In Gent is het op de eerste zondag van de maand koopzondag.
Elke eerste zondag van de maand kunt u in Gent genieten van de 'koopzondagen': een extra dag waarop de winkels in de bruisende stad geopend zijn en u dan tóch nog tijd heeft om enkele leuke items op de kop te tikken. Vanaf 11u tot 18u kan u in het centrum de geweldige sfeer opsnuiven.
Brei een extra dagje shoppen aan je weekend tijdens de koopzondagen. Deze vinden elke eerste zondag van de maand plaats en voorzien verschillende randactiviteiten en leuke acties. De stad en de handelaars doen het nodige om iedereen een aangename en veilige winkelervaring te bezorgen.
Winkelen in Gent is heerlijk. Gent heeft het grootste winkel-wandelgebied van België en een veelzijdig markt- en winkelaanbod. Dat alles op een steenworp van elkaar. In Gent vind je de grote bekende kledingwinkels naast authentieke boetiekjes.
Tijdens de koopzondagen op de eerste zondag van de maand (Shop-op Zondag) kan je met een gratis ticket de bus en tram van De Lijn naar Gent nemen. Vraag een gratis ticket aan via SMS of via de website van De Lijn.
Een contactloos aangekocht ticket is wel duurder dan een 'm-ticket' dat via een app van De Lijn of andere spelers aangekocht wordt. Een m-ticket kost 1,80 euro.Een contactloos ticket kost 2,50 euro.
Gratis tram en bus elke eerste zondag van de maand
Op Shop-op Zondag, elke eerste zondag van de maand) is openbaar vervoer met bus en tram gratis in Gent. Vraag je gratis ticket aan: via de app van De Lijn (M-ticket, hiervoor heb je een account nodig)
De Veldstraat is een straat in het centrum van de Vlaamse stad Gent. Het is de belangrijkste winkelstraat van deze stad.
De meeste winkels in België zijn open van maandag tot en met zaterdag van 10 uur tot 18 uur. Op zondag zijn de winkels dicht. Winkels waar u eten kan kopen en supermarkten (Aldi, Lidl, Colruyt, Delhaize, Carrefour, Spar) zijn meestal al om 8.30 uur open en sluiten na 18 uur 's avonds.
In 1984 telt Gent, inclusief deelgemeenten, 4.356 winkels. Dat zijn er 18 per 1000 inwoners. Anno 2021 zijn het er nog 2.061, ruim de helft minder en slechts 8 winkels per 1000 inwoners. Winkels zijn doorgaans wel groter geworden in oppervlakte.
De meeste winkels in Gent zijn geopend van maandag tot en met zaterdag van 09.00 / 10.00 tot 17.00 of 18.00 uur. Warenhuizen blijven vaak langer open.
Dan is er goed nieuws want maandelijks is er in Brugge een vaste winkelzondag! Op elke eerste zondag van de maand zijn heel wat winkels geopend. Minimimum een 70 tal winkels zijn alvast geopend en dat aantal wordt constant uitgebreid.
Elke eerste zondag van de maand zijn er heel wat winkels open in de Antwerpse binnenstad. Kom shoppen en combineer met een bezoekje aan een van de talrijke restaurants & cafés, musea, markten en bezienswaardigheden. Want shoppen in Antwerpen is ... weten waar je begint maar niet waar je eindigt.
Verse voeding en nieuwe koopwaar op de Vrijdagmarkt
De markt vindt plaats van 7.30 tot 13.30 uur. Tijdens het zomeruur start de markt zelfs al 30 minuten vroeger. Op vrijdag 15 juli stopt de markt om 12 uur.
Gent is de duurste Vlaamse stad om een appartement te kopen, en de huisprijzen stijgen nergens zo snel. Dat blijkt uit een analyse van De Tijd op basis van cijfers van Statbel.
Gent heeft/is een fantastisch mooie (binnen)stad. Wij hadden de pech van slecht weer maar in de zomer moet het er heerlijk zijn met allemaal terassen, leuke kroegjes en goede restaurants. Je kunt er ook heerlijk shoppen en er zijn tal van bezienswaardigheden. Aanrader.
Betalen kan met Bancontact, Maestro, Visa, MasterCard of iDEAL. Betaal je met Bancontact op je smartphone of smartwatch? Zorg dan dat de Bancontact app of de app van je bank geïnstalleerd is.
Hoe gebruik je een ticket via sms? Koop je ticket voor je opstapt door DL te versturen naar 4884. Je ontvangt een antwoordbericht dat als vervoerbewijs geldt. Pas als je dat berichtje hebt ontvangen, mag je 60 minuten lang reizen met al onze bussen en trams (behalve de Limburgse snellijnen).
Op de bussen en trams zelf zal contactloos betaald kunnen worden met de bankkaart of met een app op je telefoon. Dat zijn de app van je bank of Apple Pay en Google Pay. De betaling gebeurt concreet door je bankkaart of telefoon tegen een console in het voertuig te houden.