Hoewel aloë vera een ingrediënt van allerlei schoonheidsproducten is, kan je aloë vera-gel ook rechtstreeks op je gezicht gebruiken. Wanneer het goed wordt gebruikt, helpt de gel om je huid te hydrateren en om fijne lijnen en rimpels glad te strijken. Het kan ook gebruikt worden om acne tegen te gaan.
Wanneer je een beetje Aloë vera op een watje dept en daarmee je make-up verwijdert is dat beter voor je huid. Gebruik het als gezichtscrème: Aloë vera werkt antibacterieel én hydraterend voor je huid. Gebruik Aloë vera-gel om een slechte adem tegen te gaan: Aloë vera kan je helpen van je slechte adem af te komen.
Kalmerend, hydraterend en anti-aging
Er zijn aanwijzingen dat aloë vera kan helpen bij huidproblemen als acne, eczeem en psoriasis, maar ook bij het herstel van wondjes en na verbranding. De plant bevat namelijk verschillende stoffen die een ontstekingsremmende en antibacteriële werking hebben.
Smeer dagelijks je huid in met Aloë vera gel. Scrub je huid af en toe.
Aloë vera zit vol met natuurlijke bestanddelen zoals proteïnen, mineralen en vitamines. Het heeft een zeer goede vochtinbrengende werking en zorgt voor een zachte en soepele huid.
Het kalmeert en koelt de huid waardoor het een perfecte gel is om te gebruiken bij verbranding door de zon of brandwonden. Het biedt direct verlichting. Aloë vera gel kan ook gebruikt worden tegen huidproblemen als eczeem, wondjes, acne, ontstekingen of een zwelling.
De eerste beste aloë vera gel is die van “Aloe Pura“. Dit merk valt onder het bedrijf Optima. Aangezien de aloë vera biologisch is geteeld, heeft Aloe Pura aloë vera op de markt kunnen brengen die voor 99,9% bestaat uit biologische ingrediënten. Je kunt de gel gebruiken om de huid te hydrateren en te verzachten.
Aloë vera wordt nog steeds gebruikt als medisch hulpmiddel, onder andere voor de heling van wondjes, bij huidaandoeningen, diabetes, astma, epilepsie en als laxeermiddel. Ook zouden de blaadjes van de Aloë vera-plant – die de genezende stoffen bevatten – bij brandwonden en psoriasis kunnen helpen.
Aloë-veradrankjes kunnen voor de meeste mensen geen kwaad. Toch kun je ze beter niet te vaak drinken. Er zijn gevallen bekend waarbij na het gebruik van aloë vera gezondheidsklachten optraden; het kan leiden tot kaliumtekort en krampen of diarree veroorzaken. Langdurig gebruik wordt dan ook afgeraden.
Vitamine A, C en E zijn antioxidanten en neutraliseren vrije radicalen, lees hier meer over in de blog over antioxidanten in een crème. In de gel van het aloë-veraplantje zit een geringe concentratie anthraquinone. Dit werkt pijnstillend, antibacterieel en doodt schimmels.
Als je Aloë Vera Juice neemt om je algehele gezondheid te verbeteren zou minimaal 60 ml. Genoeg zijn. Maar als je je lichaam echt een grote boost wilt geven kan dit oplopen tot 180 ml of meer per dag. Gemiddeld genomen nemen mensen ongeveer 120 ml per dag.
Je kunt Aloë vera gebruiken op meerdere manieren: Uitwendig – Smeer de gel direct uit het blad op je huid of in je haar. Inwendig – Drink het sap van de plant.
Aloë Vera en acne is dus absoluut aan te raden. Wat Aloë Vera naast het tegengaan van acne ook doet, is zorgen voor genezing van de beschadigde huid. Door acne kun je littekens hebben, maar Aloë Vera kan deze in ieder geval verminderen. Hydrateren is zeker bij acne erg belangrijk.
De meest krachtige Aloë vera
Zo wordt de gel in het blad veel gebruikt voor huid- en haarverzorging. Wij hebben ervoor gekozen om alleen de meest 'geneeskrachtige' soort te kweken, dat is de Aloë barbadensis miller en wordt in de volksmond ook wel alleen 'Aloë vera' genoemd.
Aloë vera kan zowel uitwendig als oraal worden gebruikt en kent een breed aantal toepassingen. Dit bijzondere, tropische plantje wordt traditioneel gebruikt omdat het verlichting zou bieden bij onder andere constipatie, PDS, huidklachten zoals eczeem en acne, sneetjes, insectenbeten en herpes.
De wortels groeien door en gaan vervolgens een richting op. Als ze omhoog groeien, komen ze uiteindelijk boven en worden dit nieuwe Aloë vera stekjes. Je kunt dit stekje afbreken van de wortel om vervolgens in een eigen potje te stekken. Maak je geen zorgen als er geen wortels aan je stekje zitten.
Gel van de Aloe Vera
Je kunt van het blad van de Aloe Vera steeds een stukje afsnijden en dit gebruiken en de rest van het blad in de koelkast bewaren. Het is ook mogelijk om een gel te maken die je langere tijd in de koelkast kunt bewaren en steeds weer kunt gebruiken.
Een aloë vera plant kopen doe je natuurlijk bij Dr. Green! Wij zijn het enige tuinbouwbedrijf in Europa dat zich volledig heeft gespecialiseerd in Aloë vera.
Aloë vera behoort tot de Liliaceae familie, volgens de Latijnse naam, die ook knoflook of ui omvat. Natuurlijk Aloë Vera is qua smaak en geur vergelijkbaar met andere planten in zijn familie, dus het heeft een karakteristieke smaak en een doordringende geur vergelijkbaar met knoflook.
Aloe Vera Gel is niet groen
Wanneer je een Aloe Vera blad zou afsnijden behoort de verse sap dik uit het binnenste deel van de plant gelatineachtig te zijn, die hooguit wittig oogt. Het binnenste deel van de bladeren, waar de echte en pure Aloe Vera gel van gemaakt wordt, is zo goed als transparant.
Aloë vera voor littekens gebruiken helpt om de huid beter te laten herstellen bij nieuwe en oudere littekens. Zodra de wond dicht is kun je tweemaal per dag je littekens insmeren met Aloë vera. De gel verzorgt, verzacht, hydrateert en herstelt de huid.
Officieel werkt Aloë vera dus niet tegen eczeem, omdat er geen wetenschappelijk onderzoek is uitgevoerd die dit bewijst. Maar Aloë vera verzacht en hydrateert de huid wel, waardoor je de zichtbaarheid van eczeem kunt verminderen.
Aloë Vera is een goed middel om de wond te dekken, het sluit de wond en versterkt de bloedtoevoer naar de wond zodat het sneller geneest. Aloë Vera staat bekend als een middel dat derdegraads brandwonden kan genezen en zonder littekens kan herstellen.
Aloë vera hydrateert droog en beschadigd haar
Dat maakt het een geweldig middel om je haar te hydrateren en droog haar te herstellen. Aloë vera voegt vocht toe aan je haar. Dat in tegenstelling tot olie, dat zelf geen vocht bevat maar er wel voor zorgt dat vocht in je haar niet uit je haar ontsnapt.