Kokosolie smaakt heerlijk, is hypoallergeen en is gezond om mee te koken, maar het is ook een goed middel tegen droge lippen. Door de unieke samenstelling wordt het veel beter opgenomen door de huid dan andere oliën.
Kokosolie, argan olie en jojoba olie zijn ook ideale moisturizers. Ze trekken snel en diep in de lippen, zorgen voor glans en combineren goed met onze huid-eigen talg.
Een goede lippenbalsem verzacht wondjes en voedt de huid. Kies voor een vochtinbrengende lippenbalsem, liefst met natuurlijke ingrediënten zoals olie en bijenwas. Dit soort ingrediënten houden de beschermlaag van je lippen in stand en werken niet verslavend. Hieronder lees je welke producten wij aanbevelen.
Heb je last van pijnlijke droge of gebarsten lippen, maar heb je geen lippenbalsem in huis. Dan kan olijfolie een eerste redmiddel zijn om dit probleem te verminderen. Met olijfolie kun je make-up verwijderen, zonder de natuurlijke balans van de huid te verstoren.
Droge lippen gaan soms gepaard met kapotte of droge mondhoeken. Ook hier geldt natuurlijk dat het belangrijk is om de mondhoek niet te bevochtigen met speeksel. Een goede tip is een zinkzalf te smeren met een hoog percentage zinkoxide, zoals mijn Beschermende Barrière crème.
Heel veel labello of lippenbalsem smeren. Een echte no-go! Te veel lippenbalsem vergoot namelijk de kans op uitdroging. Het is dus belangrijk dat je dit met mate doet en vooral met de juiste lippenbalsem.
Een lage luchtvochtigheid onttrekt vocht aan de huid en de lippen. Hierdoor kunnen ze droog aanvoelen. Zet een luchtbevochtiger in je huis, zodat de luchtvochtigheid niet te laag wordt. Als je te weinig voedingsstoffen of vitaminen binnenkrijgt dan ontstaan er scheurtjes in de mondhoeken en de lippen worden droog.
Honing is de meest natuurlijke vorm van lippenbalsem die er maar is. Volgens de website Gezondheidsplein is honing goed voor je hele lichaam en dus ook voor jouw droge lippen. De honing zorgt ervoor dat jouw lippen super zacht worden en het gaat wondjes en kloofjes in je mondhoeken tegen.
In veel lippenbalsems komen gevaarlijke stoffen voor, zo blijkt uit tests van de Duitse en Belgische consumentenbond. Bij producten van bekende merken zoals Labello, Blistex, Eucerin en Vaseline zijn mogelijk kankerverwekkende stoffen aangetroffen.
Kokosolie voor puistjes: kokosolie werkt ontstekingsremmend en is daarom bijzonder geschikt voor een onzuivere huid, puistjes of acne. Let er echter wel op dat je spaarzaam met het product omgaat. Te veel kokosolie kan de poriën verstoppen en daarmee juist mee-eters en puistjes veroorzaken.
Velen gebruiken vaseline met name in de winter bij droge lippen. Hiermee zijn je lippen wel even verzacht maar dit is meestal van korte duur. Hierdoor blijf je smeren en het helpt de droge lippen of huid uiteindelijk niet. Vaseline remt namelijk het zelfhelend vermogen van je huid.
Wist je dat … Je lippen gevoeliger zijn voor uitdroging dan de rest van je lichaam? Dat komt doordat de huid van je lippen een andere structuur heeft dan die van de rest van je lichaam. Ze heeft geen hoornlaag en is dus dunner en kwetsbaarder.
Onder deze omstandigheden biedt Purol zalf ● onguent soelaas. De gele zalf heeft een heilzame, helende werking op de gesprongen huid van de lippen en werkt snel en doeltreffend. Om deze problemen voor te zijn, kan de huid bij extreem guur en koud weer worden beschermd met Purol Vaseline.
Veilig zijn over het algemeen lippenbalsems op basis van natuurlijke oliën, zoals: sheaboter. amandelolie. olijfolie.
Als je je schrale lippen wil verzorgen, kun je het beste kiezen voor een neutrale lippenbalsem. Je kunt ook vaseline of een andere vette crème gebruiken.
Lippenbalsem voelt misschien wel goed aan op droge lippen, maar het kan een slechte gewoonte worden die juist niet veel goeds voor je mond doet. Veel ingrediënten in lippenbalsems, zoals menthol en alcohol, drogen je lippen juist verder uit en kunnen zelfs irritatie veroorzaken.
Wanneer de huid teveel uitdroogt kan er eczeem en soms een huidinfectie ontstaan. Daarom is het goed om een droge huid tijdig te herkennen en te behandelen.
Na langdurige blootstelling aan de zon, koude lucht of lage luchtvochtigheid kan de huid van je lippen springen. Met als gevolg pijnlijke, irritante velletjes en kloofjes.