Hoewel rundvlees absoluut een interessant en goedkoop alternatief is, blijft kalfsvlees dankzij zijn unieke smaak en gezonde eigenschappen onze favoriet.
Kalfsvlees is één van de duurdere vleessoorten. De kalfsvlees prijs verschilt echter per vleessoort. Doorgaans ligt de prijs voor de luxe vleessoorten, zoals biefstuk (kalfsoesters) rond 25 euro per kilo en de stoofvleessoorten 15 euro per kilo.
Zo steeg de prijs van rund- en kalfsvlees met bijna 18 procent. Dat komt vooral doordat veevoer duurder is geworden. Niet alleen rundvlees werd duurder, blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).
Kalfsvlees is van jonge runderen. De leeftijd ligt doorgaans rond de 6 tot 7 maanden. Een kalf is tot 1 jaar een kalf, daarna wordt het een rund genoemd. Het vlees wordt dan rundvlees genoemd.
Het grootste deel van het kalfsvlees (95%) uit Nederland wordt verkocht aan het buitenland. Waarom eten we geen kalfsvlees in Nederland? Nederland is door onze grootschalige melkveehouderij, een van de grootste leveranciers van kalfsvlees.
In kalfsvlees zitten belangrijke voedingsstoffen zoals vitamine B1, vitamine D, eiwitten en ijzer. Kalfsvlees is een magere vleessoort. Kalfsvlees is net als rundvlees rood vlees. Er is een verband tussen het eten van rood vlees en een hoger risico op beroerte, diabetes, darmkanker en longkanker.
Filet pure van het Belgische Wit-Blauw ras is veruit het malste stukje kalfsvlees en daarom ook het duurste stuk van het kalf. Uw slager kan dit naar wens in Chateaubriand, Tournedos, Biefstuk of Rosbief versnijden.
Kalfsvlees is een uitstekende bron van vitamines, mineralen en eiwitten. Het zeer eiwitrijk vlees bevat ijzer, omegavetzuren en verschillende vitaminen, zoals vitamine B1 en D. Deze vitaminen en mineralen zijn onmisbaar voor een gezonde levensstijl.
Kalfsvlees is mals en mager. Die malsheid is te danken aan de relatief kleine hoeveelheid bindweefsel. Het vlees is jong en de spierbundels zijn nog niet volledig ontwikkeld. Ook de geringe hoeveelheid vet is verklaarbaar.
De beste stukken kalfsvlees komen uit de rug, zoals de haas en de kotelet, en uit de achterkwartieren, waaruit vooral kalfsoesters en schnitzels komen. Vlees van de haas is het duurst en wordt voornamelijk verkocht in medaillons. Vlees uit het achterwerk is vooral geschikt voor snelle bereidingen zoals steak.
Bij het kopen van kalfsvlees raden we aan om te letten op de kleur van het vlees. Hoewel het tot 'rood vlees' behoort, is de kleur niet letterlijk rood. Het JONG geRUND kalfsvlees heeft een rosé kleur, terwijl kalfsproducten uit de supermarkt vaak een wittere/blankere kleur hebben.
Filet pure van het Belgische Wit-Blauw ras is veruit het malste stukje rundvlees en daarom ook het duurste stuk van het rund. Uw slager kan dit naar wens in Chateaubriand, Tournedos, Biefstuk of Rosbief versnijden.
Ons kalfsvlees is afkomstig van Nederlandse bodem, en halal geslacht. Ons kalfsvlees is vrij van eventuele toegevoegde stoffen, zoals antibiotica en groeihormonen. Ons kalfsvlees is heerlijk zacht van smaak, en afkomstig van een boer die om zijn kalveren geeft.
Vleesch.nl: dé vleeswebshop waar je natuurlijk en topkwaliteit kalfsvlees kunt kopen. Het kalfsvlees komt van onze eigen boerderij in Brabant. Het gehele proces, van boerderij tot slager is traceerbaar en open. De slagers afstruinen voor heerlijk kalfsvlees is verleden tijd.
Kalfsvlees is vlees dat erg mals, zacht en verfijnd van smaak is. Kalveren uit Nederland zijn gevoed met melk en ruwvoer, is veilig en van hoge kwaliteit. Er zijn veel verschillende soorten producten, van kalfsschnitzels tot osso buco.
De beste manier om het vlees te snijden is op de draad. Met 'draad' worden de spiervezels van het vlees bedoeld. Kijk hoe deze lopen en snijd hiertegen in. Zo voorkom je dat je vlees taai wordt.
Kalfsvlees kan 'rood' gegeten worden. Met name delen van het achtervlees, zoals de kalfsoester, de kalfshaas en de entrecote. Van de zachtere achterdelen kan ook kalfstartaar worden gemaakt. Ga zorgvuldig om met het bewaren en bereiden van (kalfs)vlees.
Er zijn diverse soorten kalfsvlees. Kalfsvlees is van kalveren met een leeftijd tot 8 maanden, gevoerd met kalvermelk en ruwvoer. Daarnaast is er 'rosé kalfsvlees' van kalveren van 8 tot 12 maanden. Verder is er de categorie 'jong rosé' kalfsvlees van dieren tot acht maanden, gevoerd met vezelrijke mengvoeders.
Kalveren in de blankvleessector staan maximaal zes maanden op stal, voor de dieren in de rosévleessector is dat maximaal acht maanden.
Kalfsvlees is er in twee soorten: kalfsvlees en rosé kalfsvlees. Het kalfsvlees komt van kalveren die tot 8 maanden oud zijn. Rosé kalfsvlees komt van kalveren die tussen de 8 en 12 maanden oud zijn. De kalveren komen uit de zuivelindustrie.
Blankvleeskalveren (met een gemiddelde leeftijd bij het slachten van 25 weken) hebben een levend eindgewicht van 225 kg; jonge rosékalveren (een gemiddelde leeftijd bij het slachten van 30 weken) een levend eindgewicht van 300 kg, oude rosékalveren (een gemiddelde leeftijd bij het slachten van 40 weken ) een levend ...
Kalfsvlees is consumptievlees afkomstig van jonge runderen tot 12 maanden oud.