Wanneer is een infiltratievoorziening verplicht? Het plaatsen van een infiltratievoorziening wordt opgelegd via de GSV Hemelwater bij nieuwbouw/herbouw/uitbreidingen groter dan 40m² wanneer het perceel groter of gelijk is aan 250m². Dit wordt opgelegd via de omgevingsvergunning.
Enkel wanneer infiltratie slechts deels mogelijk is of onmogelijk is omwille van de grondwaterstand of de aanwezigheid van een kleibodem, kan aan buffering met vertraagde afvoer worden gedacht. Bufferen is het zoveel mogelijk ophouden en vervolgens vertraagd afvoeren van hemelwater.
Overtollig regenwater in de grond laten sijpelen of een infiltratievoorziening is verplicht bij bouw, herbouw of uitbreiding van een overdekte constructie met een nieuwe oppervlakte van meer dan 40 m2. Bij nieuwe verkavelingen zijn collectieve infiltratievoorzieningen verplicht.
Je zorgt ervoor dat de, al dan niet verharde, bodem het regenwater op een of andere manier doorlaat. Dat is de meest natuurlijke manier en is steeds te verkiezen. Om het grondwater aan te vullen is het vermijden van verharding of een waterdoorlatende verharding nog steeds de beste optie.
Is je dakoppervlakte groter dan 80m² dan moet je regenwaterput minstens 7.500 liter groot zijn.Wanneer je dak meer dan 120m² beslaat, dan is een put van 10.000 liter verplicht. Dat water moet dan weer verplicht gebruikt worden voor het doorspoelen van het toilet, als poetswater of voor de wasmachine.
Is uw regenwaterput vol? Dan loopt het water naar de tunnels of de kratten om vervolgens gelijkmatig terug in de bodem te worden gebracht.
Een septische put (beerput) was steeds verplicht voor woningen die niet op de openbare riolering zijn aangesloten. Sinds 1 januari 2016 geldt dit nu ook voor nieuwbouwwoningen die wel worden aangesloten op de openbare riolering.
Gemiddeld genomen bedragen de kosten voor een infiltratiesysteem ca. € 0,25 per liter. Een pakket van 4.500 liter kost dan dus € 1.125,-.
U doet het de eerste dag best ook rustig aan. Het is mogelijk dat uw nek of rug pijnlijk aanvoelen in de dagen na de behandeling. Dit is een gevolg van de prik zelf en van de reactie van het lichaam op een lichaamsvreemde stof. Vanaf de derde dag zal deze pijn geleidelijk afnemen en verdwijnen.
Je mag 24u niet deelnemen aan het verkeer. Op de behandeldag en de dag nadien moet je niet werken.
Hemelwaterafvoer (hwa) bestaande bouw. Moet een bestaande woning zijn voorzien van hemelwaterafvoeren? Nee. Alleen bij nieuwbouw is het aanbrengen van een hemelwateraf- voervoorziening verplicht.
Regenwaterput beton: prijs
Voor een put van 10.000 liter is dat ongeveer 1.000 euro. De prijs van een regenwaterput van beton is echter van een aantal factoren afhankelijk.
De eigenaar van het terrein waarop het hemelwater valt is primair verantwoordelijk voor de afvoer van het hemelwater.
Na de infiltratie
U mag 0,5 tot 1,5 uur uitrusten in een bed of een ligzetel in de dagkliniek. U mag NOOIT alleen naar huis gaan. Laat u dus STEEDS vergezellen door iemand die verantwoordelijk is voor uw verplaatsing en vervoer. Na toestemming van de arts mag u naar huis.
Infiltratiekratten diepte onder een tuin of looppad
Onder een looppad moet je rekening houden met een minimale diepte van 60 centimeter van de standaard infiltratiekrat en minimaal 50 centimeter diepte voor de zware infiltratiekratten.
In de meeste gevallen worden er ook cortisonen toegediend tijdens de infiltratie. In dat geval spreken we van een 'therapeutische infiltratie'. Het effect van deze medicatie begint pas na enkele dagen tot weken zichtbaar te worden en kan erg lang aanhouden (soms meer dan een jaar).
Deze ingreep kost 74,82 euro. Indien u nog vragen heeft, contacteer uw arts of verpleegkundige.
Het is raadzaam iemand mee te nemen die u kan rijden. Alhoewel autorijden meestal goed mogelijk is na een injectie in de knie of schouder, kan de verdoving het gevoel en de kracht beïnvloeden.
De mogelijke bijwerkingen na percutane cortisone infiltratie zijn: infecties, euforie/opvliegers, hyperglycemie, hypertensie, roodheid, huidatrofie, … Als minimuminterval tussen 2 infiltraties wordt 10 à 14 dagen aangehaald. Het maximum aantal infiltraties is 3 per jaar.
Na enkele dagen begint de medicatie te werken, met een te beoordelen resultaat na één à twee weken. Omdat een ontsteking van de epidurale zenuwen door een hernia of vernauwing dikwijls hardnekkig is, komt frequent de pijn terug na verloop van tijd.
Dit is een inspuiting met een lokaal verdovingsmiddel en een ontstekingsremmer (cortisone) in de epidurale ruimte, die zich bevindt rond het ruggenmerg. Het doel is de ontsteking van de zenuw aan te pakken, waardoor je pijn sneller zal verminderen en je terug actiever kan zijn.
Als er geen septische put moet komen, vloeit al het huishoudelijk afvalwater naar een sifon- of verzamelput en vandaar naar de riolering. Deze put komt op de rooilijn, op de scheiding van de woningriolering en die van de straat.
Geen riolering in de straat = verplicht: deze woningen zijn nog niet aangesloten op een waterzuiveringsinstallatie. In deze situatie is het verplicht om een septische put te plaatsen in afwachting van een aansluiting op het riool. In dit geval gaat het over zowel zwart als grijs water.
Bij normaal gebruik moet u uw septische put om de 3 à 4 jaar ledigen.