Kippie is een hard franchise formule. Dit betekent dat veel zaken zoals assortiment en receptuur vast staan.
Een gesprek met directeur/eigenaar Pieter Krijgsman over de groei, de omgang met franchise en het concurrentieveld. Kippie vindt zijn oorsprong al in 1945 als kleinschalige organisatie met verschillende poelierswinkels, lange tijd onder de naam Krijgsman Poeliers.
Onze kip döner is al gemarineerd en voorgegaard, waardoor je enkel hoeft op te warmen voordat je ervan kunt genieten. Geen gedoe in de keuken, maar binnen enkele minuten een smaakvolle maaltijd op tafel! Geniet van de heerlijke smaak van onze Kip Döner en proef de smaken van onze gyrosmarinade!
Horecabedrijven die volgens Wakker Dier - ondanks aanschrijven - nog steeds met plofkip werken zijn vooral grote ketens zoals McDonald's, Burger King, Subway, Kippie, Julia's, FEBO en KFC. De laatsgenoemdse deed overigens wel de belofte om per 2026 hun kippen 30% meer ruimte te geven.
Een plofkip groeit in zes weken tijd uit van een schattig geel kuikentje naar een vleeshomp van 2,3 kilo. Dat klinkt niet gezond en dat is het ook niet. Door hun absurd snelle groei zijn veel plofkippen ziek en kunnen ze vaak moeilijk lopen.
De producten zijn zeker 4 dagen houdbaar in de koelkast, dus kom gerust tijdig naar de winkel of laat het van tevoren thuis bezorgen!
Haal hier je kippie voor een prikkie!
Wij hebben namelijk de beste kwaliteit kip en dat voor een scherpe prijs! En al onze producten zijn 100% halal!
Historie. Kippie is een familiebedrijf, opgericht in 1945. Wat begon als een kleinschalige organisatie met verschillende poelierswinkels, toen nog onder de naam Krijgsman Poeliers, is uitgegroeid tot een grote succesvolle franchiseformule. De echte Kippie-formule is al ruim 20 jaar een succes.
Een franchise is een samenwerking tussen een zelfstandig ondernemer en de eigenaar van een keten. U sluit een contract met een franchisegever om een zaak te mogen starten volgens een bepaalde franchiseformule. Naast horeca en supermarkten, komt franchisen steeds meer voor in andere branches.
Primera is met 519 franchisevestigingen de grootste franchiseformule van Nederland.
Als Franchisenemer mag je je verwachten aan een gemiddeld salaris van 42.200 €. Het gemiddelde loonbereik als Franchisenemer ligt tussen 34.600 € en 50.900 €.
Hieronder vind je een overzicht van 32 Kippie filialen in Nederland.
In samenwerking met een bezorgpartner bezorgen wij in heel Nederland (met uitzondering van de Waddeneilanden). Voor de exacte tijden en verdere informatie kun je het beste een kijkje nemen op onze bezorgpagina.
De nieuwe kipleveranciers van KFC zijn niet halal-gecertificeerd en de Nederlandse KFC restaurants verkopen sinds 1 januari 2013 geen kip meer van halal-gecertificeerde leveranciers.
Nee de kipproducten die wij verkopen zijn niet halal.
De borg van een Kippiepan is slechts 15 euro!
Daar kun je de pan natuurlijk ook voor houden... Voorheen werd voor iedere Kippiepan 25 euro borg gevraagd. Die tijd is voorbij! Vanaf heden hoef je slechts 15 euro statiegeld per pan te betalen in de winkel.
Je hoeft ze alleen nog maar even op te warmen. Je kunt kipballetjes ook koud eten, maar wij vinden ze warm het lekkerste. Opwarmen kan in de magnetron voor ongeveer 3 minuten op het volle vermogen. Tip: de balletjes zijn warm ook erg lekker op een broodje!
Enkel even opwarmen en je kunt ervan smullen! Opwarmen kan in de magnetron (ongeveer drie minuten op het volle vermogen +/- 900 watt). Er is ook een partyschotel speciaal voor de oven verkrijgbaar.
In de oven opwarmen? Dat kan ook! Verwijder de plastic deksel van de schaal en plaats de aluminiumschaal in een voorverwarmde oven.Ongeveer 15 tot 20 minuten op 180 graden Celsius is voldoende om het gerecht heerlijk warm te krijgen.
Bovendien is KFC alias KFP een van de laatste grote bedrijven die nog plofkip serveert. Onverteerbaar, zo vindt Wakker Dier, omdat miljoenen plofkippen in zes weken worden vetgemest om zo veel mogelijk vlees te produceren.
Elke dag weer. Alle kip die McDonald's serveert is plofkip.
Een impact op 72 miljoen kippen
Elk jaar zouden er wereldwijd tussen de 850 miljoen en 1 miljard kippen geslacht worden voor KFC. In België slacht de sector volgens Statbel, het Belgische statistiekbureau, gemiddeld 25 miljoen kippen per maand. Onze landgenoten eten dan ook meer kip dan om het even welk ander vlees.