Als je in Ischgl zelf zit kan je het heel duur maken. Als je een dorp verderop een appartementje zoekt in Kappl of in Mathon (goede skibusverbinding of gratis parkeren onderaan Silvrettabahn) dan is het niet duurder dan andere grote gebieden qua skipas en eten op de piste. Het dorp Ischgl kan vooral vrij prijzig zijn.
Ischgl doet het gewoon om wintersporters een topervaring te bieden. Zo bezien is het nog een godswonder dat een skipas Ischgl – Samnaun voor een week in het hoogseizoen 'slechts' 262 euro kost.
Natuurlijk kan een pitstop in het Zwitserse Samnaun niet ontbreken. Je raakt dan ook niet gauw uitgekeken op het skigebied van Ischgl en veel wintersporters keren hier jaarlijks terug. Ondanks het kleine aantal blauwe pistes (16%) is het skigebied niet per se moeilijk te noemen.
Prachtig skigebied en goede apres ski. Leuk om een keer mee te maken maar niet een dorp waar je ieder jaar terug naar toe wilt gaan. Ischgl is een super gebied voor de echte wintersport liefhebber. Er is genoeg aan km's piste voor iedereen.
Tijdens je zomervakantie in Ischgl kun je tal van activiteiten ondernemen. De omgeving rond Ischgl leent zich onder andere uitstekend voor het maken van wandelingen en mountainbiketochten. Ook watersporters en alpinisten vinden hier goede mogelijkheden om hun hobby uit te oefenen.
Om met het vliegtuig naar Ischgl te reizen kun je het beste vliegen op luchthaven Innsbruck. Vanaf daar is het nog een klein stukje rijden naar Ischgl. Dit kun je afleggen met de taxi, een huurauto, maar ook met een shuttlebus of de trein.
Afhankelijk van meerdere variabelen
Al deze variabelen hebben invloed op het aantal kilometers dat je op een dag kunt skiën. Toch lijkt een gemiddelde van 31 kilometer per dag best reëel.
Sinds vorig jaar is Ski Arlberg officiëeel het grootste aaneengesloten skigebied van Oostenrijk met maar liefst 305 km piste en 87 skiliften. En dat allemaal dankzij de opening van drie nieuwe skiliften waardoor alle skigebieden van de Arlberg vorig jaar met elkaar verbonden zijn.
Winter 2022-2023
Wil je nóg meer pistekilometers, kies dan de 'Silvretta skipas Paznaun-Samnaun'. Deze is iets duurder en geeft toegang tot 73 liften met een capaciteit van 130.700 personen per uur in de plaatsen Ischgl, Samnaun, Galtür, Kappl en See.
Volwassenen betalen tijdens skiseizoen 2021/2022 gemiddeld € 292,96 voor een 6-daagse skipas in het hoogseizoen. Net zoals tijdens skiseizoen 2020/2021 zijn veel skipassen duurder geworden. Gemiddeld is de prijs met 3,42% gestegen. Overigens is de stijging niet in alle landen gelijk.
Oostenrijk prijzig
Opmerkelijk: in Oostenrijk liggen de prijzen in de horeca lager dan in Nederland, maar zijn de boodschappen juist weer veel duurder. In het Alpenland is vooral vlees erg duur, dus wie van barbecueën houdt, kan beter een camping in Spanje, Duitsland of Italië boeken.
Veruit het duurste land is Oostenrijk, waar de prijzen voor eten gemiddeld 27 procent boven gemiddeld liggen. Frankrijk is gemiddeld 16 procent duurder, Italië 13 procent en Duitsland 2 procent. Ter vergelijking: in Nederland is eten gemiddeld 1 procent duurder dan in de rest van de Europese Unie.
Maar hoe zit het nu tijdens het skiën? Je glijdt namelijk veel en daar stijgt je hartslag niet veel van. Het is daarom minder intensief dan hardlopen of fietsen.
Gemiddeld verbranden mannen (die meestal zwaarder zijn) ongeveer 500 calorieën per uur tijdens het skiën. Vrouwen (die gemiddeld lichter zijn dan mannen) verbranden ongeveer 400 calorieën per uur.
Veel ervaren skiërs halen een gemiddelde snelheid van 40 tot 60 km/u en moeten dus met een veiligheidsafstand van minstens 10 tot 15 meter rekening houden!
Het skigebied van Ischgl weet iedereen te betoveren met zijn brede pistes en fantastische vergezichten. 90% van alle pistes ligt boven de 2.000 meter waardoor je verzekerd bent van perfecte sneeuwcondities tot in april. Ook in de top 10 lijstjes van après-ski heeft Ischgl een vaste plek in de bovenste regionen.