Ferrero is gespecialiseerd in de verwerking van cacao, hazelnoten en melk. Het bedrijf is voornamelijk bekend van de merken Nutella , tic tac, Kinderchocolade en Ferrero Rocher.
Ruim vijftig jaar later neemt Ferrero met meer dan 25 verschillende producten, waaronder iconische merken als Kinder Surprise, Kinder Bueno, Kinder Chocolate en Tic Tac, een stevige positie in op de Nederlandse markt en zijn onze producten geliefd door alle generaties heen.
MELKCHOCOLADE 30% (suiker, cacaoboter, cacaomassa, afgeroomde MELKPOEDER, BOTERCONCENTRAAT, emulgatoren : lecithinen [SOJA] ; vanilline), HAZELNOTEN 28,5%, suiker, palmolie, TARWEMEEL, WEIPOEDER, magere cacao, emulgatoren : lecithinen [SOJA] ; rijsmiddel : natriumwaterstofcarbonaat ; zout, vanilline.
Giovanni Ferrero is een telg van de bekende chocoladefamilie Ferrero en staat sinds de dood van zijn vader en broer aan het hoofd van het familiebedrijf. Je kent het bedrijf niet alleen van de snoepjes die zijn naam dragen, de ferrero rocher, maar ook van Nutella, Kinder Chocolade, Mon Chéri, en Tic Tac.
Ferrero legt prijs zelf op
"Ferrero bepaalt die prijzen, de retailer heeft daar nog weinig over te zeggen. Alleen de allersterkste internationale merken kunnen dat. Die slagkracht heb je alleen maar als je wereldwijd overal hetzelfde product op de markt brengt.
In Nederland zijn in april Kinder Surprise en andere producten van het merk Kinder uit de schappen gehaald. Consumenten wordt geadviseerd de chocolaatjes niet te eten. Fabrikant Ferrero trof in februari de salmonellabacterie aan in een installatie.
De producent van Kinder-chocola Ferrero roept uit voorzorg verschillende producten terug na meerdere salmonellabesmettingen. Gisteren werd bekend dat twee Nederlandse kinderen zijn besmet met de bacterie.
De producent heeft daar zelf uit voorzorg toe besloten, vanwege een mogelijk verband tussen chocola die is gemaakt in een Belgische fabriek en salmonella-infecties in Europese landen. Dinsdag werd bekend dat in ieder geval twee kinderen in Nederland besmet zijn geraakt met de salmonellabacterie.
Toezichthouder: eet geen enkel Kinder-chocolaatje uit Belgische Ferrero-fabriek. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) adviseert om alle Kinder chocola uit een Ferrero-fabriek in België niet te eten. Het snoepgoed kan een salmonella-besmetting veroorzaken.
Naast de gewone reep bestaat er ook Kinder Bueno White en Kinder Bueno Dark, met respectievelijk witte en pure chocolade in plaats van melkchocolade. Kinder Bueno wordt gemaakt in de fabrieken van Ferrero in Villers-Écalles.
Het merk Kinder, gecreëerd door Michele Ferrero , werd in 1968 in Alba , Italië ontwikkeld en betrad hetzelfde jaar de Duitse en Italiaanse markt. Vervolgens hield Ferrero de naam Kinder ( " kinderen " in het Duits ) voor al zijn andere nieuwe producten over de hele wereld.
3. De Ferrero-groep, waar Nutella onderdeel van uitmaakt, is goed voor zo'n 23,4 miljard dollar, omgerekend zo'n 20,5 miljard euro. Naast Nutella behoren ook Ferrero Rocher en Kinder Chocolade - van Kinder Bueno en die verrassingseieren - tot het chocolade-imperium van de familie Fissolo.
Veiligheidswaarschuwing: melksporen in pure chocolade Ferrero. De chocolade van Grand Ferrero Rocher Dark bevat mogelijk sporen van melk en kan daardoor potentieel gevaarlijk zijn voor mensen met een melkallergie. Daarvoor waarschuwt de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).
Chocolademaker Ferrero vraagt om zijn bekende Kinder-eieren terug te brengen naar de winkel. In de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk zijn al 105 salmonellabesmettingen gelinkt aan het eten van o.a. Kinder Surprise, Schokobons, en Kinder Mini Eggs.
kinderen. Het verhaal van Kinder begint in 1968, in het hart van het kleine stadje Alba, Italië. Hier zou een oprecht idee uitbloeien tot het Kinder dat we vandaag de dag kennen.
Het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) roept op om geen Kinder Surprise en andere chocolade-eieren van Ferrero te eten. De producten worden gelinkt aan een salmonella-uitbraak in verschillende EU-landen.
Toch nemen we deze zaak uiterst serieus, omdat de zorg voor de consument onze hoogste prioriteit heeft. De consumenten worden geadviseerd het product niet te eten.
De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) adviseert consumenten om geen enkel Kinder-chocolaatje uit de fabriek te eten. Eerder werden producten met bepaalde houdbaarheidsdata al uit de schappen gehaald. De Belgische voedselwaakhond FAVV heeft vrijdag de fabriek in Aarlen gesloten.
Kinder Bueno is een tussendoortje met een unieke smaak, omdat het een lekkere melkachtige vulling met hazelnoot combineert met een knapperige dunne wafel, volledig overgoten met een laagje heerlijke Kinder chocolade en bovenop versierd met pure chocolade. Het wordt aangeboden in enkelvoudige, apart verpakte porties.
Na verschillende meldingen van salmonellagevallen na het eten van chocolade leidde een onderzoek naar de bron van de besmetting, de Belgische fabriek van Ferrero in Aarlen. Daar wordt onder meer het populaire Kinder Surprise-ei geproduceerd. Begin april was er een terugroepactie voor bepaalde producten.
Ferrero benadrukt dat het in Nederland geen klachten van consumenten heeft ontvangen en dat geen van de producten die het op de markt heeft gebracht positief is getest op salmonella.
De bedrijfsstructuur van het Ferrero van nu is nog altijd gebaseerd op familiewaarden. In januari 2018 verkocht Nestlé zijn Amerikaanse divisie, die snoep en andere zoete tussendoortjes maakt, aan Ferrero. Ferrero is bereid zo'n US$2,8 miljard te betalen en krijgt merken als Butterfinger en Baby Ruth in bezit.