Go-Tan Ketjap Manis is biologisch en geschikt voor een glutenvrij recept. Het is een onmisbaar basisingrediënt voor de Aziatische keuken en fusiongerechten. Ketjap geeft gerechten een zoete, hartige smaak en is geschikt als ingrediënt, marinade en saus. Deze Go-Tan sojasaus is vrij van gluten.
Nee.
Deze saus met zoute smaak is gemaakt van sojabonen en kruiden. Doordat er geen tarwe aan de ketjap wordt toegevoegd, is deze saus glutenvrij. Je kunt ketjap asin als smaakmaker gebruiken in verschillende gerechten; lekker in sauzen, soepen, marinades en Oosterse roerbakgerechten.
Tamari is namelijk een sojasaus zonder gluten. In het recept van tamari wordt geen tarwe gebruikt. Tamari is een versie van sojasaus die meestal wordt gemaakt met weinig tot geen gluten. Tamari is ook beter te gebruiken als dipsaus omdat het een mildere smaak heeft.
Zelfs sojasaus bevat tarwe en is dus niet glutenvrij. Omdat het in veel Oosterse recepten onmisbaar is, is het lastig om het helemaal uit je voedingspatroon te bannen. Goed nieuws: er is ook sojasaus te koop zonder gluten!
Chocolade op zichzelf is glutenvrij, maar in eindproducten van chocolade zitten toch vaak gluten of sporen van gluten verwerkt. Kies daarom altijd chocolade met het kenmerk 'glutenvrij', zo weet je zeker dat je ongestoord kan genieten!
Rode paprika's zijn glutenvrij. Gluten komen alleen voor in graansoorten.
Omschrijving. Glutenvrije sambal manis. Sambal manis is een zoete gebakken sambal gemaakt van chilipepers en is gebaseerd op een authentiek recept. Heerlijk in oosterse gerechten, maar sambal manis kan ook gebruikt worden als dipsaus of in andere gerechten om de smaak te versterken.
Kruiden(mixen) en specerijen
Azijn, specerijen, enkelvoudige gedroogde en verse kruiden zijn allemaal glutenvrij. Let op bij kant-en-klare kruidenmixen of er gluten in zit.
Van nature glutenvrij zijn in ieder geval: (Zilvervlies)rijst. (Zoete) aardappelen. (Gedroogde of verse) peulvruchten, zoals bruine en witte bonen, kapucijners, linzen, kikkererwten en sojabonen.
Suiker, sojasaus 26,5% (water, SOJABOON, zout, TARWE, conserveermiddel E202), water, melasse, gemodificeerd maïszetmeel, zout, gebrande suikerstroop, conserveermiddel E202, aroma.
Sojasaus met palmsuiker is ketjap. Coconut Aminos is ingedikt kokosbloesemsap en lijkt qua smaak op ketjap alleen dan zonder de soja. Als je coconut aminos inkookt krijg je dezelfde substantie als ketjap. Je kunt het dus ingekookt gebruiken als alternatief voor ketjap.
Soja is voornamelijk geschikt in om in te dippen of dipsausjes mee op smaak te brengen. Het is zouter dan ketjap. Ketjap manis is wat dikker en stroperiger van structuur en is mede daarom niet zo geschikt om in te dippen, maar wordt vooral gebruikt om sauzen en gerechten mee op smaak te brengen.
Bij ketchup en mayonaise geldt hetzelfde: er kunnen om levensmiddeltechnologische redenen glutenhoudende ingrediënten toegevoegd worden. Dus: altijd nauwgezet lezen, wat er op de verpakking staat en navraag doen.
Om de coeliakieklachten te voorkomen, is het belangrijk om helemaal geen gluten meer te eten. Neem dus geen graanproducten zoals brood, pasta, beschuit, crackers, koekjes, koek, cake, gebak, muesli en pizza. Lees het etiket op de verpakking goed voordat u een voedingsmiddel koopt of gebruikt.
Ja, koekkruiden (ook wel speculaaskruiden (koekkruiden)) zijn glutenvrij. In het mengsel zit kaneel, nootmuskaat, kruidnagel, gemberpoeder, kardemom en witte peper.
Ja, slagroom is glutenvrij, ook kant en klare uit een spuitbus. Slagroom klop je van dunne room (die geschept is van volle melk). Klop niet te lang, anders wordt het boterachtig, maar ook niet te kort, anders zakt het te snel in.
⊞ Verkoopt Koningsvogel glutenvrije Sambals? Ja. Dit zijn: Sambal Badjak (extra heet of hot) / Brandal / Surinaamse sambal / Oelek / Manis / Trassi / Peteh / Djeroek.
Vergeet de sambal uit de supermarkt. Met eazie sambal (vegan) weten je smaakpapillen niet wat ze te wachten staat! Bereid met verse én duurzame ingrediënten uit het Westland (NL). De grof gesneden ingrediënten geven de sambal een tapenade-achtige structuur.
Deze sambal badjak van onoff spices! heeft een kruidige, pittige smaak. Deze sambal is vegetarisch, omdat de traditionele garnalenpasta die hiervoor gebruikt wordt (trassi), is vervangen door gefermenteerde sojabonen.
Roomboter, melk, naturel yoghurt of kwark, room, verse kaas zoals ricotta, mascarpone, mozzarella, Parmezaanse kaas, Nederlandse harde kazen van koe, geit of schaap zijn glutenvrij.
De lekkerste (en enige glutenvrije?) Melba toastjes maak je gewoon zelf! En het is ook nog eens super makkelijk. Je snijdt de Ciabatta broodjes van Schär met een gekarteld mes in hele dunne plakjes (2 tot 3mm).
Men zou denken dat aardappelchips en popcorn van maïs glutenvrij zouden zijn – maar als het om kant-en-klare producten gaat, kan men helaas niet zeker zijn. Omdat gluten vaak bij de productie als stabilisator en vooral als dragersubstantie van kruiden en aroma's ingezet worden, kun je er beter van afblijven.