Is Kinder Bueno ook gevaarlijk?

Mogelijk kunnen de chocolaatjes salmonella-infecties veroorzaken. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) adviseert consumenten om geen enkel Kinder-chocolaatje uit de fabriek te eten. Eerder werden producten met bepaalde houdbaarheidsdata al uit de schappen gehaald.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op parool.nl

Kan je ziek worden van Kinder Bueno?

De producent van Kinder-chocola Ferrero roept uit voorzorg verschillende producten terug na meerdere salmonellabesmettingen. Gisteren werd bekend dat twee Nederlandse kinderen zijn besmet met de bacterie.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nos.nl

Welke kinder chocolade is niet goed?

In Nederland zijn in april Kinder Surprise en andere producten van het merk Kinder uit de schappen gehaald. Consumenten wordt geadviseerd de chocolaatjes niet te eten. Fabrikant Ferrero trof in februari de salmonellabacterie aan in een installatie.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op ad.nl

Welke Kinder producten zijn besmet?

Chocolademaker Ferrero vraagt om zijn bekende Kinder-eieren terug te brengen naar de winkel. In de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk zijn al 105 salmonellabesmettingen gelinkt aan het eten van o.a. Kinder Surprise, Schokobons, en Kinder Mini Eggs.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op vrt.be

Wat zit er in een Kinder Bueno?

Ingrediënten Kinder Bueno: melkchocolade 31,5% (suiker, cacaoboter, cacaomassa, magere melkpoeder, boterconcentraat, emulgatoren: lecithinen [soja], vanilline), suiker, palmolie, tarwemeel, gemalen hazelnoten 10,8%, magere melkpoeder, melkpoeder, pure chocolade (suiker, cacaomassa, cacaoboter, emulgatoren: lecithinen [ ...

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op kinder.com

er zit misschien salmonella in 5 producten van 't chocolademerk Kinder

34 gerelateerde vragen gevonden

Welke Kinder Bueno mag je niet eten?

Toezichthouder: eet geen enkel Kinder-chocolaatje uit Belgische Ferrero-fabriek. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) adviseert om alle Kinder chocola uit een Ferrero-fabriek in België niet te eten. Het snoepgoed kan een salmonella-besmetting veroorzaken.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nos.nl

Welke Kinderchocolade is besmet?

Na verschillende meldingen van salmonellagevallen na het eten van chocolade leidde een onderzoek naar de bron van de besmetting, de Belgische fabriek van Ferrero in Aarlen. Daar wordt onder meer het populaire Kinder Surprise-ei geproduceerd. Begin april was er een terugroepactie voor bepaalde producten.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nos.nl

Welke Kinder eitjes mag je niet meer eten?

FAVV roept op om Kinder Surprise-eitjes niet meer te eten na meerdere salmonella-uitbraken in Europa
  • Kinder Surprise 20g en 3x20g met een vervaldatum (THT) tussen 11/07/22 en 7/10/22.
  • Kinder Surprise Maxi met een vervaldatum (THT) tussen 10/08/22 en 10/09/22.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op hln.be

Waar komt Kinder Bueno vandaan?

Geschiedenis. Het product werd oorspronkelijk uitgebracht in Duitsland, waar het sinds 1990 wordt verkocht. Tussen 1990 en 1995 werd het ook uitgebracht in Latijns-Amerika , Maleisië, Singapore, Israël en Griekenland. Daarna werd het ook op het Europese vasteland uitgebracht, met name Spanje, Italië en Frankrijk.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nl.wikipedia.org

Welke Kinder producten worden teruggeroepen?

Het gaat om producten van het type:
  • Kinder Surprise,
  • Kinder Surprise Maxi,
  • Kinder Mini Eggs,
  • Kinder Schoko-Bons.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op hln.be

Welke kinder chocolade is teruggeroepen?

Bij Ferrero staan kwaliteit, voedingsveiligheid en de zorg aan onze consumenten centraal. Indien u de producten heeft gekocht die deel uitmaken van de terugroepactie (Kinder Surprise, Schoko-Bons, Mini Eggs, Mix Peluche, Happy Moments), kunt u de consumentendienst van Ferrero contacteren.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op kinder.com

Hoe weet ik of ik salmonella heb?

Buikkrampen, misselijkheid, braken en diarree beginnen 6 tot 72 uur na inname van besmet voedsel of water.Macroscopisch kan er bloed en slijm bij de ontlasting te zien zijn. Naast de gastro-intestinale klachten kunnen koorts, hoofdpijn en spierpijn optreden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op lci.rivm.nl

Kun je weer Kinderchocolade eten?

De NVWA waarschuwde woensdag al om enkele producten met bepaalde houdbaarheidsdata niet langer op te eten. Ondertussen geldt de waarschuwing voor alle Kinder-chocolade. Volgens Ferrero zelf zou de salmonella op 15 december in het bedrijf zijn geconstateerd.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op pzc.nl

Wat is er aan de hand met Kinder Bueno?

Kinder Bueno is een tussendoortje met een unieke smaak, omdat het een lekkere melkachtige vulling met hazelnoot combineert met een knapperige dunne wafel, volledig overgoten met een laagje heerlijke Kinder chocolade en bovenop versierd met pure chocolade. Het wordt aangeboden in enkelvoudige, apart verpakte porties.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op ferrero.nl

Hoe lang duurt het voordat je ziek wordt van salmonella?

De tijd tussen het eten van voedsel dat besmet is met Salmonella en de eerste klachten is meestal 6 tot 72 uur. Niet iedereen die besmet is met salmonella wordt ernstig ziek. Deze klachten bestaan meestal uit diarree, buikkrampen, misselijkheid en braken. Deze klachten gaan meestal na 3 tot 7 dagen vanzelf voorbij.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rivm.nl

Hoe gezond is kinder chocolade?

De chocolade van Kinder, bekend van de kleine reepjes en suprise-eieren, bevat stoffen die 'waarschijnlijk kankerverwekkend' zijn. Dat concludeert de Duitse voedingswaakhond Foodwatch.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op welingelichtekringen.nl

Waarom gaat Kinder Bueno weg?

De producent heeft daar zelf uit voorzorg toe besloten, vanwege een mogelijk verband tussen chocola die is gemaakt in een Belgische fabriek en salmonella-infecties in Europese landen. Dinsdag werd bekend dat in ieder geval twee kinderen in Nederland besmet zijn geraakt met de salmonellabacterie.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op telegraaf.nl

Hoeveel calorieën zit er in Kinder Bueno?

1 reep (21,5 g) bevat 122 calorieën.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op fatsecret.nl

Welke kinder eieren hebben salmonella?

De oorzaak: een met salmonella besmet Kinder Surprise-ei. Letty hoefde nog net niet naar het ziekenhuis.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rtlnieuws.nl

Welke Ferrero niet gebruiken?

Ferrero Rocher 2e update producten. Alle producten met code startend met L en de cijfers '03' op positie 6 en 7 (L is positie 1). Dit betreft de Belgische fabriek waar Salmonella is in aangetroffen. Alle producten met code startend met L en de cijfers '03' op positie 6 en 7 (L is positie 1).

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nvwa.nl

Is Ferrero Rocher veilig?

Veiligheidswaarschuwing: melksporen in pure chocolade Ferrero. De chocolade van Grand Ferrero Rocher Dark bevat mogelijk sporen van melk en kan daardoor potentieel gevaarlijk zijn voor mensen met een melkallergie. Daarvoor waarschuwt de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op bnnvara.nl

Waar zit salmonella in chocolade?

De eerste is via bijvoorbeeld het melkpoeder dat in chocola zit en dat afkomstig is van dieren. Daarnaast kan de apparatuur die in een fabriek wordt gebruikt besmet zijn geraakt met salmonella, waarna de bacterie in de chocola terechtkomt.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rtl.nl

Hoe gaat Salmonella dood?

De salmonellabacterie wordt gedood wanneer een product geheel (dus ook aan de binnenkant) tot 70 °C verhit wordt. Invriezen en koelen van producten doodt de bacterie niet maar gaat wel vermeerdering tegen. Ouderen, zuigelingen en mensen met een verzwakt immuunsysteem zijn een risicogroep voor een salmonella infectie.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op mlds.nl

Hoe begint voedselvergiftiging?

U wordt misselijk, krijgt buikpijn, moet overgeven en heeft diarree. Drink genoeg en kleine beetjes tegelijk. Bijvoorbeeld elke 10 minuten 1 of 2 slokken. Meestal zijn de klachten na 1 dag tot 3 dagen weer over.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op thuisarts.nl

Hoe weet je of je een infectie hebt?

Infectieuze micro-organismen kunnen zich onder andere verspreiden door water, voedsel, insectenbeten, handen schudden, niezen en hoesten of seksueel contact. Symptomen verschillen per infectie. Algemene symptomen van een infectie zijn; roodheid, zwelling, warmte en pijn.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op gezondheidsplein.nl

Populaire vragen