Deze kokosolie bevat veel goede eigenschappen die goed kúnnen doen voor jouw haar. Zo bevat kokosolie Omega-3 voor de hydratatie en voeding van het haar. Kokosolie staat ook wel bekend om zijn antibacteriële werking wat weer een positief effect heeft op de hoofdhuid, deze zal gezonder worden en roos wordt voorkomen.
Rijke en voedende kokosolie laat broos en dof haar weer glanzen en maakt de fragiele haarpunten weer glad. Kokosolie wordt ook aanbevolen voor een geïrriteerde of gevoelige hoofdhuid.
Gebruik kokosolie maximaal twee keer per maand. Als je het te vaak gebruikt kan de olie je haar en hoofdhuid verstikken. Heb je fijn of juist grof haar dan kan het de olie niet goed absorberen. Je kunt dat beter kiezen voor haarverzorgingsproducten op basis van kokos(olie)!
Kokosolie dringt tot diep in het haar door waardoor het haar intens gehydrateerd en gevoed wordt. Vooral voor de dames met droog haar is het een ideale moisturizer. Ook heeft kokosolie een antibacteriële werking, wat helpt tegen roos en zorgt voor een gezonde hoofdhuid.
Als eerste is het goed om te weten dat pure kokosolie vooral goed werkt op krullend of droog haar. Het komt niet zo nauw, maar wie echt stijl en vettig haar heeft, doet met pure kokosolie waarschijnlijk meer kwaad dan goed. In dat geval kan je beter kiezen voor een haarverzorgingsproduct waarin kokosolie verwerkt is.
Zo heb je een haarmasker van kokosolie. Laat het kokosvet in je haar zitten voor ongeveer 15 minuten en spoel het daarna goed uit met een milde shampoo. Als je haar extreem droog is, kun je het ook een nachtje als leave-in laten zitten.
Ja, zeker! Kokosolie in je haar gebruiken is helemaal geen gek idee al klinkt het misschien wel een beetje gek. Kokosolie is een olie met veel voordelen voor je haar. Droog, beschadigd, futloos haar, het wordt allemaal beter door een beetje kokosolie in je haar te gebruiken.
Er zijn verschillende haaroliën die u kunt gebruiken om de haargroei te stimuleren. Gebruik een haarolie die past bij uw haartype. Veel gebruikte haaroliën zijn onder meer olijfolie, pure druivenpitolie, jojoba olie, rozemarijnolie, wonderolie, kokosnootolie, lavendel olie en sesamolie.
Het regelmatig masseren van rozemarijnolie op de hoofdhuid, zorgt ervoor dat de haarzakjes gestimuleerd worden. Dus ook de haarzakjes rondom je haarlijn, waardoor je ook een vollere bos zult krijgen na het gebruik van deze haarolie. Wij raden aan om de rozemarijnolie in te masseren met een massageborstel.
Laurinezuur is een van de belangrijkste ingrediënten in kokosolie. Onderzoeken tonen aan dat het zuur een antibacterieel en ontstekingsremmend effect heeft. Het kan kleine irritaties en verwondingen helpen herstellen. Daarnaast is kokosolie goed voor je huid als je last hebt van puistjes, dankzij de helende werking.
Vitamine A, B, C en E, natuurlijke voeding voor je haar
Haargroei bevorderen is alleen mogelijk wanneer je haar gezond en niet futloos is. Gebruik daarom shampoo en conditioner met vitamines A, B, C en E. Het is aan te raden om haarclips en speciale haarelastiekjes te gebruiken die het haar niet strak trekken.
Eigenschappen van olijfolie voor je haar
Olijfolie blijkt bijvoorbeeld over anti-bacteriële eigenschappen te bezitten. Het zit daarnaast vol antioxidanten, die huid en haar beschermen tegen vrije radicalen (de stofjes die in de buitenlucht voorkomen en huid en haar beschadigen).
Kokosolie bij acne en puistjes: kokosolie werkt ontstekingsremmend en is daarom bijzonder geschikt voor een onzuivere huid, puistjes of acne. Let er echter wel op dat je spaarzaam met het product omgaat. Te veel kokosolie op de huid smeren kan de poriën verstoppen en daarmee juist mee-eters en puistjes veroorzaken.
Door de hydraterende eigenschappen herstelt het je hoofdhuid en voorkomt het jeuk of schilfers. Sterker nog, kokoswater zou zelfs tegen schimmel helpen. Let er wel op dat je een pure versie zonder toegevoegde suikers kiest, want suiker droogt juist uit (en maakt van je haar een plakkerig rotzooitje).
Als tweede versterking en herstel: Honing zit vol met voedingsstoffen en antioxidanten die kunnen bijdragen aan de versterking en het herstel van beschadigd haar. Het kan helpen bij het verminderen van haarbreuk, het herstellen van gespleten haarpunten en het verbeteren van de algehele gezondheid van je haar.
Castorolie staat voornamelijk bekend om het feit dat het haar dikker en gezonder maakt. Het wordt hierdoor vaak gebruikt als haarmasker, wimper- en wenkbrauwserum. Ook voor het verzorgen van een baard of snor is Castorolie zeer geschikt.
Maar let wel op! Een haarolie hoeft niet uitgespoeld te worden en mag overnacht, dus tijdens het slapen, intrekken. Maar kijk uit dat het niet dagenlang (lees langer dan 3 dagen) bij de hoofdhuid blijft zitten! Oliën kunnen vuil en stof op de hoofdhuid ophopen, waardoor de haarzakjes en poriën verstopt raken.
Er zijn aanwijzingen dat bepaalde essentiële oliën, zoals laven en rozemarijn, ook kunnen helpen om haaruitval te stoppen. Meng je een paar druppels lavendelolie of rozemarijnolie met een dragerolie, zoals jojoba-olie. Kokosnootolie is ook een verstandige optie.
Een uitgebalanceerd dieet rijk aan vitamines en mineralen is een makkelijke manier om een snelle haargroei te stimuleren. Eieren, avocado's, bessen, noten en zoete aardappelen zijn bijvoorbeeld allemaal geweldige voedingsmiddelen voor je haar. Zet ze daarom op je boodschappenlijstje voor snellere haargroei!
Wees voorzichtig met het aanbrengen in de buurt van je hoofdhuid. Als je bij dun haar teveel olie aanbrengt kan je haar er vettig en slap uit gaan zien en dat willen we juist niet! Argan olie is heel erg goed voor de haargroei stimulatie.
Om het zelf te proberen, masseer je je hoofdhuid en haar één keer per week in met olie, dek je af met een douchemuts, handdoek of muts, laat je het een tijdje intrekken en was je het dan grondig uit.
Je wimpers voeden
Neem een schoon mascaraborsteltje en doop het in de olie, waarna je het voorzichtig door je wimpers haalt. Kokosolie is ook veilig om rond je ogen te gebruiken, en het is een geweldige moisturiser en wimperversterker.
5. Olie of eigen middeltjes gebruiken bij het zonnen. Een absolute afrader: insmeren met oliën als olijf-, zonnebloem- en kokosolie of een mengeling van baby-olie met citroensap. Het versterkt het bruiningsproces aanzienlijk, maar vergroot ook het risico om 'aan te bakken', oftewel: verbranden.
Kokosolie heft een hydraterende werking en helpt zo de klachten van droge ogen te verminderen. Kokosolie is immers rijk aan goede vetzuren en legt een beschermlaagje over je ogen waardoor je traanvocht beter behouden blijft.