Is het de of het schat In de Nederlandse taal gebruiken wij de schat.
Een schat is een waardevol bezit. In Nederland wordt een schat volgens boek 5, artikel 13 van het Burgerlijk Wetboek ook wel gedefinieerd als “een zaak van waarde, die zo lang verborgen is geweest dat de eigenaar niet meer kan worden opgespoord”. Vanouds kon het de betekenis hebben van vee.
schatten (meerv.) Voorbeeld: `Lieve schat, ik kom vandaag wat later thuis. `
Als mens ben je in het bezit van drie kostbare schatten. De eerste schat is je levenskracht, de tweede je bewustzijn en de derde je spirituele vermogens.
schat (zn) : amant, beminde, bout, darling, engel, geliefde, hartendief, hartenlap, lief, liefje, lieveling, lieverd, lieverdje, minnaar, schattebout, snoepje, snoes, vlam, zoetelief, uitverkorene. schat (zn) : bezit, hoop, overvloed, rijkdom, voorraad, weelde.
Misschien schatje, poepie, liefje of lekker ding? Heel goed, want het hebben van koosnaampjes is namelijk goed voor jullie relatie. Het geven van koosnaampjes is de ideale manier om jullie band te versterken.
De correcte vorm is: het lieve kind . Bij een het -woord krijgt het bijvoeglijk naamwoord een buigings-e als het wordt voorafgegaan door het , dit , dat , een bezittelijk voornaamwoord of een genitief.
lief (bn) : aanhalig, aardig, beelderig, behulpzaam, beminnelijk, bevallig, charmant, doddig, goed, hartelijk, honnig, schattig, snoeperig, snoepig, snoezig, vriendelijk, zoet, zorgzaam.
Geschenkensite Swinggift peilde bij 2.308 Belgen naar hun favoriete manier om hun geliefde aan te spreken. 'Bolleke', 'zoetje', 'lieverd' en 'poepie' zijn populair, maar als je alle varianten meetelt, springt 'schat' er toch bovenuit.
Daarnaast heb je natuurlijk ook nog allerlei regionale verschillen. In Vlaanderen is lief dus heel gewoon (en lieveke trouwens ook, en bolleke en zoeteke), terwijl in Nederland liefje gebruikelijker is. Binnen Nederland zijn er ook veel verschillen. Oelepetoetje en apegatje zouden typisch Amsterdams zijn.
Schat(je). Dit is de meest voorkomende koosnaam die stelletjes voor elkaar hebben. Het lijkt wel een vervanging voor de voornaam, behalve wanneer één van de twee boos is; dan wordt de voornaam ineens weer ingezet.
Gangbaarheid. Het woord schik staat in de Woordenlijst Nederlandse Taal van de Nederlandse Taalunie.
iemand die je lief vindt
Voorbeeld: `Dag lieverd, tot morgen!`
Een autodidact is iemand die zijn kennis door zelfstudie, en los van iedere begeleiding door een educatieve organisatie of opleiding, heeft verkregen.
Mensen met narcisme willen graag het stralende middelpunt zijn en doen er dan ook alles aan om zichzelf onder de aandacht te brengen. Sommigen opvallend, sommigen juist niet: zij hebben verborgen grootheidsgedachten.
bevallig (bn) : aangenaam, bekoorlijk, elegant, goedgevormd, gracieus, knap, lief, liefelijk, lieftallig, mooi, sierlijk. kranig (bn) : dapper, energiek, ferm, flink, knap, kordaat, manhaftig, manmoedig, standvastig, sterk, stoer, taai.
Vriendelijk en goed van karakter.Hartelijk, voorkomend, aardig, prettig, sympathiek, bevallig: een lief gezicht. Geliefde: mijn lief(je).
Van personen gezegd, wordt lief meestal gebruikt van iemand met een zacht, vriendelijk karakter, terwijl men bij aardig meer denkt aan vroolijkheid en opgeruimdheid.
Wanneer een vrouw namelijk bloost, betekent dit dat ze nerveus is. Het is een natuurlijke reactie waar ze geen controle over heeft.
Schatje, liefje, honnepon, een paar voorbeelden van koosnaampjes die dagelijks door velen worden gebruikt. Koosnamen, oftewel troetelnamen, zijn liefkozende benamingen die iemand geeft aan zijn of haar crush.
van buiten, niet van hier. gek, onwerkelijk; een vreemd gevoel. niet bekend; "het is mij vreemd". 1) Abnormaal 2) Afwijkend van de norm 3) Allogeen 4) Apart 5) Bespottelijk 6) Bijzonder 7) Bizar 8) Buitenissig 9) Buitenlands 10) Buitennissig 11) Buitensporig 12) Curie...