De kleurcode van het reisadvies voor Venezuela is voor een groot deel oranje. Het is niet veilig om naar oranje gebied met vakantie te gaan. Ga alleen als het nodig is, bijvoorbeeld voor familiebezoek bij overlijden, ernstige ziekte of ongeval van een familielid.
Veiligheid. Caracas staat bekend als een van de gevaarlijkste steden ter wereld. Ga 's avonds niet alleen op straat en loop niet te koop met dure spullen. Vraag daarnaast aan locals wat wel en niet veilig is.
Is Venezuela een duur land? De prijzen van basisproducten in Venezuela zijn lager dan in Nederland. Je moet 1.69 keer minder betalen om te winkelen in Venezuela dan in Nederland.
Actuele status: Alle niet-essentiële reizen naar Isla Margarita worden ontraden. Actuele kleurcode: Oranje. Door deze status is er een gedeeltelijk negatief reisadvies van kracht voor Isla Margarita.
Vereisten voor een toeristenvisum voor Venezuela voor Nederlandse paspoorthouders. Geen visum benodigd voor een verblijf van maximaal 90 dagen. De reiziger moet: In het bezit zijn van een paspoort dat nog zes maanden geldig is bij aankomst, met tenminste één lege visumpagina.
Het eten Venezuela heeft in de loop der jaren een eigen unieke smaak en stijl ontwikkeld. Als je door Venezuela reist bent je altijd in de buurt van de kust, dus veel gerechten zijn gebaseerd op vis en zeevruchten. Als je richting de hooglanden trekt veranderen de ingrediënten meer richting maïs en rijst.
Venezuela heeft ook de hoogste waterval ter wereld namelijk de Ángelwaterval met een hoogte van 979 meter. Aan de kust vind je mooie zandstranden met helderblauw water. Hier kun je ook o.a. duiken en snorkelen. Verder staat Venezuela bekend om een aantal Nationale parken, kerken en grotten.
Hoe lang is het vliegen naar Venezuela? Naar Caracas, de hoofdstad van Venezuela is de vluchtduur inclusief een overstap ongeveer 12 uur. Voor overige bestemmingen is de vliegtijd langer vanwege meerdere overstappen. La Chinita International Airport in Maracaibo bereik je in iets meer dan 17 uur.
Populaire bestemmingen in Venezuela
#Caracas+vanaf € 1.559p.p. #Valencia+vanaf € 1.430p.p.
Door de verslechtering van de complexe politieke en sociaaleconomische situatie in Venezuela, hebben sinds 2014 bijna 6 miljoen Venezolanen het land verlaten. Hun salaris en spaargeld is niets meer waard. Mensen zijn op zoek naar voedsel, onderdak en medische voorzieningen.
In Venezuela heerst een tropisch klimaat. Het weer in Venezuela is gedurende het hele jaar aangenaam warm: de gemiddelde temperatuur is 27 graden Celsius en de zon schijnt 350 dagen van het jaar. In de kustgebieden is het goed uit te houden, ook in de zon. Er staat altijd wind.
de Venezolaanse
(v.) Verbuigingen: Venezolaansen (meerv.)
Door de groeiende politieke en economische onzekerheid zijn miljoenen Venezolanen het land ontvlucht. Zij trekken veelal naar Colombia, Ecuador en Peru en in kleinere aantallen ook naar Brazilië, Aruba en Curaçao. Op Curaçao verblijven momenteel naar schatting 26.000 Venezolanen.
Nicolás Maduro Moros (Caracas, 23 november 1962) is een Venezolaans politicus namens de Verenigde Socialistische Partij van Venezuela. Sinds 2013 is hij de president van Venezuela.
In 2022 telt de bevolking van Venezuela 29.267.000 inwoners. In 1960 woonden er in Venezuela nog 8.141.839 personen.
Colombia ligt in het noordwesten van Zuid-Amerika. Het land grenst aan Panama, Peru, Ecuador, Brazilië en Venezuela. Het land heeft zowel kusten aan de Caraïbische Zee en Grote Oceaan.
Geografie. De republiek Venezuela (officieel: República de Venezuela) is qua grootte het zesde land op het Zuid-Amerikaanse continent. Het land heeft een oppervlakte van 916.700 km2 en is daarmee ongeveer 22x zo groot als Nederland.
De Bolivariaanse Republiek Venezuela is een land in het noorden van Zuid-Amerika, dat grenst aan de Caribische Zee en de Atlantische Oceaan in het noorden, Guyana in het oosten, Brazilië in het zuiden en Colombia in het westen.
Meer dan tweederde (69%) van alle vluchtelingen komt uit slechts 5 landen: Syrië (6,8 miljoen) Venezuela (4,6 miljoen) Afghanistan (2,7 miljoen)
Venezolaans symbool
Orchidee (Cattleya mossiae): is op 23 maart 1952 tot nationale bloem van Venezuela verklaard. Deze soort orchidee werd in 1830 in Venezuela voor het eerst ontdekt.
Maar liefst 1,8 miljoen mensen hebben hun toevlucht gezocht in buurland Colombia. Zij hebben dringend behoefte aan voedsel, onderdak, medische zorg en bescherming. Stichting Vluchteling en haar partners ter plekke bieden hulp aan vluchtelingen in Colombia en in de omringende landen.