Een ondergetekende verklaring is geen correct Nederlands: het moet ondertekende zijn. Het voltooid deelwoord van ondertekenen, dat hier gebruikt moet worden, is ondertekend zonder -ge-, net zoals het voltooid deelwoord van ondervragen en ondersteunen respectievelijk ondervraagd en ondersteund is.
Getekend te : (woonplaats), Datum ondertekening: Handtekening aanvrager:Naam in blokletters: * Doorhalen wat van toepassing is.
schrijver van een bericht
Voorbeeld: `U kunt zich telefonisch wenden tot ondergetekende.
Paraferen = 1) Aftekenen 2) Een verkorte handtekening plaatsen 3) Goedkeuren 4) Korttekenen 5) ondertekenen 6) ondertekenen voor gezien 7) Signeren 8) Tekenen 9) Voor gezien tekenen 10) Waarmerken 11) Zijn handtekening plaatsen 12) Zijn ...
Ben jij openhartig? Dan ben je open in jouw communicatie en dat betekent vooral dat je eerlijk bent over jouw gevoelens. Open communicatie is de mate waarin je bereid bent om je te laten zien. En dus heeft openheid ook te maken met de mate waarin je je gevoelens deelt.
Eveneens en tevens zijn synoniemen van ook, maar het zijn vrij formele woorden. Het is aan te bevelen ze te vervangen door het neutrale woord ook.
Onder meer en onder andere zijn synoniemen. De betekenis is 'onder andere dingen (die ik ook zou kunnen noemen), behalve andere zaken, ook'. We hebben er onder meer / onder andere rillettes en eendenbout gegeten.
Omdat is een onderschikkend voegwoord: in de erop volgende bijzin staat de persoonsvorm achteraan. Ik open het raam, want het is hier veel te warm. Ik open het raam omdat het hier veel te warm is.
Als andere naar personen verwijst, schrijven we onder anderen. Ik zat twee uur vast in een trein, samen met onder anderen Gunter en Frank. Onder anderen Lili, Matilda en Ann brachten me een bezoekje in het ziekenhuis.
We schrijven eronder aan elkaar als de combinatie een voornaamwoordelijk bijwoord is. Dat is het geval als u de combinatie kunt vervangen door het oorspronkelijke voorzetsel en een naamwoord. Na eronder kan ook een dat-zin of een beknopte bijzin volgen.
Taaltip: onderin de kast / onder in de kast
'Onder in de grote kast' is met een spatie tussen onder en in: 'Ik zet het gourmetstel weer onder in de grote kast. ' Als er geen zelfstandig naamwoord volgt op onderin, is het één woord: 'De schoenen staan helemaal onderin.
Voegwoorden aan het begin van de zin
Volgens een ongeschreven regel mogen zinnen niet met een voegwoord beginnen.
De correcte spelling is moesten.
Vervoeging van het werkwoord moeten: ik moet, jij moet, wij moeten.
thans (bijwoord) 1(formeel) op dit ogenblik; = nu: thans is het ogenblik aangebroken waarop …
Opportunisme (Latijn opportunus) is handelen zonder rekening te houden met principes, alleen met de omstandigheden. Iemand die zonder principes handelt wordt wel een opportunist genoemd.
bijv. naamw. aardig en vriendschappelijk in omgang.
iets dat je positief wordt aangeraden Voorbeeld: `Die film is een aanrader. `Antoniem: ... Must = 1) aanrader 2) Absolute aanrader 3) Absolute noodzaak 4) Iets dat je gezien of gedaan moet hebben 5) Iets dat per se moet 6) Iets ononbeerlijks 7) Iets onontbeerlijks 8) Noodzaak 9) Noodzakelijkheid 10) Vereiste...
Als een brief al is opgemaakt en u moet onverwachts in de plaats van iemand anders ondertekenen, dan kunt u met de hand de afkorting i.o. ('in opdracht') voor uw handtekening schrijven. Als uw handtekening moeilijk leesbaar is, kunt u voor de duidelijkheid uw naam ook voluit onder uw handtekening schrijven.
Een document ondertekenen kan ook digitaal. Bijvoorbeeld als een handtekening zetten niet op locatie of via de post kan. Maak een foto van de handtekening en voeg die in. Of zet de handtekening met de computermuis of via een tablet of touchscreen.
Als na achterin geen zelfstandig naamwoord of persoonlijk voornaamwoord volgt, schrijven we de combinatie in één woord. Achterin is dan een bijwoord van plaats. Je wandelschoenen liggen achterin.
Als boven in gevolgd wordt door een zelfstandig naamwoord of een persoonlijk voornaamwoord, schrijven we de combinatie in twee woorden. In is dan een voorzetsel en boven een bijwoord bij dat voorzetsel. De vaas staat boven in de kast. De rapporten zitten boven in de stapel.
Het regent ook binnenin het gebouw. 'Binnenin' is natuurlijk juist als het de rol van bijwoord mag spelen: 'de schoonheid van vele mensen zit binnenin'. Zeggen ze toch ... Maar hier moet je natuurlijk een voorzetsel bij 'het gebouw' hebben en dat kan alleen maar door 'binnen in' ... in twee woorden te schrijven.