. Noordzeekrab met foie gras. Noordzeekrab met appel, hangop, wortel en garnalenjus. Noordzeekrab met tzatziki, harissa en parels van geitenkaas.
Het antwoord: ja, maar let op! Het hoofdingrediënt van drop bevat geen gluten. Zoethoutwortel is, je raad het al, een wortel van een plant en dus ook glutenvrij.
Olie, azijn, margarine en halvarine zijn glutenvrij. Pure kruiden en specerijen zijn ook glutenvrij.