Die reactie is normaal en heeft te maken met het feit dat je huid moet wennen aan de ingrediënten. Naarmate je het product langer gebruikt, zal je merken dat de tinteling afneemt en uiteindelijk helemaal verdwijnt.
Vier oorzaken gevoelige huid
een huidaandoening (denk aan rosacea, eczeem of psoriasis) een allergie voor cosmetica. irritatie door (verkeerd) gebruik van cosmetica. een overgevoelige huid.
Fout 2: je kleimasker te lang laten zitten
Het is daarom aan te raden om niet te wachten tot je kleimasker volledig opdroogt, maar om het na tien minuten te verwijderen van je gezicht (zoals geadviseerd bij het Porie zuiverend kleimasker). Laat je kleimasker dus nooit helemaal intrekken.
Hoe vaak gebruik je een gezichtsmasker? Je kunt het beste 2 tot 3 keer per week een gezichtsmasker gebruiken, naast je dagelijkse gezichtsverzorging, zodat je gezicht een turboboost krijgt met alles wat het nodig heeft.
Magazine vertelde het Deense topmodel Helena Christensen dat haar perfecte huidje het resultaat is van een masker de hele dag door dragen. Klinkt erg verleidelijk, maar wordt absoluut niet aangeraden. “Een masker te lang dragen kan je huid uitdrogen of je poriën verstoppen”, vertelt een Britse dermatoloog.
Na het masker is het tijd voor een serum en een dag- of nachtcrème. Maak je tijdens je verzorgingsritueel gebruik van een penseel of een sponsje, vergeet ze dan nadien niet grondig te reinigen en te laten drogen voor je ze opbergt. Zo voorkom je huidirritatie door bacteriën en schimmels bij een volgend gebruik.
Maskers helpen bij het verwijderen van vuil van de huid en kunnen overtollig talg absorberen. Het regelmatig gebruiken van een gezichtsmasker verwijdert ook dode huidcellen, hierdoor blijft je huid langer schoon en voorkom je dat poriën verstoppen en heb je een stralerende huid.
Een van de manieren om het 'zoneprobleem' op te lossen is bingemasking. Het lijkt een beetje op het bingewatchen van series maar dan met gezichtsmaskers. Je brengt verschillende maskers achter elkaar aan en het voordeel daarvan is dat je huid alle goede effecten van de maskers opneemt.
Door het unieke absorberende vermogen van klei kan het de huid en het lichaam reinigen. Klei is in de vorm van masker, pakking of in bad een goede natuurlijke ondersteuning bij alledaagse (huid)problemen. Klei is een effectief middel voor het zuiveren van de huid.
In de meeste gevallen, als een gezichtsmasker brand komt dat door een of meerdere van deze redenen: Je bent overgevoelig voor een ingrediënt in het gezichtsmasker. Je hebt je gezicht te hard gescrubd of een té agressief product kort ervoor gebruikt. Je hebt het gezichtsmasker te lang opgehouden.
Een masker met houtskool heeft en 15-tal minuten nodig om in te werken. Zo kan de kool alle stoffen uit je poriën goed absorberen. Ook de overtollige talg wordt opgenomen waardoor puistjes en zwarte puntjes (veroorzaakt door een ophoping van talg) zullen verminderen.
Wanneer de huid teveel uitdroogt kan er eczeem en soms een huidinfectie ontstaan. Daarom is het goed om een droge huid tijdig te herkennen en te behandelen.
Die reactie is normaal en heeft te maken met het feit dat je huid moet wennen aan de ingrediënten. Naarmate je het product langer gebruikt, zal je merken dat de tinteling afneemt en uiteindelijk helemaal verdwijnt.
Hoe vervellen voorkomen en zo tegengaan? Zorg dat je huid altijd goed gehydrateerd is. Drink voldoende water (ongeveer twee liter per dag) en gebruik hiernaast een rijke hydraterende crème. Pas op met scrubben.
Een nachtmasker is zo ontwikkeld dat hij de hele nacht op je huid kan blijven zitten. Je gaat er dus echt mee slapen en hij hoeft niet afgespoeld te worden. Je brengt een nachtmasker aan op dezelfde manier zoals je ook een nachtcrème zou aanbrengen.
Hoewel je dat momentje voor jezelf misschien het liefste iedere dag in zou plannen, gebruik je een gezichtsmasker zo'n één a twee keer in de week. Heb je een droge of gevoelige huid, dan gebruik je het masker wat minder vaak een gezichtsmasker dan wanneer je een gecombineerde huid hebt.
Last van een vette huid? Dan kan je het tot twee à drie keer per week doen. Normale tot droge, gevoelige huidtypes beperken het dan weer best tot één à twee keer per week.
Maskers helpen vuil van de huid te verwijderen en kunnen overtollig talg (dat puistjes veroorzakt) absorberen. Gebruik je regelmatig een huidmasker, dan ga je ook dode huidcellen te lijf: die blijven als het ware 'vastplakken' in het masker. Hierdoor blijft je huid langer schoon en voorkom je verstopte poriën.
Groene klei is erg goed voor huid en haar vanwege haar remmende werking op de talgproductie. Ze verlicht irritaties van de hoofdhuid (haarmasker) en de huid (bijvoorbeeld in het geval van eczeem). Je kunt een masker van groene klei maken door drie eetlepels klei te mengen met drie eetlepels water.
Hydraterend Masker verzorgt de droge en gevoelige huid, de huid die behoefte heeft aan herstel of die belast is door invloeden van buitenaf intensief.
Een natuurlijk kleimasker is dan de beste keuze. De klei of modder in het masker gaat de onzuiverheden en overtollige talg tegen. Ingrediënten zoals hazelnoot houden je huid gehydrateerd en geven je een fris gevoel. Gebruik deze maskers één tot twee keer per week.
Honing kaneel
Hoewel honing plakt en kaneel spijzig is en dus niet heel aantrekkelijk lijkt om op je gezicht te smeren, maken ze een dodelijke combinatie tegen puistjes. Neem twee eetlepels honing en meng dit met een theelepel kaneel. Breng het mengsel aan en laat voor vijftien minuten intrekken. Daarna goed afspoelen.