Hummus is een heerlijk gezond glutenvrij tussendoortje, een fijne smaakmaker en multi-inzetbaar in veel gerechten.
Tahin Zonder Zeezout 350 gram
Glutenvrije tahin uitsluitend uit vers geroosterd en gemalen biologisch sesamzaad. Lekker op brood, beschuit, crackers en als ingrediënt in sauzen.
Van nature glutenvrij zijn in ieder geval: (Zilvervlies)rijst. (Zoete) aardappelen. (Gedroogde of verse) peulvruchten, zoals bruine en witte bonen, kapucijners, linzen, kikkererwten en sojabonen.
Alle mayonaises van Remia Professioneel zijn glutenvrij!
Ongeveer 1 procent van de Nederlanders heeft glutenintolerantie (coeliakie), dit zijn zo'n 170.000 mensen. Het is voor deze groep belangrijk dat ze glutenvrij eten.
Wist je dat oldskool Nutella ook gewoon glutenvrij is? Voor wie gestampte muisjes mist: deze muisjespasta is glutenvrij. En de kokospasta ook. Let op: ze kunnen wel sporen bevatten.
#3: verlichting van darmklachten
Het is logisch om glutenvrij te eten bij glutensensitiviteit en coeliakie. Maar ook bij een opgeblazen gevoel, obstipatie of winderigheid kan een glutenvrij dieet uitkomst bieden. Deze soms onverklaarbare klachten worden vaak bestempeld als prikkelbaar darm syndroom (PDS).
Patat is glutenvrij.
Sommige cafetaria's of restaurants bakken in hetzelfde frituurvet niet glutenvrije kroketten of bitterballen. Hierdoor kan er kruisbesmetting ontstaan door het paneermeel van de kroketten (bitterballen) of gepaneerde aardappelkroketjes.
Bij ketchup en mayonaise geldt hetzelfde: er kunnen om levensmiddeltechnologische redenen glutenhoudende ingrediënten toegevoegd worden. Dus: altijd nauwgezet lezen, wat er op de verpakking staat en navraag doen.
Remia Fritessaus wordt bereid met vrije uitloop eieren en is natuurlijk glutenvrij. Zij is lekker bij diverse snacks, frites en salades. Door onze handzame 800 ML tube kunt u makkelijk doseren en wordt een optimaal smaakbehoud gegarandeerd.
Ja, pindakaas is normaal gesproken een glutenvrij product. We moeten wel een kanttekening maken: sommige andere soorten of merken pindakaas bevatten mogelijk (sporen van) gluten. Door zogeheten 'kruisbestuiving' is het namelijk mogelijk dat er in sommige soorten pindakaas gluten zitten verstopt.
Sommige personen krijgen direct klachten, bij anderen komen de klachten na een aantal dagen opzetten. Iemand met glutensensitiviteit zal waarschijnlijk minder heftig reageren op het binnenkrijgen van gluten dan iemand met coeliakie die per ongeluk gluten gegeten heeft.
Door het eten van gluten ontstaan voornamelijk ontstekingsreacties in het darmslijmvlies van de dunne darm. Door de reactie van het afweersysteem op de inname van gluten kunnen klachten ontstaan, zoals diarree, buikpijn, vermoeidheid, depressie en gewichtsverlies.
Waar koop je het? Tahin is te koop bij de grotere supermarkten, en steeds vaker ook bij kleinere supermarkten. Bij de toko zit je sowieso goed.
Toen onze oprichter, Henry J. Heinz, in 1896 met een trein door New York City reed, zag hij een bord wat 21 schoenstijlen adverteerde, wat hij een goed idee vond. Hoewel Heinz toentertijd al meer dan 60 producten produceerde, vond hij 57 een geluksnummer.
Remia Tomaten Ketchup | Tube 880 G
De Remia Tomatenketchup is vol van smaak en bevat 30% minder suiker dan de meeste ketchups. Deze tomaten ketchup is 100% natuurlijk, lactosevrij, glutenvrij, allergenenvrij en vegan. Lekker bij een hamburger, hotdog of tosti. Verpakt in 880g tube.
McDonald's. De glutenvrije Hamburger, Cheeseburger en Quarter Pounder zijn bij ruim 171 restaurants van McDonald's verkrijgbaar. Via het icoon 'Lekker Glutenvrij'.
Ja, die bestaat. Een standaard frikandel kan door paneermeel en/of sojasaus gluten bevatten. Door een specifieke bereiding en keuze van ingrediënten kan een frikandel het label glutenvrij krijgen.
Frietlovers: alle sauzen zijn standaard glutenvrij en er zijn meerdere glutenvrije snacks; kroketten, bamischijven, kaassoufflés en frikandellen. Harry's Snackcounter: glutenvrije patat, frikandel, kroket en mexicano. Cafetaria & Eethuis 't Snekkie: glutenvrije snacks, patat en mayo.
Direct na het eten van een product met gluten, waaronder brood, kunnen klachten ontstaan zoals misselijkheid, een opgezette buik, buikpijn, energietekort, diarree of juist verstopping. Wanneer je elke keer nadat je iets met gluten eet, last hebt van buikpijn of een andere klacht, dan kan dit duiden op coeliakie.
Chocolade zelf, zonder bijvoorbeeld toevoegingen van koek, is in principe glutenvrij. In het algemeen zijn het de chocolades met vulling of andere toevoegingen – zoals biscuit - waar je extra op moet letten als je glutenvrij wil of vanwege gezondheidsredenen moet eten.
Ze hebben vaak een stinkende, vettige en schuimende ontlasting. Bij volwassenen zijn de klachten meestal wat minder duidelijk. Zij kunnen last hebben van diarree, verstopping, een opgezette buik, buikpijn, plakkerige ontlasting of gewichtsverlies.
Roomboter, melk, naturel yoghurt of kwark, room, verse kaas zoals ricotta, mascarpone, mozzarella, Parmezaanse kaas, Nederlandse harde kazen van koe, geit of schaap zijn glutenvrij.
Gelukkig zijn er veel glutenvrije dingen die u wel mag eten, zoals: vis, vlees, kip, eieren. aardappelen, groente en fruit.