Kleber maakt betrouwbare budgetbanden in diverse categorieën, van zomer- tot winterbanden. Ondanks hun scherpe prijs leveren deze banden overtuigende prestaties. Kleber verwerkt dan ook veel bestaande technologieën in haar banden. Grip, tractie, rem- en stuurgedrag zijn bij Kleber dus allemaal dik in orde.
Kleber: ontstaan in 1911 in de Parijse werkplaats van BF Goodrich en heeft zich in 1981 aangesloten bij de Michelin groep.
Ook het B-merk heeft tegenwoordig zomerbanden, winterbanden en vierseizoenenbanden. We zetten een aantal B-merken voor je op een rijtje; Fulda, Firestone, GT Radial, Hankook, Kumho, Nokian, Semperit, Uniroyal en Yokohama.
Voor een uitgebreid aanbod in A-merken als Bridgestone, Continental, Dunlop, Goodyear, Hankook, Michelin, Pirelli en Vredestein kunt u bij ons terecht. Meer weten over deze merken?
ANWB testresultaat
Die Continental EcoContact 6 hebben we in de andere bandenmaat (185/65 R15) in de test. Op droog wegdek presteert de PremiumContact 6 overtuigend. De band stuurt nauwkeurig met een goede feedback in het stuur.
Firestone maakt betrouwbare budgetbanden in diverse categorieën, van zomer- tot winterbanden. Ondanks hun scherpe prijs leveren deze banden overtuigende prestaties. Firestone verwerkt dan ook veel bestaande technologieën in haar banden. Grip, tractie, rem- en stuurgedrag zijn bij Firestone dus allemaal dik in orde.
Van top merken zoals: Continental, Michelin, Vredestein, Pirelli, Hankook en Goodyear. Tot budgetmerken zoals: Nexen, Toyo, Nokian en Firestone. BandenConcurrent heeft alle topmerken voor je in huis! Maar ook voor budgetbanden ben je aan het juiste adres.
Conclusie. De beste band uit de test is de Michelin Primacy 4 met overtuigende prestaties op alle onderdelen. Vooral op het onderdeel slijtvastheid steekt hij nog boven de 3 andere 4 sterren banden uit. Die andere drie zijn de Bridgestone Turanza T005, de Maxxis Premitra 5 en de Pirelli Cinturato P7.
Gemiddelde levensduur van autobanden
Recent onderzoek wijst uit dat de gemiddelde afstand die je met autobanden kunt afleggen tussen de 30.000 en 100.000 km ligt. Hiermee komt de gemiddelde levensduur van autobanden op ongeveer 65.000 km bij gebruik op “normaal” wegdek.
De gemiddelde prijs zal ongeveer rond de € 25,- per band liggen. Voor runflat banden wordt meestal een toeslag gerekend. Dit aangepaste tarief heeft te maken met het feit dat er voor montage van Runflat banden specifieke technische kennis en/of apparaten voor nodig zijn.
Als u een band zoekt die kwalitatief zeer goed is, dan is Hankook uw band. Dit is Premium kwaliteit. Hankook banden hebben een zeer goede grip op zowel droog- als nat wegdek. Ze hebben een zeer korte remweg en ook het stuurgedrag is zeer precies.
De Hankook Tire Group, gevestigd in Seoel, Zuid-Korea is de op vijf na grootste bandenfabrikant ter wereld. Het werd in 1941 opgericht als Chosun Tire Company, en kreeg in 1968 de huidige naam.
Waar worden banden gemaakt
Ze vertrouwen op rubber van tropische rubberbomen, evenals op ruwe olie. In de EU, waar zo'n 86 bandfabrieken zijn, zien we dat vooral Frankrijk, Duitsland en Italië de meeste banden verkopen.
Bij tests overal ter wereld halen Continental-banden altijd topscores. In 653 onafhankelijke tests die sedert 2007 zijn uitgevoerd, hebben onze producten 511 keer de hoogste score behaald - een verbluffend resultaat van 78 procent.
De Vredestein Sporttrac 5 en de nieuwe Bridgestone Turanza T005 zijn de winnaars van de ANWB zomerbandentest in de maat 185/65 R 15 H. Bij de Vredestein is de slijtvastheid nog net iets beter, bij de Bridgestone zijn de rijeigenschappen op zowel droog als nat wegdek van nog iets hoger niveau, aldus de testresultaten.
Dunlop banden hebben een zeer goede grip op zowel droog- als nat wegdek. Ze hebben een zeer korte remweg en ook het stuurgedrag is zeer precies. Ze scoren zowel een gunstig brandstofverbruik, als een goed kilometerrendement. Kortom een perfecte band.
Voor een gemiddelde auto, bij normaal gebruik, moet u denken aan 30.000 - 40.000 voor de voorbanden. Achterbanden gaan in veel gevallen wat langer mee. Vraag desnoods naar de profieldiepte. Bij minder dan 2,5 mm is vervanging wel aan te bevelen.
De levensduur van autobanden hangt namelijk af van een aantal factoren. Zo is het aantal gereden kilometers van belang, de rijstijl, de juiste bandenspanning en de weersomstandigheden. De gemiddelde levensduur van autobanden ligt tussen de vijf en tien jaar.
Het is mogelijk 1 enkele band te vervangen indien je voor dezelfde band kiest als de te vervangen band (zelfde merk, model maat, laad- en snelheidsindex) en het verschil in slijtageniveau met de andere band op dezelfde as niet meer dan 5 mm bedraagt.
Doorgaans verslijten de banden op de aandrijfas het snelst: bij voorwielaangedreven wagens zijn dat de voorbanden. Bij achterwielaangedreven wagens slijten de achterbanden sneller. Maar behalve de aandrijfas heeft ook de stuurkracht invloed op de banden. De voorbanden van voorwielaandrijvers worden dubbel belast.
Gemiddeld gaan autobanden tussen de 5 en 10 jaar mee, maar de daadwerkelijke levensduur is afhankelijk van een aantal factoren zoals; het rijgedrag van de bestuurder, de mate van onderhoud en de kwaliteit van de banden.
Alle banden (inclusief reservebanden) die meer dan tien jaar oud zijn, moeten uit de handel worden genomen en worden vervangen door nieuwe banden. Controleer de fysieke leeftijd van een autoband door de markeringen op de flank van de band te controleren aan de hand van het "DOT"-symbool.
Ter indicatie; als je premium autobanden online koopt, ben je in een standaard maat ongeveer 75 euro per band kwijt. Wil je goedkope autobanden bestellen van een budgetmerk? Bij BandenExpert vind je goedkope autobanden van budgetmerken in een standaard bandenmaat al voor ongeveer 45 euro per stuk.
Voor een gemiddelde auto, bij normaal gebruik, moet u denken aan zo'n 30.000 - 40.000 kilometer voor de voorbanden. Achterbanden gaan in veel gevallen wat langer mee.