Het drinken van Keltisch zoutwater kan helpen bij het behouden van een goede elektrolytenbalans. Elektrolyten zijn belangrijk voor het reguleren van de hydratatie, het bevorderen van spierfunctie en het ondersteunen van de zenuwcommunicatie in het lichaam.
Hoeveel Keltisch zeezout kun je nemen? Het algemene uitgangspunt is een dagelijkse inname van minder dan 2,4 gram natrium. Dit komt uit op maximaal ongeveer 7 gram Keltisch zeezout per dag.
Sole op basis van Keltisch zeezout
Dit is een mengsel van water en zout en daar drink je een beetje van, adviezen zijn 1-2 theelepels in de ochtend, en dan gebeuren er wonderen. Kijk hiermee dus uit! Zout, in welke vorm dan ook, bevat veel natrium.
Keltisch zeezout is goed voor lichaam, hart en bloedvaten en bevat alle minaralen en sporenelementen die voor een gezond lichaam nodig zijn!. Keltisch zeezout is goed voor jong en oud!
Hoe moet je dat dan doen? Heel simpel. Vul een glazen pot of fles met 1/3e Keltisch zeezout en 2/3e water, doe de deksel of dop erop en schud de inhoud flink. Je zult merken dat er onopgeloste zoutkorrels op de bodem blijven liggen, een teken dat het water niet meer zout kan opnemen en dus volledig verzadigd is.
Het is eenvoudig zelf te maken, zodat je het elke ochtend kunt drinken om je lichaam te reinigen. Hiervoor heb je Keltisch Zeezout nodig, water en een glazen pot. Zo maak je het: Vul een glazen pot voor een derde met Keltisch zeezout en vul het voor de rest met zuiver water.
Dit vochtig Keltisch zeezout uit de Franse Guerande is het meest natuurlijke zeezout dat je kan vinden. Het ondergaat geen enkele bewerking. Het is ongewassen, ongeraffineerd en volledig vrij van additieven. Hierdoor behoudt Keltisch zeezout haar complexe, volle smaak en natuurlijke vochtigheid.
Om een tekort te voorkomen raad ik je daarom aan om: dagelijks 2-2,5 liter water te drinken waaraan je per liter 0,25 – 0,5 theelepel ongeraffineerd zeezout toevoegt.
Zout. Of het nu zee-, tafel-, of Himalayazout is, het kan niet over datum gaan. Wel moet je de smaakmaker en ontsmetter goed bewaren in een afsluitbare pot, maar dat geldt voor bijna alle voedingsmiddelen.
Keltische Zeezout
Keltisch zeezout heeft een sterke zoute smaak.
Van alle zouten in de wereld heeft Keltisch Zeezout immers het kleinste gehalte aan natriumchloride en daardoor de zachtste smaak. Bovendien, door die mineralen zou Keltisch zeezout de gezondste aller zeezouten zijn. Sterker nog, volgens sommige mensen zou het zelf tegen allerlei kwaaltjes werken.
De ene soort zout is niet gezonder dan de andere. De nadelige effecten op de gezondheid worden vooral veroorzaakt door het natrium dat in zout zit. Keukenzout, zeezout, Himalayazout en Keltisch zout bestaan allemaal hoofdzakelijk uit natrium. Lees meer over de gezondheidseffecten van zout en hoeveel zout je kunt eten.
Sole maken van Keltisch Zeezout
Sole is een basische oplossing die helpt de zuur-base balans in je lichaam te herstellen. Om dit mineralendrankje te maken, vul je een potje voor 1/3 met keltisch zeezout.
Keltisch zeezout bevat geen jodium. Aan de meeste soorten zout die je in de supermarkt kunt vinden wordt jodium toegevoegd. In het Keltisch zeezout zit niet tot nauwelijks jodium, dit wordt ook niet toegevoegd.
Keltisch zeezout - ook wel grijs zeezout, Sel de Guérande of Sel gris genoemd - is dus een supermakkelijke stap om je voeding gezonder te maken en meer voedingsstoffen toe te voegen.
Zelfs hartpatiënten en mensen met hoge bloeddruk mogen dit zeezout gebruiken (maar moeten vervolgens wel alle andere soorten bewerkt zout, natrium en tafelzout uit hun dieet schrappen).
Goed roeren tot het zout is opgelost, dan even laten staan tot je een mooie heldere oplossing hebt, er blijft nog een klein laagje op de bodem liggen. Sole moet je niet onverdund drinken dat is echt veel te zout! Verdun het altijd met water en drink 2 glazen per dag, in de ochtend en voordat je naar bed gaat.
Tafelzout is een geraffineerde vorm en zijn alle gezonde stoffen uitgehaald. Het voegt dus niks toe aan jouw gezondheid. Zout met toegevoegde jodium zit een klein beetje jodium in, maar alsnog zijn alle mineralen eruit gefilterd. Daarom kan je het beste kiezen voor onbewerkt zeezout en het liefst de grove variant.
Voetbad met zeezout
Een voetbad met Dode Zeezout is heilzaam bij koude voeten, blaas- en nierklachten en bij jeukende of schilferende huid. Het bad heeft ook een sterke ontgiftende werking, want in de natuurheelkunde worden de voeten als derde nier gezien.
Zeezout dat in supermarkten wordt verkocht is juist arm aan jodium, een uitzondering is Keltisch zeezout. In Keltisch zeezout zit echter niet meer jodium dan in Jozo. De wereldgezondheidsorganisatie WHO stelt de norm voor volwassenen op 150 microgram per dag.
Uit jaarlijkse steekproeven blijkt echter dat Keltisch zeezout bijzonder laag test op de aanwezigheid van zware metalen, radioactieve stoffen en andere vervuilende stoffen. Het zout scoort zo laag in de testen dat het ver onder de landelijke Franse en Europese normen zit voor deze stoffen.
Keltisch zout is uitermate geschikt als alternatief tafelzout voor het zouten van culinaire gerechten. De betere koks weten al jaren dat sel gris tot de topzouten behoort en gebruiken het voor op de aardappelen, pasta of rijst.