"Vooral als alternatief voor roomboter, omdat dit veel verzadigd vet bevat en hummus juist onverzadigd vet, wat beter thuishoort in een gezonde voeding. Echter bevat hummus geen vitamine A en D, wat je wel vindt in halva- en margarine.
Kikkererwten bevatten veel eiwitten, wat goed is voor je spieropbouw. Behalve veel eiwitten bevat hummus ook magnesium, ijzer, zink, molybdeen, mangaan, fosfor, folaat ( ook wel foliumzuur) en vitamine B6. Voeding met foliumzuur kan het risico op darmkanker verlagen. Daarnaast bevat hummus veel vezels.
Hummus is een makkelijke vervanging voor boter, margarine of mayonaise in sandwiches . Het bevat weinig verzadigd vet en is een geweldige bron van vezels en plantaardige eiwitten.
Een handje geroosterde kikkererwten bevat ongeveer 100 kilocalorieën, 5 gram proteïne en iets meer dan 3 gram vezels voor een verzadigend gevoel. Ook hummus is een verantwoord tussendoortje: ideaal om op een cracker te smeren of om groentjes in te dippen!
Hummus en plantaardige spreads zijn rijk aan vezels, plantaardige eiwitten en gezonde vetten. Ze zijn ideaal voor vegetariërs en veganisten, en zijn ook goed voor je hartgezondheid dankzij hun lage gehalte aan verzadigde vetten. Opties zijn bijvoorbeeld klassieke hummus, bietenhummus, avocadospread of guacamole.
Het zit boordevol smaak, vooral als je een heerlijke hummus gebruikt die vol zit met goede dingen zoals groenten of knoflook . Ik vind het ook geweldig omdat ik een simpele restauranttruc heb gebruikt om de groenten te dresseren voordat ik ze in deze sandwich deed. Mmm, het is een stap die je niet mag overslaan!
Gemiddeld genomen bedraagt de voedingswaarde per 100 gram: 312 kcal: Dat is dus best veel. Hoewel het gezond is moet je er dus niet mee overdrijven als je wil afvallen. Om aan te komen kan het juist handig zijn om dikker te smeren of hummus overal als topping aan toe te voegen.
Hummus is een goede bron van eiwitten
Niet alleen voor fanatieke sporters, maar voor iedereen. Je lichaam heeft deze belangrijke bouwstoffen namelijk nodig om je botten en spieren te onderhouden. Kom je met moeite aan je dagelijkse portie eiwitten?Dan heb je een hele goede reden om meer hummus te eten.
Het valt de Consumentenbond op dat vooral A-merken hummus maken met een ongezondere samenstelling. Zo krijgt de bekende Maza hummus geen enkele A, zelfs de zoutarme variant niet. Chef-kok en kookboekenauteur Mounir Toub eet nooit hummus uit de supermarkt.
Hummus bevat over het algemeen iets meer vezels dan pindakaas . Vitaminen en mineralen: Hummus is een goede bron van foliumzuur, ijzer en vitamine C, terwijl pindakaas vitamine E en magnesium bevat.
Rijk, smakelijk en voedzaam, notenboters zoals amandel, cashew, pinda en tahin zijn uitstekende vervangers voor boter bij het bakken en koken. Ze helpen vocht in beslag en deeg vast te houden en geven uw gebakken goederen en andere gerechten een nootachtige smaak.
Over het algemeen hebben de hummus varianten met groente de meest gezonde samenstelling, oordeelt de Consumentenbond. Die scoren het vaakst een A. Daarna komen de pikante varianten, gevolgd door de naturel hummus en de hummus met kruiden. De hummus soorten met fruit scoren het laagst, vooral C's en nooit een A.
Hummus is een puree van onder andere kikkererwten. Kikkererwten vallen onder peulvruchten en zijn goed voor je gezondheid. Ze verlagen onder andere je cholesterolgehalte, wat helpt om de bloedvaten gezond te houden.
Het zijn vooral de kikkererwten die voor het gezonde imago van hummus zorgen. Deze erwten bevatten namelijk gezonde eiwitten, vezels en mineralen die cholesterolverlagend kunnen werken en zorgen voor een verzadigd gevoel.
Het Groene Boekje geeft uitsluitsel: het is … hummus. Met 2x een 'u' en 2x een 'm'. Ook humus bestaat, maar dat is niet eetbaar. Humus is 'teelaarde'.
Hummus. Voor de mensen die wat nieuws willen proberen is er hummus. Deze pasta wordt grotendeels gemaakt van kikkererwten. Hummus is rijk aan vezels en vol van smaak, daarom is het een zeer geschikte kandidaat voor mager broodbeleg tijdens je lunch of ontbijt.
Hummus is zo'n voedingsmiddel dat er om bekend staat dat het niet alleen heel lekker is, maar ook heel gezond. Het is een voedzame spread voor op brood, maar je kan er ook heel goed wat rauwkost in dippen. Doordat het van kikkerwten wordt gemaakt zit het boordevol eiwitten en daar worden we blij van als hardlopers!
Je kan vast nog veel meer verzinnen dat goed combineert met hummus. Denk aan gegrilde of geroosterde groenten zoals aubergine, bloemkoolroosjes, pompoen, zoete aardappel, kikkererwten of artisjokharten.
Conclusie. De AH Klassieke hummus en de AH Hummus scoren het best op de meeste punten. Beide zijn ze laag in verzadigd vet en bevatten de meeste kikkererwten. Qua vezels en zout scoort de AH Hummus net even iets beter, maar voor welke van de twee je kiest, dat maakt niet zo heel veel uit.
Gewichtsverlies en onze favoriete dip. Veel mensen maken zich zorgen en vragen zich af of hummus dikmakend is als ze aan hun dieet beginnen. Dat is jammer, want humus kan een geweldige snack zijn die daadwerkelijk helpt bij het afvallen . Dat komt omdat enkelvoudig onverzadigde vetten je helpen om af te vallen, met name buikvet.
Kortom: Hummus is een zeer goede bron van vezels, wat de stoelgang ten goede kan komen. Bovendien kunnen vezels zorgen voor toename van gezonde darmbacteriën, die vezels omzetten in butyraat – een vorm van vetzuur die als voeding kan dienen voor de cellen in de darmen.
"Hummus, notenpasta en kaas bevatten veel eiwitten die het lichaam nodig heeft voor het behoud van onze spiermassa. Daarnaast bevatten hummus en notenpasta ook veel vezels, die zorgen weer voor het langdurige verzadigde gevoel. Je kunt ook zelf een spread maken van avocado of een gekookt ei op je brood doen."